За новото ми Сейко

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

За новото ми Сейко

Мнение от ivankrystev »

Предполагам повечето от вас са забелязали обявата ми в купува. Часовника, утре трябва да е при мен (продавача - топи, предполагам е точен). Сейко не работи, но го спазарих поради няколко причини.

Докато търсех разни часовници (да ме вдъхновят) попаднах на този Vintage 1970's Omega Day Date with Blue Dial.

Изображение

В последствие тръгнах да разглеждам аукциона и попаднах случайно на това Сейко.

Изображение Изображение

Е не е Омега, но както казваме по варненско - като няма риба и рака е риба, все пак цифера е син, това първата причина.

Втората, понеже карам японски (дърт) спортен автомобил. И понеже съм фен на японските коли се придържам към JDM (Japanese Domestic Market) , а видиш ли на капака на Сейкото има J = Japan, което връзвам с JDM-а при колата. Смятам да го стегна и да го слагам, когато съм с моята дърта японска талига. Това ще е един от 5-те часовника, които смятам да притежавам. lol2

Трета, понеже самия цифер е изчистен, което ме устройва перфектно.

Разбира се имам и някои лаишки питанки:

Кое се гледаше на капака за да се определи годината? Ринга, който "обхваща" стъклото, може ли да се маха от касата - идеята ми е да се полира огледално, а самата каса да се полира на мат? Може ли да скалъпя безпроблемно механизма и цифера от въпросното ми Сейко (да стане, като заводско), във всяка една каса на Сейко с коронка на 3 часа?

Поздрави.
DHM
Специалист
Reactions:

Re: За новото ми Сейко

Мнение от DHM »

Я, че ме заинтригува вземи да споделиш малко повече за японската спортна кола :)
Може и в отделна тема n_thumbsup
.
ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от ivankrystev »

Хонда ЦРХ

Изображение

Както казва един колега - много друса и много бяга.

Моята на 1.6, и 124 магарета, 22 годишна. Лека, като маса/кг. и с бързооборотен двувалов ДВГ. Много коли са падали от мен и колеги с такива "джобни ракети" - така ги наричат по хамериканско.

Друго, ако ти трябва на лично.
ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от ivankrystev »

При мен е, дори работи. Ще трябва профилактика все пак...
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”