Инфо за един Восток Командирские
Инфо за един Восток Командирские
Ако може инфо за този командирские http://russianwatches.altervista.org/Dsc02014.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;. Снимката е от нета но моя е същия. Коя година е наи вече и дали може да се намерят стрелки за него
Re: Инфо за един Восток Командирские
Здравей и добре дошъл!
Годината на производство, трудно може да се определи с точност. Според мен, в периода 80-90-те години. Стрелки не много лесно, но все пак могат да се намерят. На твоите какво им има?
Годината на производство, трудно може да се определи с точност. Според мен, в периода 80-90-те години. Стрелки не много лесно, но все пак могат да се намерят. На твоите какво им има?
На едната стрелка се е изронил пълнежа така да се каже (Понеже не знам как точно се нарича) тоест това което свети в тъмното:) Ще го снимам и ще пусна снимка защото тази е от нета
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Това е по принцип поправим дефект.
Вярно, че иска и обновяване на фосфоресциращия състав на циферблата.
Налага се вадене на механизма от корпуса, демонтаж поне на стрелките, махане на стария пълнеж (така му казват) и нанасяне на нов.
После - точките на цифера. После - сглобяване.
И готово
Вярно, че иска и обновяване на фосфоресциращия състав на циферблата.
Налага се вадене на механизма от корпуса, демонтаж поне на стрелките, махане на стария пълнеж (така му казват) и нанасяне на нов.
После - точките на цифера. После - сглобяване.
И готово

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Готово - в смисъл на още един зарибен 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
На моя водомер стрелките вече почти не светят... така че и оригинални стрелки вероятно ще са същите.
Ами те всъщност светят просто на голямата стрелка се е изронило
А и точките са си ок
НО определено се зарибявам 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Имах предвид, че ако намацаш стрелката със светещ състав, тя ще е по-различна от точките и от другата стрелка. Така че се налага всичко да се сменя.
Иначе запълването на стрелките е лесно. По-трудно е да се свалят/сложат и да се намери лак.
Ти откъде си? Може да има някой около теб, и тогава може да се опита не с лак, а с бира
Иначе запълването на стрелките е лесно. По-трудно е да се свалят/сложат и да се намери лак.
Ти откъде си? Може да има някой около теб, и тогава може да се опита не с лак, а с бира

имам и още едно питане паднала е боята от някои от точките и резките на безела. В сайта четох че става да се попълнят с туш. А друг вариант има ли?
От Плевен
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
То обикновено е другия вариант - с някаква нитроцелулозна черна и червена боя. Само аз съм такъв амсалак - тушът ми беше по подръка.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Май от Плевен никой няма още. Поне не го закачвам с търсачката.
Още един съвет - намери някой друг часовник за тренировки, може и счупен - таман ще го оправиш накрая.
И пази цифера
Още един съвет - намери някой друг часовник за тренировки, може и счупен - таман ще го оправиш накрая.
И пази цифера

Е,то за точките с туш,си е голям смях
Иначе варианти много,кой каквото има под ръка,става с автолаковете, разтърсваш бутилката докато не чуеш вътре топчето да трака,пръсваш малко някъде малко да се получи капка,вземаш нещо тънко,загребваш с нещо тънко капка и слагаш в точката,тя е вдлъбната като легенче,дори и да изцапаш малко наоколо,после внимателно се почиства. Става и с боя от кутии,всички са на лакова основа,безир вече не се използва. Може и с постна боя, от детските акварелни в тубички или темперни,но трябва да има и добавка да го импрегнира,примерно да се смеси с прозрачно лепило,като Каноколит,но там трябва да се работи много бързо,по добре друго,но да не се отмива. другият вариянт е,да се нанесе нетрайно покритие и отгоре да се фиксира или с лак,или пак с прозрачно лепило. С перманентни маркери,поне от тези които се продават,не става,нетрайни са. Има трайни,пълни с тринитро толуол,но едва ли ще намериш.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "