Страницата на Върбан / Страничка Варбана

Тук пишем за каквото се сетим
Заключено
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Страницата на Върбан / Страничка Варбана

Мнение от varban »

Seikosha написа:Начина на изказ,силно ми напомня на първите постове на Върбан наш :) Абе, вие да не сте нещо брт'чеди :lol: ,или просто това си е инженерна запазена марка.
Жалко, че не записвах защитата, от приказките на нея вчера можеше да излезе някой бисер.
Примерно, имаше въпрос, защо дипломантката се страхува от комисията повече, отколкото от нестабилен нитроглицерин :)

Познайте, кой го зададе :)
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Seikosha написа:Начина на изказ,силно ми напомня на първите постове на Върбан наш :) Абе, вие да не сте нещо брт'чеди :lol: ,или просто това си е инженерна запазена марка. Не,че ми пречи,дори е готино.
Едва ли , аз съм чистокръвен болярин от Търново , ... с наполовина шопска намеса , баща мие дървен шоп от Алдомировци. Историческо село даже аз съм намирал куршуми по поляните където дядо ми пасеше овцете.

А България колко е колкото половин голям град , нормално е да сме роднини половината.
А иначе аз така си пиша и говоря на майтап , със сериозен оттенък.А сега проверка на Военноморския състав , Какъв ти се падаше Любомир П.....в докато беше в ТВ центъра :)
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Минал е повече от четвърт век време... Не си спомням за някой Любо П. Ако е бил от техническият състав,едва ли ще го помня,само няколко имена изплуват в паметта ми,а някои от тях вече не са и живи. Там си имаше кастово разделение - административни служби,"творчески" състав и обслужващ технически персонал и поддръжка, аз повече си имах работа с първите две касти.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Един еспанец доста хвали това .
http://keithwiley.com/software/wildSpectraMobile.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Пробвал ли си го ,
Оказа се клиент на Сергей, прави му реклама в еспанския форум дава линкове към ебай и ги навива да си купуват
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Пробвал съм го. За часовници, поне на моите таблети, не става :( То нищо не става, освен тикопринта де. Клок тюне работи също зле.
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Мехлем за душата ще видиш във пост 499 и ако искаш можеш да го спасибнеш
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=8144&page=50" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

А сега сериозно някъде беше писал за 3055 че някои каси са за верига а другите са били с каишки , може и да бъркам , ако обаче е така кажи за кои да търся вериги и за кои да дера котката.
:b
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Нито един Луч 3055 не се е продавал с каишка. Часовниците в корпуси с патенти са се продавали в кутийки, без каиш.
На тези пък каиш не става:
http://forum.watch.ru/attachment.php?at ... 1450386055" onclick="window.open(this.href);return false;
Така че няма проблем. Слагаш ги на каквото те кефи и си свиркаш. А този с веригата го носи по празници, в сухо време :)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Поредна редакция на Бойния устав: viewtopic.php?f=104&t=5227&p=47704" onclick="window.open(this.href);return false;
Свързан е с изборът на механизъм за първоначално запознаване с часовниците.

Накарахме го да цъка. Остана смазването, което ще е в отделна тема. И настройката ;)
Още не съм решил, в тази тема ли ще бъде, или във втора част - половин допуск.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Няма да пречи на никой да има и в двете теми. Да се намира по лесно.
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Здравей ,
знам че си много в час на тая тема , ако нещо можем да добавим за българската следа ,
Идеята е да се идентифицират часовниците на снимките на космонавтите.

http://www.hablemosderelojes.com/forum/ ... actualidad
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Аз от часовници не разбирам :)
От космос се интересувам, ама от часовници на космонавти - не :)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Днес почнах да проработвам нови бобинки за 3055, от по-дебел проводник. Засега съм на отрицателен резултат - много са малко витките, и бобинките излизат много слаби механично. Не знам, дали ще станат, но е по-лесно да се намотае нов блок бобинки, отколкото да се оправи някоя скъсана на 20 места.
Номерът е да работят някак си, това, че ще яде по една батерия на сезон, е ясно.
Поровчих се в темата за ремонт на електронни часовници и ми падна този бисер:
Аз, разбира се, много се извинявам, че пиша не по темата, но съм шокиран, за да не кажа, че о@уях.

Кажете, кой производител на електронни часовници прави функции като в Электроника?

За цифровата настройка на хода (ЦНХ) хич и не приказвам, тук съветския сумрачен гений се е постарал.

А възможността тъпо да се изключи дисплея за икономия на батерии? Не съм я стрещал не само в Касио и Таймекс, ами и в Сейко и в различните Ориенти. При това Электрониките струват смешни пари, с метален корпус са, покритие - титанов нитрид (титанов, Карл!), а не пошло злато, въпреки че съм виждал и позлатени Электроники, имам една Э1, която е на повече от 40 години!

Лично видях вчера на сайта на Министерството на промишлеността на Белорусия Э77 с противоударен корпус и 20 бара, с будилник, секундомер, ЦНХ, 7 мелодии, метален корпус и др.

Лично видел вчера на сайте Министерства промышленности Беларуси Э 77 с противоударным корпусом и 20 бар, будильником, секундомером, ЦНХ, 7 мелодий, металлический корпус и др. Белоруски Джи Шок?! Само че с малко по-различна цена, двайсетина пъти по-ниска, да-да!

За къв чембер събирам Касио? Ей сега изхвърлям всичко и се концентрирам на Электроники !

PS: Нещо не можах да намеря 20 бара, има 20 метра: http://www.minprom.gov.by/yarm_products?page=1&OKPO=218" onclick="window.open(this.href);return false;
Ама се тая де ;) На мен ми е интересна ЦНХ, това наистина икономисва сума време за настройка. Само че не обичам цифри... ех, да бяха направили такава функция на кварцетата, цена нямаше да имат :)
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Бобинки скоро ще ти трябват :)
А настройката на електроники и мен много ме впечатли , май няма аналог , само не е много ясно кои от старите модели я имат , за 54 ясно , видях че са писали в руския форум от 52 до 55.

А тия нови модели къде могат да се купят 55МД доста ме кара да се замисля и аз като руснака
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Бобинки отдавна ми трябват. Всякакви :)

От 16 калибър и нататък чак до всички варианти на 30. Плюс за разни сейковци, миоти и ронди. Имам поне 60 скъсани, може и повече да са.
Най-остра е нуждата за 3055, 1956 и 3056А. За 3055 са по-атрактивни, пък и проводникът им е по-дебел, та на тях се пробвам. Засега мотая на ръка, между два тефлонови диска. Ама ядец.
Засега :)
Заключено

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”