Lissa е швейцарска търговска марка стационирана в часовникарският мегаполис Ла Шо-дьо-Фондс.Сравнително нова,от 1962г. и за това е учудващо лошото състояние на часовника,но като погледне човек,цифера му е напълно изпран и ако си видял все пак нещо по него,е защото най-вероятно надписа е антирелеф,т.е. е от гравираните в метала. Марката е само търговска и не е производител на механизми.Като гледам тоя червеняк вътре,най-вероятно е на Buser,също сравнително млад производител от 1950г,един от десетките фирми Swiss made произвеждащи масови механизми за нискобюджетни марки часовници.Касата също е тиха скръб и дано не си дал много пари,щот сега нямаш кой знае колко насреща. На този механизъм може да му туриш какъвто си искаш циферблат,стига да не е марков,ама трябва да пастне на машината,а после и на касата,ако си решил да я реставрираш,ако не ще трябва да търсиш и каса

Абе,приказка без край.И аз съм ги правил такива щуротии,ама се замислих дали си заслужава,сега вече търся точно каквото ми трябва,а не както по-рано,вземам нещо и после се чудя какво да правя с него.Все пак механизъмчето ще ти свърши работа,пази си го,мерни му размерите,сигур е 28-29мм.,доста разпространен и го правиш донор на някой по-запазен швейцарец с подходящ размер и развалена машина. Омикроните например са с такива кармазъ брантии вътре и често се намират.Успех!