питане за часовник
питане за часовник
Здравейте колеги подариха ми стар швейцарски часовник.Марката му е SIXTA.Навива се и работи отлично но не може да се сверява.Отворих го и видях че липсва част от ремонтоара.Жената която ми го даде ми каза че преди години е носен на часовникар но поради липса на части.........В гугъла нищо не открих,освен като OMEGA SIXTA :?: Някой ако знае нещо да помага.
Re: питане за часовник
Качи снимка на механизма, че така трудно...
Ок утре ще кача снимки че сега опитах ама на светкавица не се получава.
Ами колеги направих снимките ама не мога да разбера как да ги кача тук 

Последно промяна от lusti на 02 Апр 2012 17:40, променено общо 1 път.
Под прозореца дето пишеш има текст "Добави изображение". Чукаш и следваш инструкциите.
Тоа механизъм моем да го познаем със затворени очи баце. ETA1120
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... k&ETA_1120" onclick="window.open(this.href);return false;
Сравнително рядък. Язе много го аресвам оти ми е вториот швейцарски меанизъм дека съм имал.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... k&ETA_1120" onclick="window.open(this.href);return false;
Сравнително рядък. Язе много го аресвам оти ми е вториот швейцарски меанизъм дека съм имал.
Това какво значи че няма за този механизъм части ли?Да го злобяшам тогава и към колекцията катонеработещ експонат :(
Не се отказвай,най голям кеф е да съживиш мъртвец

Както каза колегата kapkan, не го отписвай още. Наистина това е най големия кеф - да намериш части и да съживиш мъртвец. За съживяването на моя екземпляр чаках да намеря части повече от 10 години. Тия години обаче не бива да те разочароват. Сега има интернет и ebey. Чакането значително се намалява.Сигурен съм, че до няколко месеца ще се появи добра оферта.
На първата снимка се вижда, че липсва ремонтоара, тиража и е счупена ремонтоарната плочка. Часовникът може да работи и със счупена ремонтоарна плочка, но другите части трябва да се намерят. Нататък механизма как е?
На първата снимка се вижда, че липсва ремонтоара, тиража и е счупена ремонтоарната плочка. Часовникът може да работи и със счупена ремонтоарна плочка, но другите части трябва да се намерят. Нататък механизма как е?
Ами от коронката се навива и работи перфектно и точно за годините си,само не може да се сверява от коронката.Механизма е много запазен.
Ясно! Липсва ти само тиража и си готов. Ще видя какво имам в архивите, но имай предвид, че мързела ми е голям и може да не стане скоро.
Да сега се загледах в линка който ми прати,тиража се е скапал.Ако имаш давай,търпелив съм и яе чакам