Поздрави на всички и наздраве с една потна бирица.
Сдобих се с една ракета кварц обаче при поставяне на батерията .... нищоооо. Ако може да препоръчате някой майстор, за предпочитане от Пловдив, щото иначе гимнастиката се обезсмисля. По-късно днес и снимки.
Благодаря предварително.
помощ за ракета кварц
Re: помощ за ракета кварц
Пробвай да разглобиш и почистиш. Ако не стане, търси някой в лошо състояние със същата машина.
-
- Специалист
- Reactions:
Огледай бобината и измери дали не е прекъсната - ако е здрава ще ашладисаме някаква електроника. Ето виж и това: viewtopic.php?f=57&t=1160
-
- Специалист
- Reactions:
попадна ми една чисто нова и реших поне една да засиля в колекцията на сина че мене ме бие ток но и аз не успях да я накарам да заработи Една кирлива Слава тръгна а ракетата ни бафка Сега се двоумя дали е за коша или да я държа като муз експ както прави Павлин Ама щом пък не цъка айде поне да светеше 

-
- Специалист
- Reactions:
Това за ашладисването на други платки и т.н. си го мисля, понеже навремето електрониката не е била достатъчно на ниво. Такива магически чипове, които работят когато си поискат, са неприемливи в днешно време. Също съм останал с впечатление, че нямаха много надеждна защита от статично електричество. Само с пипане на платката можеше да им се повреди генератора. А поради това, че елементите са били неточни и с големи толеранси, вижте как на всеки часовник има тример-кондензатор за донастройка на честотата.
От друга страна не намирам нищо лошо в техническите подобрения, дори и да не са с оригинални части. И въпреки, че ще се промени автентичния вид на часовника(отвътре), поне ще се запази оригиналната механика. А след време може да се окаже, че това е от малкото останали такива работещи часовници.
Намери някой, който се занимава например с GSM-и и може да прави дребни спойки. И го помоли да ти свърже на мястото на платката такава от Q&Q или друго, работещо точно.
Надявам се това завинаги да реши проблема.
//Обясни и му покажи оригиналния часовник, от който ще сваляте платката. Мисля, че има едни пластинки, които опират или прекъсват хода, когато е в положение сверяване. Ако извади платка от часовник може би трябва да се погрижи да свърже и тези контакти.
За ЕЛЕКТРОНИКА-та с двете батерии също съм намислил да пробвам разни неща, но това за сега е в изчакване. Ще се радвам ако съживим някой мъртвец, но това може да се случи ако изпаднат волни пожертвования - съвсем отписани и малко преди кофата за боклук някой да ми ги предостави за експерименти.
От друга страна не намирам нищо лошо в техническите подобрения, дори и да не са с оригинални части. И въпреки, че ще се промени автентичния вид на часовника(отвътре), поне ще се запази оригиналната механика. А след време може да се окаже, че това е от малкото останали такива работещи часовници.
Намери някой, който се занимава например с GSM-и и може да прави дребни спойки. И го помоли да ти свърже на мястото на платката такава от Q&Q или друго, работещо точно.
Надявам се това завинаги да реши проблема.
//Обясни и му покажи оригиналния часовник, от който ще сваляте платката. Мисля, че има едни пластинки, които опират или прекъсват хода, когато е в положение сверяване. Ако извади платка от часовник може би трябва да се погрижи да свърже и тези контакти.
За ЕЛЕКТРОНИКА-та с двете батерии също съм намислил да пробвам разни неща, но това за сега е в изчакване. Ще се радвам ако съживим някой мъртвец, но това може да се случи ако изпаднат волни пожертвования - съвсем отписани и малко преди кофата за боклук някой да ми ги предостави за експерименти.
Имам един механизъм от Електроника 5-мъртвец.
Мога да ти го дам,ако не съм го изхвърлил да си играеш.
Пък ако ти се занимава да ти дам цял такъв часовник да ми го оправиш?
Мога да ти го дам,ако не съм го изхвърлил да си играеш.
Пък ако ти се занимава да ти дам цял такъв часовник да ми го оправиш?
-
- Специалист
- Reactions:
Естествено не мога да ти обещая какво ще стане, но ще се опитам да направя всичко за да тръгне.
А ако си запазил и неработещия механизъм още по-добре. Може да пробваме нещо след празниците.
А ако си запазил и неработещия механизъм още по-добре. Може да пробваме нещо след празниците.
Ето я въпросната ракета... поне за мен видимо не и липсва нищо. Не съм сигурен дали с/уположната посока на пластината която притиска батерията отгоре не трябва да има още една пластина или....Kalibyra na ma[inata e 2356, има емблемата на ракета и маркировка SU.

Благодаря за подсказките, за сега мисля да оставя нещата в застой, че ще зема да я прецакам повече отколкото е за сега....

Благодаря за подсказките, за сега мисля да оставя нещата в застой, че ще зема да я прецакам повече отколкото е за сега....
Сега погледнах по добре и видях че липсва долната пластина която е миуса.някой е ручкал в механизма.Тая пластина се слага като се махне платката.Понякога се окисляват и затова са я махнали и са нямали друга.
Здравей Докторе!Имам няколко машини от тези и поне 2 от тях вървятПреди години изкупих всичките ,бяха намалени.Доста време си играх с тях,но вече са в пенсия.Ако искаш мога да ти изпратя няколко да си поиграеш с тях.Ако искаш обади се да се разберем.Машините са Ракета медицинска.Тел.0887451711 Иван Михов
-
- Специалист
- Reactions:
И не изхвърляйте платки и части, дори привидно да не работят! :)