Въпрос за каса

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Seikosha
Специалист
Reactions:

Въпрос за каса

Мнение от Seikosha »

Добър ден на всички! Купих преди време един часовник,механизмът не го помня вече,не работеше и отиде в кофата.На мене ми трябваше касата,че мазна позлата и то почти не отлюспена.Викам си"Сега ще спретнем едно франкенце" Да,ама не :( Вагабонтинът дето ми го продаде,на снимката отзад,сложил върху касата един капак,дето се затварят с притискане,а касата е на винт :shock: Отворът отзад е нещо като 31мм. цялата е 35мм.,има маркировка на лъга AU20 и мисля,че е от руски часовник,но знам ли :think: Какъв капак да му търся?Прилича да е на цял капак на винт,ама не се сещам за подходящ.Ако стесня кръга на търсене,ще ми е по-лесно.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Въпрос за каса

Мнение от Pavlin »

Нещо такова?

Изображение

Изображение

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не става,твоето AU20 е в рамка :D Майтапя се! Точен си колега ,като японски часовник.Сега ще обърна всички Востоци,мисля,че имах такъв,ама в бяла рамка. То няма значение де,само размера да пастне. Благодаря и пак ще заповядам :)
Аватар
мераклия
Напреднал
Reactions:

Мнение от мераклия »

http://auction.bg/item.php?id=1139728" onclick="window.open(this.href);return false; Ето жълт.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

мераклия написа:http://auction.bg/item.php?id=1139728 Ето жълт.
Колега,не си прочел внимателно,не ми трябва механизъм,а капак за касата :) Все пак благодаря!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

И за да завърша по Холивудски,с хепиенд темата,да ви покажа какво се получи в крайна сметка.
След като с помоща на 3017 го идентифицирах,вече беше по-лесно.Ей от тия кутии,биде намерен съответният донор и то три бр.
Изображение

Изображение

Изображение

В крайна сметка се получи както би казал Шератудито нещо кали-кала,но с приличен вид.За щастие,в същите тези кути,дето не помня какво има,се намери и един прекрасно запазен циферблат,барабар с машинката,което ми спести циферопрехвърляния. Полирах му стъклото
колкото даде,почистих касата(сега гледам на снимките,че има още малко по лъговете да се пипне)Един автентичен събирищейн :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Оттам нататък по каналният ред,надлежно пакетиран и отиде в чекмеджето което наричам гальовно"Доброволен втори хобитски пенсионен фонд"
Всичко беше извършено по тъмна доба,докато чудовището спи,иначе се катери по масата и ми прави маймуджелъци ,като ми задига от консумативите(като се науча как се качва клип,ще ви покажа)
Изображение

Изображение

Иначе като е будно,то изглежда така,ни лук яла ,ни лук мирисала.

Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Востока се е получил прекрасно, приятелю :thumbup:
А котката, макар и не твое дело :lol: е голяма красавица :clap:
Абе........ късметлия!!! :D
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ами,не знам Митак,може Востока и да е станал хубав,ама още по-хубав ще стане като го продам :) Ако трябва,ще цитирам Пикасо,който на въпроса на който му задали в едно интервю:"Коя е най-хубавата картина за Вас" отговорил кратко -"Продадената"
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”