Полет стомана & Полет хром...

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Полет стомана & Полет хром...

Мнение от Pavlin »

Специално за тези които се бъркат също като мен в началото, докато не ги сравних един до друг, еднакви по форма каси на Полет се различават по диаметъра: стоманен - 35.1мм, хромиран - 36.6мм.

Изображение Изображение

За трансформация в автоматичен, също си мислех че всичко е наред, докато не видях че след смяна на капака лъговете остават къси и не лягат на една равнина:

Изображение

Та идеята ми е, ако някой някъде е виждал този корпус автоматик, може да качи снимки тук, защото си мисля че такъв заводски не съществува.
storyteller
Moderator
Reactions:

Re: Полет стомана & Полет хром...

Мнение от storyteller »

Бях виждал един такъв като синия при Божидар Тодоров и той ме увери, че е стоманен, но не съм държал в ръцете си. Човекът си разбира от занаята и не вярвам да е сбъркал.

Един от проблемите с тези стоманени Полети - поне според мен - е че май не ползват една и съща стомана и човек ако си създаде някакви критерии от един часовник, може да сгреши с друг. Моите стоманени Де Лукс 2415 са лъскави и от по-твърда стомана, 2616 са по-матови и от матова мека стомана като тенекиените чинии в казармата.
За сравнение, Амфибиите ми изглеждат по-последователни като качество и обработка на материала.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Аз за руските часовници съм разбрал едно, да не се приема нещо за чиста истина понеже няма нито един достоверен източник на информация. Да речем аз нося моя хромирания на Божидар му казвам че е стоманен, той приеме думите за истина понеже аз съм собственика. Или ако сглобя стоманения с автоматичната машина и му го занеса така, възможно е да не обърне внимание че лъговете идват с 3мм по къси, понеже не е сложен до друг, за да види разликата.
Излиза, че нещо не е така,както изглежда.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Аз имам такъв автомат-23 камъка, който е стоманен и диаметъра му е 32-33 мм.Лъговете също не са в една равнина- има просвет около 1мм. Часовника е с ден и дата.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Според мен е "съберичарк" и той. Иска ми се да видя автоматик, но с нормални за касата лъгове, не по къси
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Възможно ли е това да са часовници от края на постсъветската епоха, в която са сглобявани часовници от всякакви изостанали материали.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Не мисля. Спред мен всички тези "стъкмистики" са правени по време на годините, от часовникарите ни.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

3017 написа:Според мен е "съберичарк" и той. Иска ми се да видя автоматик, но с нормални за касата лъгове, не по къси
ЕТО ЕДИН
Изображение

Изображение

Изображение
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Това е хромирана каса , а аз говорех за стоманена.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

cerasimi написа:Това е хромирана каса , а аз говорех за стоманена.
ААА, ЧЕЛ СЪМ ПРЕЗ РЕД. :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”