има много теми "Как да ......", но мисля, че има няколко простички неща, които НЕ трябва да се правят, защото водят до огромна загуба на време, нерви, и понякога пари. В този форум има доста по-напреднали с материала, затова очаквам да се включат по-опитните.
Аз започвам с:
1. Никога не стискайте с пинсетата - частта трябва да се хване колкото да не падне. Пинсетите не са клещи. Всяко измятане или изпускане на пинсета води до почти невъзвратима загуба на частта.
2. Никога не слагайте ново масло без да сте измили старото - може да ви струва часове ядове "абе върви, ама не както трябва". Ако ви се струва, че някъде си е добре, не му слагайте изобщо допълнително.
3. Никога не слагайте за измиване няколко еднакви разглобени механизма - всъщност не знам дали "никога" трябва да го използвам тук, но имам много случаи например на сменен анкер, който "не се разбира" със старото анкерно колело - хайде пак часове чудене от типа "супер си върви, ама защо спира след 3 часа". Най-добре е да се сменя целия ход - баланс с мост, анкер и анкерно колело. Същото съм го имал и с тиражния лост - никаква разлика между двата, а с единия си работи, с другия прескача. Затова всеки механизъм си го измивайте отделно, а ако трябва да се сменя нещо - измивайте в стъкленичката само нужните за подмяна части ( и то, както споменах, в комплект).
Чакам препоръките и на по-"знаещи и можещи"

Поздрави, Миро.