помощ за ракета кварц

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

помощ за ракета кварц

Мнение от dr.zlobul »

Поздрави на всички и наздраве с една потна бирица.
Сдобих се с една ракета кварц обаче при поставяне на батерията .... нищоооо. Ако може да препоръчате някой майстор, за предпочитане от Пловдив, щото иначе гимнастиката се обезсмисля. По-късно днес и снимки.

Благодаря предварително.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: помощ за ракета кварц

Мнение от Pavlin »

Пробвай да разглобиш и почистиш. Ако не стане, търси някой в лошо състояние със същата машина.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Огледай бобината и измери дали не е прекъсната - ако е здрава ще ашладисаме някаква електроника. Ето виж и това: viewtopic.php?f=57&t=1160
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

попадна ми една чисто нова и реших поне една да засиля в колекцията на сина че мене ме бие ток но и аз не успях да я накарам да заработи Една кирлива Слава тръгна а ракетата ни бафка Сега се двоумя дали е за коша или да я държа като муз експ както прави Павлин Ама щом пък не цъка айде поне да светеше :cry:
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Това за ашладисването на други платки и т.н. си го мисля, понеже навремето електрониката не е била достатъчно на ниво. Такива магически чипове, които работят когато си поискат, са неприемливи в днешно време. Също съм останал с впечатление, че нямаха много надеждна защита от статично електричество. Само с пипане на платката можеше да им се повреди генератора. А поради това, че елементите са били неточни и с големи толеранси, вижте как на всеки часовник има тример-кондензатор за донастройка на честотата.

От друга страна не намирам нищо лошо в техническите подобрения, дори и да не са с оригинални части. И въпреки, че ще се промени автентичния вид на часовника(отвътре), поне ще се запази оригиналната механика. А след време може да се окаже, че това е от малкото останали такива работещи часовници.

Намери някой, който се занимава например с GSM-и и може да прави дребни спойки. И го помоли да ти свърже на мястото на платката такава от Q&Q или друго, работещо точно.
Надявам се това завинаги да реши проблема.
//Обясни и му покажи оригиналния часовник, от който ще сваляте платката. Мисля, че има едни пластинки, които опират или прекъсват хода, когато е в положение сверяване. Ако извади платка от часовник може би трябва да се погрижи да свърже и тези контакти.

За ЕЛЕКТРОНИКА-та с двете батерии също съм намислил да пробвам разни неща, но това за сега е в изчакване. Ще се радвам ако съживим някой мъртвец, но това може да се случи ако изпаднат волни пожертвования - съвсем отписани и малко преди кофата за боклук някой да ми ги предостави за експерименти.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Имам един механизъм от Електроника 5-мъртвец.
Мога да ти го дам,ако не съм го изхвърлил да си играеш.
Пък ако ти се занимава да ти дам цял такъв часовник да ми го оправиш?
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Естествено не мога да ти обещая какво ще стане, но ще се опитам да направя всичко за да тръгне.
А ако си запазил и неработещия механизъм още по-добре. Може да пробваме нещо след празниците.
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Ето я въпросната ракета... поне за мен видимо не и липсва нищо. Не съм сигурен дали с/уположната посока на пластината която притиска батерията отгоре не трябва да има още една пластина или....Kalibyra na ma[inata e 2356, има емблемата на ракета и маркировка SU.
Изображение

Изображение

Благодаря за подсказките, за сега мисля да оставя нещата в застой, че ще зема да я прецакам повече отколкото е за сега....
Иван55
Напреднал
Reactions:

Мнение от Иван55 »

Сега погледнах по добре и видях че липсва долната пластина която е миуса.някой е ручкал в механизма.Тая пластина се слага като се махне платката.Понякога се окисляват и затова са я махнали и са нямали друга.
Иван55
Напреднал
Reactions:

Мнение от Иван55 »

Здравей Докторе!Имам няколко машини от тези и поне 2 от тях вървятПреди години изкупих всичките ,бяха намалени.Доста време си играх с тях,но вече са в пенсия.Ако искаш мога да ти изпратя няколко да си поиграеш с тях.Ако искаш обади се да се разберем.Машините са Ракета медицинска.Тел.0887451711 Иван Михов
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

И не изхвърляйте платки и части, дори привидно да не работят! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”