Това ми пристигна преди минути на мейла:
Уважаеми потребители,
считано от 26.03.2013 г. се въвежда крайна такса при реализиране на сделка. Същата ще бъде начислявана към Auction.BG сметката на Продавача.
Размера на тази такса е 2%, но не повече от 2 лв. и не по-малко от 1 стотинка.
Примери: При реализирана сделка на цена 0.20 лв. - таксата ще бъде 0.01 лв; цена 1.00 лв. - такса 0.02 лв.; цена 50 лв. - такса 1 лв.; цена 150 лв. - такса 2 лв.; цена 800 лв. - такса 2 лв.
Категории Тест на аукциони, Купувам и Услуги са освободени от тази такса.
Една от основните причини за въвеждането на крайна такса е тенденцията за регистриране на нови/допълнителни профили от потребители с цел самонаддаване.
Въпреки минималния си размер, надяваме се тази такса да допринесе за ограничаването на тази порочна практика.
Разбира се, възможно е заявена сделка да не бъде финализирана по обективни причини. За това се въвежда система за възстановяване на крайни такси.
Заявка за възстановяване може да бъде подавана от Продавач при следните условия:
не по-рано от 10 дни и не по-късно от 25 дни след край на аукцион;
липса на каквато и да била свързаност между Купувач и Продавач;
липса на поставени положителни рейтингови коментари по въпросната сделка;
липса на информация за доставена Еконт пратка с товарителница попълнена за съответния аукцион.
Всяка индексирана злоупотреба със системата за възстановяване на крайни такси, ще доведе до деактивиране на потребителския профил на инициатора.
Уважаеми потребители, напомняме ви, че:
регистрацията в системата е безплатна;
стартирането на аукциони е безплатно;
не се събират никакви такси от купувачите;
такси ще се събират единствено при реализиране на сделка и при използване на рекламни опции (съгласно раздел Такси).
Поздрави.
Auction.BG
Auction.bg
Auction.bg
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Auction.bg
хъм ...
И АЗ ГО ПУСНАХ КАТО ТЕМА В РАЗДЕЛ ДИСКУСИЙ ОБАЧЕ - МОЖЕ ДА СЕ ЗАФОРМИ ДИАЛОГ ОКОЛО ТОВА - АЗ ЛИЧНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТОВА - МНОГО СОЛЕНО ЩЕ ИЗЛИЗА ЗА КОЙТО СИ САМОНАДДАВА И САМ СИ ПРАВИ РЕЙТИНГ НА ТРЕТА, ПЕТА, СЕДМА НОВА РЕГИСТРАЦИЯ И ДА РАЗИГРАВА ЦИРК.kapkan написа:хъм ...
ТОВА ЧЕ ЩЕ МИ ВЗЕМАТ ЕДИН ЛЕВ - НЯМА ДА МИ НАТЕЖИ, НО МИ ТЕЖИ КОГАТО НЯКОЙ ТЕ ТОВАРИ, ТОВАРИ БЕЗ КРАЙ КАТО ЧЕ ЩЕ ЗАБОГАТЕЕ.
Крайно време беше да се вземат в ръце и да натоварят търговете с тежести, на по късен етап ще има и комисионни като % от сумата на продажбата.
Има голям + обаче точно със кухите регистрации.
Има голям + обаче точно със кухите регистрации.
За тежестите не знам,но му промениха дизайна.
Не мога да разбера тази мания да се променя нещо с което хората са свикнали.
Като Метро-постоянно сменят местата на продуктите и човек се лута като побъркан.
По света си имат традиции и в това отношение.
Нещо което си работи не се пипа.
Не мога да разбера тази мания да се променя нещо с което хората са свикнали.
Като Метро-постоянно сменят местата на продуктите и човек се лута като побъркан.
По света си имат традиции и в това отношение.
Нещо което си работи не се пипа.
-
- Специалист
- Reactions:
2% на 10 лева са 20 стотинки, на 20 лева са 40 стотинки.мitakaaa написа:МНОГО СОЛЕНО ЩЕ ИЗЛИЗА ЗА КОЙТО СИ САМОНАДДАВА
Има ли още някой, който да си мисли, че продавачът ще предпочете да вземе от продажбата 10-20 лева по-малко, за да не се "набута" с комисионна 20-40 стотинки отгоре? И това се отнася за евтините и по-масови стоки.
Ако говорим за сабя от 700 лв. на AUBG им е все едно дали продавачът ще си наддава сам и ще издуе цената на 1100 лв. - пак ще дължи комисионна от 2 лв.
Разбирам, че и те искат да прибират някакви пари, но да не излизат с такива тъпи обяснения.
Познавам и много коректен продавач, който се ядоса и изобщо се отказа да участва повече след въвеждането на новата такса. Това го написах и в коментарите към последната му сделка, която се случи да бъде с мен.
Жалкото е, че сега пак няма да се вземат мерки срещу 'самонаддаване'. А това е работа на администраторите на сайта, които имат достъп до повече информация. Ние само можем да гледаме и да гадаем.
Дизайна нямаше защо да го пипат, но като цяло не са го развалили кой-знае колко. Преди беше по-прост и изчистен, а страниците се зареждаха по-бързо. Ако бяха добавили опция да се изключват излишните екстри и да се преминава към старото оформление на сайта цена нямаше да имат. На мен по-ми харесва старата версия.
Трявбаше да подобрят структурата и функционалността, не дизайна. Например за да разгледаш обявите за ръчни, джобни, стенни, настолни часовници и части няма как да стане без да гледаш и тези за бижута.
-
- Специалист
- Reactions:
Да, ето това винаги ми е липсвало - че не може да се дефинира персонален списък с интереси. Например ръчни часовници, джобни ножчета и кафеварки -- и да вади само тези три категории.
Аз ли не разбирам какво искаш да кажеш или е грешка от твоя страна,но на началната страница,след като щракнеш в/у "Бижутерия.часовници" ти се отваря страница,където горе в ляво под логото има профилирано подменю с всичко в раздела.Дори сега е добавено и нова опция когато цъкнеш на "Нови аукциони" също се отваря това подменю,но само с новите неща.3017 написа:Трявбаше да подобрят структурата и функционалността, не дизайна. Например за да разгледаш обявите за ръчни, джобни, стенни, настолни часовници и части няма как да стане без да гледаш и тези за бижута.
http://auction.bg/browse.php?id=29" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auction.bg/selected_new_auctions ... =29&ipp=40" onclick="window.open(this.href);return false;
Иначе,няма как да стане да ти покаже едновременно и ножки и ръчни часовници.Търсачката работи според мен много коректно и показва всичко което и зададеш.Ако напишеш само една дума,ти вади всичко в сайта където тази дума се съдържа и съответно,колкото по подробно и зададеш въпрос,толкова повече стеснява кръга на търсене. Трябва да се има предвид и,че някой обяви са написани на латиница,а други на кирилица - пример: Полет - Poljot,Така,че е хубаво при такъв вид обяви,да се търси и с двата начина на писане.
-
- Специалист
- Reactions:
:) видяхте ли това:
http://auction.bg/item.php?id=1302638
http://auction.bg/item.php?id=1302638
Ами,простотии,че и неграмотно описание.Отиде си хайванчето бадева.