Относно продажбите във форума.
Относно продажбите във форума.
Дано не ми се разсърди Митака,че пиша в неговата тема,но и поводът(но не и причините) са неговият черен De Lux.Отдавна ми прави впечатление,че много малко от членовете на "братството" пускат часовници за продажба във форума.Има изключения,но да не ги упоменавам,няма смисъл.Мисълта ми е,че ако не всички,то поне почти всички,не само колекционират и купуват,но и продават и както каза(мисля ,че беше Kapkan"Продавам,за да има кинти да купувам")и това е истината,с повечето от нас е така.Защо виждам ежедневно членове на форума,да продават в Аукциона неща,а не ги предлагат първо тука?Може да направят услуга на някой от нас по този начин. Мога само да гадая за мотивите,някакъв необоснован срам,че освен руски,имаш и еретични швейцарски,японски или недай си боже някой Франкенщайн.Според мен е глупаво,мисля,че който продава нещо,особено когато е с твърда цена или каквато би очаквал максимално при едно наддаване от 0.01лв.може първо да го предложи тук,това би било уважение към форума и колегите.Не е необходимо да е точно руски,може да е всякакъв"За всеки влак си има пътници"може да е,кварцов,будилник,настолен,реплика и т.н.всеки има някакви излишни такива и аз имам и ако тръгна да продавам(което предстои,поради загадъчни причини)първо ще предложа тука и после в други сайтове.Мисля,че това е израз на солидарност,а не някакъв срам,че продаваш "боклуци"Както се изрази героят в един руски филм"Няма лоша водка"
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Re: Относно продажбите във форума.
Напълно те подкрепям !!! Seikosha... Ей така от солидарност и щото ме изкефи ще турна един два с които най-малко ще ме боли че се разделям...
Нещо се завъртяха и телепортираха мнения.Сега разбрах.
Аз съм от тези които са пуснали 4-5 часовника в аукциона.
Очукани с неугледен вид.Иначе работещи-на тях се упражнявам.
Не ми е удобно да ги предлагам във форума.Имайки в предвид моите и на колегите изисквания
не са за тук.
А иначе редовно преглеждам какво се предлага тука.
Че даже и купувам.
Аз съм от тези които са пуснали 4-5 часовника в аукциона.
Очукани с неугледен вид.Иначе работещи-на тях се упражнявам.
Не ми е удобно да ги предлагам във форума.Имайки в предвид моите и на колегите изисквания
не са за тук.
А иначе редовно преглеждам какво се предлага тука.
Че даже и купувам.

Моите съображения са същите. Нещата които продавам, предполагам не представляват интерес на хората тук. Тези дни реших да пусна някоя и друга обява във форума.
Понеже и аз съм споменат в мнението на колегата, когото държа да подчертая, че безкрайно уважавам ще кажа: преценил съм, че състоянието на часовника не е за колекционерски форум като нашия! Поне за мен! Всеки има различни критерии и не съм определено аз човека, който да ги налагам!!! Поради именно тази причина го показах и споделих каква е съдбата му! А ако някой от вас има афинитет към него винаги може да пише или да ми се обади
телефонът ми е на достатъчно мои обяви! Мога да кажа само едно: за колега от форума бих спрял и аукцион и каквото и да е! Стига някой да има желание!!!
Сейкоша, въпросния Де Лукс наистина не е перфектен, но ако желанието ти е да го имаш и ако състоянието му те устройва за мен ще е удоволствие да ти го запазя и изпратя, макар да ми се искаше това, което да имаш от мен да е друго, но ние си знаем
то пак си е за теб!!! Обещал съм!!! 

Сейкоша, въпросния Де Лукс наистина не е перфектен, но ако желанието ти е да го имаш и ако състоянието му те устройва за мен ще е удоволствие да ти го запазя и изпратя, макар да ми се искаше това, което да имаш от мен да е друго, но ние си знаем

.
Пропуснах да кажа, че за която и да били моя обява бих направил същото!!! Отрицателния вот не ме вълнува....вече получих такъв и то при условие, че се опитах да съм коректен, просто човека нито ме изслуша, нито ме разбра и си реагира чисто по неговия си начин, но както и да е....
Исках да кажа само , че колегите от форума винаги са с предимство, защото ние сме едно семейство, една общност и бих се радвал да направя нещо, за някой от вас, както и съм правил и както и много колеги са го правили за мен!!! И цена бих коригирал и плащане бих изчакал и всичко!!! За мен общността е важна и е на първо място!!! Иначе не бих бил тук!!!
Това е!
Поздрави на всички и не се колебайте да ме потърсите!!!
Исках да кажа само , че колегите от форума винаги са с предимство, защото ние сме едно семейство, една общност и бих се радвал да направя нещо, за някой от вас, както и съм правил и както и много колеги са го правили за мен!!! И цена бих коригирал и плащане бих изчакал и всичко!!! За мен общността е важна и е на първо място!!! Иначе не бих бил тук!!!
Това е!
Поздрави на всички и не се колебайте да ме потърсите!!!

Последно промяна от DHM на 14 Апр 2013 12:37, променено общо 1 път.
.
Напълно съм съгласен със Сейкоша,аз пускам първо тук обявите и после в аукциона.А въпроса с качеството но продаваните часовници,основно продавам излишното и се старая да снимам добре,така,че състоянието да е видно.Но пък Кировците ги пуснах от нужда и ме е яд,криза.
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
От вече натрупания известен опит, преценявам коя обява би представлявала колекционерски интерес и я пускам тук. Има неща, за които знам, че нямат стойност за колегите тук, но може да ги купи някой в аукцина с мотиви... "като студент имах същия" или за донор за реставрация или... реквизит за кино... не че е лошо, срамно или неудобно, но просто в един подобен форум ще е по-скоро спам, а там в ширпотреба и всеки влак си има пътник.
След известно време, ако успеем да популяризираме форума, хората ще търсят тези неща тук. Точно когато имат нужда от някоя част или определн часовник.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Аз съм купувал от аукциона и ще купувам ако нещо ме устроива, но продажби (което си е рядкост при мен) на повтарящи ми се часовници или части или такива към които нямам интерес предпочитам да продам тук. Ако някой проявява интерес ги отнася и със здраве, хем си ставаме приятели. Ако много дълго време никой от форума не хареса моя обява може би бих я спрял тотално или бих я публикувал в аукциона, но до там не се е стигало.
Аз силно подозирам вашите амбиции за продажба в укциона като ориентирани така, че да се вземат повече парички. Това е нормално-тук в форума сме свикнали да купуваме по-евтино. Всеки от нас вече си има изградени канали от където купува нещата по-евтино.
Силно се надявам подобни обяви с часовници или части които не са в топ 100 на колекционерството да не дразнят потребителите в този форум. Аз лично мога да посоча хора от нас които се радват на по "обиновенни" часовници дори и не толкова блестящи и нови. Всеки си има път който трябва да извърви. Аз също бих закупил часовник за 5лв. (неколекционерски) за да го ползвам да си сглобя мои такъв който чака някаква част.
Призовавам ви да публикувате обявите си и във форума без значение от вида на часовника. Така популярноста на форума ще се повиши и ще има нови членове които ще разглеждат с интерес и ще купуват първите си масови Победи и Ракети... а за в бъдеще същите тези хора като част от форума ще съдействат за намирането на много интересни находки от техните родни места. пазара до Ал. Невски не може да захранва интереса на всички съфорумци, както и не може да покрива критерия за цена.
Поздрави!
Аз силно подозирам вашите амбиции за продажба в укциона като ориентирани така, че да се вземат повече парички. Това е нормално-тук в форума сме свикнали да купуваме по-евтино. Всеки от нас вече си има изградени канали от където купува нещата по-евтино.
Силно се надявам подобни обяви с часовници или части които не са в топ 100 на колекционерството да не дразнят потребителите в този форум. Аз лично мога да посоча хора от нас които се радват на по "обиновенни" часовници дори и не толкова блестящи и нови. Всеки си има път който трябва да извърви. Аз също бих закупил часовник за 5лв. (неколекционерски) за да го ползвам да си сглобя мои такъв който чака някаква част.
Призовавам ви да публикувате обявите си и във форума без значение от вида на часовника. Така популярноста на форума ще се повиши и ще има нови членове които ще разглеждат с интерес и ще купуват първите си масови Победи и Ракети... а за в бъдеще същите тези хора като част от форума ще съдействат за намирането на много интересни находки от техните родни места. пазара до Ал. Невски не може да захранва интереса на всички съфорумци, както и не може да покрива критерия за цена.
Поздрави!
Подкрепям колегите, които смятат, че членове на форума е добре да обявяват часовниците си за продажба първо тук, но всеки си има свое виждане за нещата и не може да се упреква никой. Но часовник, който за някой може да не е нещо особено, за друг може да е дългоочаквана находка. Считам форума за някаква общност водена от една страст и с основна цел споделяне и взаимопомощ, и в този ред на мисли поддържам написаното по-горе.
Поздрави!
Поздрави!
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
ok, ако такова е общото мнение , да пускаме всичко първо тук и след седмица в аукциона. И без това съм казал, че не съм търговец, продавам само за да освободя пари за нови придобивки/ремонти, при това на цената, която съм вложил в даден часовник (цена+платен еконт+часовникар), винаги ще предпочитам да го вземе колега колекционер, който ще се радва. Често продавам на загуба, защото "по импулс" съм заключил в някой сделан неудачник неразумно количество пари 

Не се притеснявай по отношение на "търговската" ми дейност и аз съм така. Просто споделих мнение и не ангажирам никой с него. Всеки решава сам за себе си дали ще го направи или не. А и не бих искал форумът да се превръща в някаква рестриктивна машина /ъп на 7 дни, без коментари в тема на колега, след което следва бан и т.н./ правила трябва да има и ако форума се развива добре ще трябва да се позатягат, но за момента сме още малко и нека докато можем да се радваме на безгрижие.clockwiser написа:ok, ако такова е общото мнение , да пускаме всичко първо тук и след седмица в аукциона. И без това съм казал, че не съм търговец, продавам само за да освободя пари за нови придобивки/ремонти, при това на цената, която съм вложил в даден часовник (цена+платен еконт+часовникар), винаги ще предпочитам да го вземе колега колекционер, който ще се радва. Често продавам на загуба, защото "по импулс" съм заключил в някой сделан неудачник неразумно количество пари
Поздрави!
-
- Moderator
- Reactions:
За момента форумът си се модерира сам, абе часовникарска работа. И колкото по-малко си личат модераторите, толкова по-добре.
По темата - давайте смело обяви. Нищо не пречи да ги давате и на няколко места едновременно, но предимството на форума (в сравнение с аукционите) е по-малкият риск - общо-взето се знаем и е малко вероятно другата страна да те завлече.
По темата - давайте смело обяви. Нищо не пречи да ги давате и на няколко места едновременно, но предимството на форума (в сравнение с аукционите) е по-малкият риск - общо-взето се знаем и е малко вероятно другата страна да те завлече.
-
- Специалист
- Reactions:
Не е задължително да се продават часовници с висока колекционерска стойност. Аз например, като начинаещ си търся евтини и разпространени машини върху които да се упражнявам - разглобяване/сглобяване, почистване, профилактика, полиране на каса и стъкло. Почистване на циферблат, без значение от резултата - абе сещате се.. :)
Гледах в аукциона, но там не винаги е ясно състоянието - доста от снимките не са на фокус, често липсват части, винтчетата на механизма са нащърбени все едно някой се е мъчил да ги развива с ножка и т.н.
Описания от вида: "хронометър - много малко използван, понастоящем не работи" - ама падал ли е от високо, че не работи?? (то какво ли друго може да му се е случило всъщност)
Сигурен съм, че всички имате купища от напълно поправими машини, без особена колекционерска стойност и с които просто не ви се занимава. А не ги предлагате за продажба, защото си мислите, че няма да са интересни.
Гледах в аукциона, но там не винаги е ясно състоянието - доста от снимките не са на фокус, често липсват части, винтчетата на механизма са нащърбени все едно някой се е мъчил да ги развива с ножка и т.н.
Описания от вида: "хронометър - много малко използван, понастоящем не работи" - ама падал ли е от високо, че не работи?? (то какво ли друго може да му се е случило всъщност)
Сигурен съм, че всички имате купища от напълно поправими машини, без особена колекционерска стойност и с които просто не ви се занимава. А не ги предлагате за продажба, защото си мислите, че няма да са интересни.