Кой какво и по колко обича да попийва

И понеже съм "хафтур", освен това нямам английска жилка, т.е. афинитет към чая, освен когато съм болен или зимата в планината и чая не е разреден с бренди или ром ще започна пръв с моите собствени предпочитания....
Всеяден и всепиещ съм

Харесвам и сливовата и кайсиевата ракия. Не съм от заклетите фенове, които признават единствено гроздова.
От годините в казармата (Харманли) бях намразил силния вкус на анасон в ракията, но при летуванията в Турция харесах тяхната анасонова. Особено лятото и със салати и маслини е страхотна, както и туската бира Ефес! За мен е една от най-добрите!!!
Та като казах бира...........обичам я с дробчета, чоденички, сърчица и други подобни, стига да са приготвени качествено и добре запържени! Обратно на пилешките дреболии, телешката пастърма, кайзерования врат и филето "Елена" ги предпочитам меки и топящи се в устата, което е ефекта от правилното съзряване на месото!!!
Последните изброени мога да ги консумирам с бира, вино и по-твърд алкохол. Знам, че нямам вкус и се извинявам за което

Изброявах, изброявах и хиляди неща пропуснах.....особено от към мезетата

По отношение на алкохола пренебрегнах брендито, или както мнозина у нас погрешно го наричат Коняк

- такива които мезят за да пият- те изпиват 4 ракии с една салата, даже им ахартисва

- и такива (като мен), които пият освен заради пиенето и заради удоволствието от яденето или мезенето, както е по-точно

А брендито освен с ядки и пура за мен с друго не си пасва и може би и за това е леко пренебрегнато в моите предпочитания

За количеството..............срам ме е да кажа какво изпивам и изяждам на вечер............и слава богу, че не ми личи

Но за да съм коректен към темата, а и за да стимулирам и вашите признания ще споделя: ракийка - една чаша. Не повече!!!

С вечерята бира през лятото, но не повече от 1 литър, а през останалото време вино, но не повече от 2-3 чаши......все още съм на бяло от Логодаж, че иначе кръвното ми се вдига. Червеното съм го оставил за по-зимните дни

Поздрави на всички и очаквам и вие да споделите