И аз мисля,че касата не е от Родина,мяза ми на западна от 50-те год,Не ми мяза на швейцарска,те не използват бронз,може би с малки изключения,а някакви сплави,които са с различен оттенък на жълтото и са с различна твърдост,има някои направо при полиране се влачи металът,но всички при полиране придобиват мн.добър блясък,нещо като руските с нейзелбер.Другото което съм забелязал,такива сплави,които м/у другото се срещат и при руските,след полиране,трудно губят блясъкъ си ,за разлика от бронзовите,условието е да са полирани до блясък.При полиране на две еднакви каси от мен,едната до блясък ,а другата по- грубо оставена,грубата потъмня видимо след кратко време,докато полираната почти не мръдна.Сигурно е свързано с окисляването на повърхностният слой и при по грубите рамки влиза в дълбочина,а има и оптически ефекти.Добре полираните рамки са лесни за поддръжка,достатъчно им е само едно тръкване,ако щеш с тоалетна хартия,докато потъмнелите, изискват повторъчно полиране,най-малкто с вълнен парцал и паста. Точно тази горе с Родината,не е добре полирана и видимо е тъмна.Ако някой не иска да му блести касата,след идеално полиране,се матира,аз използвам специални златарски четки за това.Може да се гони и този ефект на мат и гланц
Ако вътре няма следи от позлата,сигурно е свалено чрез електролиза,макар ,че и ръчно може да се свали без остатък,не виждам какъв е смисълът,вътре да се чисти.Аз съм свалял остатъци от позлата от корпуси,но вътре не съм пипал.