Нов съм във форума и си направих регистрация,за попитам може ли да се поправи откачен от коронката за навиване и сверяване ремонтуар (иначе часовника работи).
Часовника е от този модел.
Благодаря предварително.
Добре дошъл!
Лично аз не знам дали може да се направи. Имам няколко командирски, но никога не се е откачала коронката. Лошото е, че не се намират като резервни части.
Здравей, за мен също е любопитно. А защо, ще споделя сега.
Преди време се сдобих с две коронки-ремонтуар уж от командирски. Но ремонтуарът се оказа по-къс от командирските оказа се май, че са от кадестки. Започнах да се мисля за голям майстор и исках да сменя ремонтуара на тази коронка. Няма да ти казвам какво дърпане и насилване беше и не вярвах колко здрава е сглобкта между коронката и ремонтуара. Когато се вбесих, че няма да стане токова силно завъртях коронката като бях стиснал с клещи квадрата на ремонтуара, че откъснах квадрата. Та може ли по конкретно да обясниш, за да можем да ти помогнем
Коронката има ли си прекрепен ремонтуар?
Ако коронката е останала без ремонтуар, то ремонтуара къде е? Може би е останал в часовника?
Можеш ли да извадиш ремонтуара (с малкото бутонче) и да го измериш на дължина с коронката и без нея. Може и снимка.