Възстановяване на цифер?

ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Възстановяване на цифер?

Мнение от ivankrystev »

Не ми пречи да си го нося/ползвам и така, но ще е по-хубаво, ако може да се оправи/изчисти от петната. Възможно ли е или да си го нося така, докато намеря (купя) нов цифер?

Изображение
ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Възстановяване на цифер?

Мнение от ivankrystev »

С този ми пост - общо 16 посещения и нито един коментар = глас в пустиня или?
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Два опита имам да чистя цифери на Тисо и двата неуспешни,мое мнение търси нов.Но ако решиш да търсиш нов пробвай да почистиш този,нищо не губиш.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Няма шанс цифера! Или го носи така или потърси друг часовник направо.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Ами има доста писано по темата.
И аз,колкото пъти съм опитвал,толкова пъти съм сгрешил.
ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от ivankrystev »

ОК, значи ще се търси нов. Ако някой им анов или може да съдейства за закупуването на нов цифер, може да ми пусне едно ЛС.

Много 10х на отзовалите се...
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

И аз да се включа :) Има циферблати които могат да се почистват и такива които-не. Говорим за мръсотия,а не за увреждане или мухъл,както е в твоя случай. Всичко зависи от повърхността на циферблата и от материалите с които е направен.По-принцип са едно,дву и три слойни ,най-лесни за почистване са еднослойните,защото повърхността е по-здраво напрравена и по дебела.Такива са най вече в по-старите часовници,има като бакелитови,други като изпечени (Кама,Кировски) разни милитъри и арт деко, също и емайлираните се чистят,защото отгоре са с глазура. Докато по-новите стават все по-сложни,особено при луксозните със сребърна емулсия и лак. Има такива на които най-горният слой е като филм,като оцветен лак и те не търпят никаква намеса,освен сухо почистване, други са с минерално покритие което е поресто,май и твоя е такъв , те пък получават някаква екзема с времето ,като мухъл,може и от влагата да е и те са неспасяеми,защото проблемът е в дълбочина,дори само да са зацапани,не могат да се чистят с препарат,защото разтваря мръсотията и тя попива навътре.Подобни са "вафлите" на Слава,на някои Ракети а и на други. Най-здрави са на Сейко :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
DDimitrov
Reactions:

Мнение от DDimitrov »

Това може и да помогне:
http://vintagewatchforums.com/viewtopic.php?p=4242" onclick="window.open(this.href);return false;
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не виждам нищо професионално направено, за 10% разтвор на амоняк и тука във форума сме говорили отдавна.Абсолютно същата работа върши и всяка почиства и полираща паста за автомобили. Това което правят в този форум,е точно за което писах и по-горе,тези цифери са еднослойни,от ретро моделите които са си направо едни тенекета,няма лак,няма финиш. Много ми е интересно какво е станало с лакираният циферблат Бенрус,дето са решили да го чистят по тоя метод,не виждам да показват резултат :mrgreen:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”