Ето и моята СС 20 Купувал съм я в зората на крастата,когато като видех "им КИРОВА" и се изплезвах.Кой да ти каже.Що събирищаци изкупих

Не знам на колегата Росен защо му харесва,но за мене тва е пълна гнус.Като визия и дизайн не е зле,изчистена работа,но всичко което виждам под 20 кратно увеличение ме докарва до паника,може и да е професионално изкривяване.Туй нещо е неописуемо и пълна енигма за мене.Не са правени на ситопечат,то и върху тази заоблена повърхност,трудна работа определено и друг печат не е,няма тези характеристики,абе минутните маркери няма един с друг да са еднакви.По буквите и цифрите има влизания и излизания,неточности,различни дебелини,фото и комп техника,не е използвана,логото на Росеновата и моята се различават тотално в детайли,стигам до лудата мисъл,че всичко тва е праскано на ръка,тези криви букви и неточности,няма как да станат,ако се използва техника,дори и от преди 30 год. Боята може да е всякаква и PVC,че и блажна,толкова е дебел слоят,че няма как един обезмаслител да и действа,дори и не много агресивен разтворител,ако се действа по-бързо,няма да и навреди.
По-долу показвам и една друга,която ми изпадна от един лот части и я щракнах сега,че темата ме подсети за нея,как и се пулех,като я видях :shock: и нейният надпис долу е различен от двете показани горе,на Росен и моята.Тъй че не вярвам някой да вземе да прави за всеки часовник поотделно печат.Нямам друга база за сравнение,а на подобни в Аукциона,снимките не стават за голямо увеличение,но за мене това го правят или правили,часовникари,не са художници.Може да е един или няколко,пак всеки часовник ще има разлики. Сега може вече да има да правят с високо качество на отпечатък(не съм виждал отблизо),но не и тези.От друга страна,такава точност при разполагането на елементите и спазване геометрията на шрифта,особено на цифрите ме озадачава и пак ме връща към някакъв вид печат :think: ,ама тогава защо пък са различни... :crazy: е как да не полудееш.Утре ще я отворя тази долу и ще и направя пълна дисекция.
Тази е направо трепач.Касата е от Победа или Зим,страхотен набор от стрелки,но механизмът е 2609Б 21к. и ще влезе в употреба.Тази е по-зле графично и от горните.Само вижте дебелината на 3 и после 4 или 5.Маркерите са още по груби.Долният надпис хем не е центриран,хем е на инчики. Въобще мъкаааа....
П.П. М/у другото съм мяркал и не руски такива,едни криви Shock protected ,Incabloc,абе мани...