Роска ,защо доизчанчваш нещата,май не можем да се справим с тези наши егота нещо,дърлим се за щяло и нещяло,без да се опитваме да се четем и да се разберем и както писах и по горе "нека се четем така както пишем,а не да търсим непременно някакъв подтекст"
Къде бе чоджум съм писал някъде ,че съм правил реставрация на Полета? Въобще къде съм писал за реставрация ,освен в последният пост,но то е извън основната тема. Това съм писал в първият си пост за Полета:
" и ми прати една мн.добре запазена каса и аз тутакси взех да правя кюфтета "
това във втория:
"Това по принцип ми е първото кюфте с новоделски циферблат."
това в третия:
"Никъде не съм казал,че правя оригинален Де Лукс,не съм го и крил,защо не приемете ,че просто съм направил нещо ,което може да се нарече по много начини."
Не знам и защо си мислиш ,че някой апострофира точно
твоето мнение,аз не виждам никаде такова нещо. Ти изрази мнение и аз после чак в третият си пост ,защитих правото на всеки да има мнение,като дадох и тебе за пример,кат нещо дори похвално.
След твоето мнение и Въбан си каза неговото,после Миро изказа принципно мнение,с което аз се съгласих тоже по принцип,но не се съгласих само ,че в случая има голям асинхрон между цифер и другите части на часовника,дори обясних ,че ще стане и по добър и казах как.
После Сашо се изказа принципно,(замо не разбрах защо го нарича в една друга тема сейкоширан Полет)
После Пламен сподели ,че понякога прави такива операции,ако сметне ,че си заслужава.
После Павлин вече за първи път намесва тука като цяло процеса на реставрация извън контекса ,а въобще като част от хобито,като изразява мнение,което си е негово и едва ли е свързано с моя Полет,а е по принцип.
После Връбчо в типичен негов стил

намесва вече и цени и стойности, за реставрирани т.н.
И в следващият пост ти вече ,решаваш ,че е започнал някакъв диспут,заради твоето мнение в темата и почваш да се аргументираш,без да има нужда от това. Аз лично не виждам,както казах,такова нещо,а диспута си е готин,защото се пръкват мнения ,информация и прочие.
После се изказва админа и после и аз пак пиша за свободата да си изказваш мнение по даден въпрос и ,че това му е хубавото,като подчертавам,че всеки си избира с какво да участва в конкурса,в случая ,аз участвам с кюфте
И след поста на Пламен в който то взема отношение по правото на всеки ,да вижда в хобито си под различен ъгъл и явно коментира и написаното в поста на Върбан за стойност ,цени ,дори не ги четох тези работи подробно и пак визира реставрацията като процес който има своето място в определени области, но това едва ли пак е насочена към моя Полет,а по-скоро е във връзка ,в бавно изметналата се от посоката общо взето тема.
Следва обаче твоята реакция,чийто пример с реставрираната Мона Лиза с лепенка в/у лицето
явно вече визира моят нещастен суратлъ новодел. Само ,че след като няма процес на реставрация от моя страна,както се разбира,примерът е най-малкото неуместен.
В по-долният пост защитавам като цяло процесът на реставрация който ПРИ ЦЕННИ НЕЩА е наложителен и се прилага, за руските часовници само казах ,че са реставрирани,не съм казал ,че са кюфтета и то също по повод процеса на реставрация като приложима техника. За това и примерът ми с мен и Пламен,че реставрираме и евтини неща,но е защото имаме време,а и обичаме лъскавото,като гаргите

Последният ти пост няма да го коментирам,само ще кажа ,че се явява причина за да напиша този литературен разбор на темата. Давай да спираме с тези глупости,аз нямам никакво усещане ,някой от писалите да се е обидил от нещо ,надявам се това да се отнася за всички