Нови придобивки- 2015г.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Re: Нови придобивки- 2015г.

Мнение от the collector »

Хареса ми! n_thumbsup
Хубав часовник. :clap:
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Seikosha написа:Туй е хубаво. Туй ми харесва. icon_clap Таман за моя асигматизъм е n_thumbsup
Баш такъв товариш Путин не носи,гледах му саатите ,под 10.000$ няма на китката си. Виж Медведев е по-скромен, ма то е разбираемо, не може да се катери върху бащицата. :)

п.п. Да го покажеш и вътре кво има.
Не ми се търси ама имаше снимки и с тая марка , всекидневен дето ги подарява на трудещите се, като ходи на срещи .
http://www.bestwatch.ru/watch/Fortis/" onclick="window.open(this.href);return false;
тук долу на страницата са го споменали

Щом харесваш големи и изчистени виж на какво се чудя ,
Изображение
Изображение
5 сантима диаметър имитация на руски водолазен
даже не можеш да си загубиш коронката щото са я вързали, а това е важно понякога , насред океана например
:b
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

за тази година приключението 3055 завършва със следния резултат :banana
Изображение
Обърнете внимание на стрелките
Будилника долу вдясно който за да нагласиш :mrgreen: трябва да си работил с шублер :o , не се брои за него ще има отделна тема моите будители

Поздрави на всички и :b
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Е те това е работа!

Айде да ходим в другия форум да ги пуснем да се борят с разните ети :)

Щото нали си е с баланс този 3055 - що да не може :)
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Seikosha написа:Туй е хубаво. Туй ми харесва. icon_clap Таман за моя асигматизъм е n_thumbsup
Баш такъв товариш Путин не носи,гледах му саатите ,под 10.000$ няма на китката си. Виж Медведев е по-скромен, ма то е разбираемо, не може да се катери върху бащицата. :)

п.п. Да го покажеш и вътре кво има.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Пак еспанска работа , в българия и викат сиганска, дойде работи супер външни забележки пише че има , аз не мога да ги намеря , но вътре е копието на ЕТА което от 5 години се продава вместо нея на всички които не са в групата. SW 200 Селита , продавача учуден като му казах часовника бил обиколил форума през 3 души и всеки го продавал като копирал обявата на предния.
Да слушаш еспанец как се оправдава когато нещо е сгафил е просто комедиен сериал.

Сега чакаме отговор от гуруто , който му правил профилактика , да изясни разликата.
Но при всички случаи ще си го оставя изглежда добре и работи добре засега.
Наскоро купих с греховни мисли за препродажба и незаконно обогатяване един много по скъп часовник от друга известна марка и вътре беше същата Селита, но поне си го пишеше в книжката му.
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Селита имат един камък повече. Разичават се също по вида на противоударното (лиричката).
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Да знам че не е лош механизъм , във форумите има всякакви писания от това че е по добър от оригинала до обратното , най интересното което четох двама спорят единя казва има един рубин повече и го изтъква като предимство , другия му отговаря че да използваш повече камъни за да направиш копие не е за хвалене.

Супер си е часовника , но аз както добросъвестен купувач съм длъжен да мрънкам , щом в обявата пише 2824 , сега ще го преборя да ми подари поне една верига или каишка за компенсация.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

И аз мисля,че SW200 най-малкото не е по-лош от ЕТА Прави се с по-модерна производствена линия и технологии,докато 2824 си е от 1970г. Хубав е, запазен и хич не са евтини, от 130 гущера нагоре, ма щом един 2130 seagul e 80-90 зелени кинта ,кво да се чудим. Аз лично харесвам повече Soprod A-10
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Не разбирам от подобни машини,но като гледам снимките ме притесняват две неща:
1.Много "прашинки" има по периферията на пластмасовия уплътняващ пръстен.Сякаш е "доработван на ръка", но не са го доработили докрай.Какво би се случило ако попаднат в механизма тези прашинки?
2.Следите от долната страна на касата по лаговете,точно срещу патента.Това фабрично ли в този вид?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

100% е доработка,вади очи, но да не забравяме ,че това си е кюфте пар екселанс :lol:
А белезите по лъговете са от това,че тази каса е била доста време с верига,тя оставя такива следи. Мое мнение :redface
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

На стоманена каса чак такива белези от верига......А и стомана ли е тази каса?На капака е упоменато ,но може би от снимките ми се вижда малко странна за стомана.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Стьопа е написал още в началото,че купува "котлет" така ,че да не придиряме много-много,малко ли такива хомиджи се показаха тъдява. :) Касата има някъв гаден оттенък ,но може пак да е стомана, а може и капака да е от друг часовник :lol: Абе, все пак както казваше един мой стар учител: "Имането ,е по-добро от нямането" :D
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Да и мен тези прашинки ме притесниха на снимката , без лупа ги няма, това е мод , явно са стъргали пластмасата без да я минат финно накрая.Но те са едно цяло с пластмасата , стои като надрана , едва ли ще се откъснат , но все пак на първото вадене ще пробвам да ги махна.Следите са от верига и си бяха коректно описани в обявата.Касата е била на полиране.Всички забележки са видими само с макро отгоре , а лъговете отдолу не мисля да ги пипам , и аз ще му сложа верига и ще видим.
За мен само липсва антирефлекс за да му сложа оценка доближаваща се до Океануса.
А всъшност това покритие може ли да се нанасе на стъклото или се получава при изработката :idea
Последно промяна от stepona555 на 18 Дек 2015 22:36, променено общо 1 път.
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Seikosha написа:И аз мисля,че SW200 най-малкото не е по-лош от ЕТА Прави се с по-модерна производствена линия и технологии,докато 2824 си е от 1970г. Хубав е, запазен и хич не са евтини, от 130 гущера нагоре, ма щом един 2130 seagul e 80-90 зелени кинта ,кво да се чудим. Аз лично харесвам повече Soprod A-10
И аз харесвам А 10 ама първо кола за дъщерята , и двете са в един ценови диапазон :b
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

stepona555 написа: А всъшност това покритие може ли да се нанасе на стъклото или се получава при изработката :idea
Антирефлекса ли? Може и се нанася. Ама местата, които могат да го нанесат, не са много никак, от думата хич. В другия форум trk2 беше направил тема за антирефлексното покритие: http://www.strelki.info/viewtopic.php?f ... 8&start=40" onclick="window.open(this.href);return false;
Там пише, че имал някакъв германец, който за некакви си 120 кинта нанасял антирефлекс.

Антирефлекс = просветление на леща. И покритията са същите. На сложните лещови системи отдавна ги нанасят... като се замисля, аз май не съм виждал фотоапарат със стъклени лещи без просветление. Пластмасовите не ги броя, щото не са фотоапарати :)

Ама такова покритие наистина е лоша идея на външната повърхност на джам на часовник. Дере се по-зле от джам-стъкло. И почват драми - какво да се прави такова покритие? Как се сваля, как се полира, как се обновява.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”