Проблем с ремонтоар

sheretudis
Специалист
Reactions:

Re: Проблем с ремонтоар

Мнение от sheretudis »

счупил си тиражната плоча Това е парче от нея и отговаря да задържи ремонтоара в определено положение за навиване и сверяване Загледай се внимателно под циферблата в пластината която притиска Това е от там и се закача за контрата която заключва ремонтоара за да не се вади
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

То не съм я счупил аз.
Изпадна като му махнах капака.
Обаче рементуара си действа нормално-при издърпване за сверяване излиза колкото да сверя.После си го бутам навътре и си навива.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

plamenhar написа:То не съм я счупил аз.
Изпадна като му махнах капака.
Обаче рементуара си действа нормално-при издърпване за сверяване излиза колкото да сверя.После си го бутам навътре и си навива.
Да, но издърпването и прибирането на коронката става почти без усилие. По мое скромно мнение, часовникът може да работи и така(със счупена тиражна плочка), но естествено по-добре е да е здрава. Смяната й е лесна, но докато стигнеш до плочката ще ти се отели вола :lol: :crazy: , защото трябва да сваляш датата и деня (ако има ден). То проблема иде после - при сглобяването.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Да сравнително лесно се вади,без характерното прещракване.
Ще чака друга машина да се появи от някъде.
Иначе това със сваляне на циферблат и механизма да датата
го упражних с един Полет 2614.2Н. :mrgreen:
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Със Слава ако е с ден и дата не се захващай защото трябва да мушнеш една тел през един процеп и е хуйня Това е единствения часовник попадал на5 килограмовия ми чук и с чука по него докато ми олекне Механиката му става една такава тъъничка ултра флат дето се вика До ден днешен като барна такъв и погнусата ми си личи от километър Особенно автоматите им Те пък са плод на болен мозък произведен от впиянчени родители И други марки имат автомати на базата на ръчни но тоз бичим е уникум
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Много яко емоционално описание на механизма. Обаче не мисля, че е много по сложно от други механизми с ден и дата. Аз без да имам опит и въобще първите ми докосвания до механизъм успях да отработя тази ситуация с деня и датата. Предполагам и Пламен ще успее, след като вече е разглабял Полет с дата.
Давай смело, но преди това намери донор за тази част.
Успех!
Изображение
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

механизма като такъв е добър За автомата говоря и за контрата която не позволява на датника да се размества Него можеха да направят трудноподвижен чрез щифт на шасито а той е оставен да лежи свободно в една равнина доста проветрива
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

sheretudis написа:Със Слава ако е с ден и дата не се захващай защото трябва да мушнеш една тел през един процеп и е хуйня Това е единствения часовник попадал на5 килограмовия ми чук и с чука по него докато ми олекне Механиката му става една такава тъъничка ултра флат дето се вика До ден днешен като барна такъв и погнусата ми си личи от километър Особенно автоматите им Те пък са плод на болен мозък произведен от впиянчени родители И други марки имат автомати на базата на ръчни но тоз бичим е уникум
:thumbup:
Вижте какво описание съм дал на този механизъм преди няколко дена в другия форум
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

nevenbekriev написа:
sheretudis написа:Със Слава ако е с ден и дата не се захващай защото трябва да мушнеш една тел през един процеп и е хуйня Това е единствения часовник попадал на5 килограмовия ми чук и с чука по него докато ми олекне Механиката му става една такава тъъничка ултра флат дето се вика До ден днешен като барна такъв и погнусата ми си личи от километър Особенно автоматите им Те пък са плод на болен мозък произведен от впиянчени родители И други марки имат автомати на базата на ръчни но тоз бичим е уникум
:thumbup:
Вижте какво описание съм дал на този механизъм преди няколко дена в другия форум
http://strelki.info/viewtopic.php?f=4&t=2349&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;
прочетох я внимателно и със всичко написано съм съгласен освен с едно Това че конструктора му е искал да изглежда велик По безволево конструиран и бездарен автомат не съм срещал От механичен в автомат се преправя за 5 минути ако му оставиш старите барабани И пльоснатото колело директно на моста е просто върха На мен по ми лъха на мизерия отколкото на инженерна мисъл
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Проблема със Славата е решен генерално-със смяната на цялата машина.
Благодарности на "cerasimi"за машината и на колегите за напътствията и помощта.
Като се намери малко време ще се опитам да го разглобя и добавя счупената тиражна плочка.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

plamenhar написа:Проблема със Славата е решен генерално.
айде рекох си още един с чука - ама не Пламбата е твърд като локум и на славини провокации не се поддава :D
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Вече не ми е проблем да сменя на повечето руски тиражната плочка,че и на някои Ета.
Проблема е с опазването на пружинки и други ситни части. :twisted:

Сега имам нови два въпроса.
В тази тема да не отварям нова.
Харесах един часовник от аукциона.
Не знам какъв калибър е,не ми казват.
Швейцарски автомат с ден и дата.
Датата от коронката се сменя като се върти в едната посока добре,но в другата посока като се върти не се сменят дните.Чудя се има ли повреда и каква.

И другия въпрос.
Един часовник-Relion.Машина-AS 1215-16.
Изпаднал е импулсния камък.
Какво може да се направи?

Евентуално от някой руски?
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Швейцарският автомат с ден и дата не е ли с тристепенно изваждане на рементуара-за деня, за датата и за сверяването на часа?
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Не знам с колко степенно е.
Говорих с продавача по телефона.
Той го взе и се опита да смени датат и деня.
На моите швейцарски автомати с ден и дата като извадя веднаж коронката в едната посока сменя
деня,а в другата датата.
Второто изваждане е за сверяване на стрелките.С три изваждания не съм имал.
Каза,че деня не се сменя.
И аз сега съм на изчакване.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”