Нов живот за един съветски Атлантик

Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Нов живот за един съветски Атлантик

Мнение от sharky1973 »

В този, вече истински, зимен ден седя и мисля, седя и мисля и в един момент се хващам, че само седя :lol:
Тогава си викам, що ли не направя едно добро дело. Извадих една старата Ракета 21 камъка, която много харесвам , но все подмятам насам-натам и запретнах ръкави.

Изображение

Изображение

Изображение

След час и половина търкане, мазане, пуфтене, пак търкане, търкане, търкане....

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Не е кой знае какво, но аз съм доволен от крайния резултат. На гърба имаше много дълбоки драскотини, който не успях съвсем да залича, но на ръка толкова.
За съжаление нямах донор за оригинална минутна стрелка, но това не е часовник за изложба - просто много ми харесва дизайна му, а и механизма, който постига завидна точност, та затова си го лъснах, за да мога да го слагам понякога.
Поздрави на Форума и приятен уикенд.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Нов живот за един съветски Атлантик

Мнение от Pavlin »

Аз му казвам "от нищо-нещо". За много хора това ще си остане боклук, но за притежателя му си е истинско бижу! Браво sharky!
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Поздравления за резултата. Доста добре си се справил. Ще се радвам да опишеш как точно работи по корпуса и с какво. Много харесвам този модел. Имам такъв със светъл циферблат и малко по удължени маркери. Макар и в по лошо състояние от твоя го носех почти месец. Много е удобен корпусът му ляга перфектно на китката.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

И от мен адмирации за идеята да подобриш вида на един часовник. icon_clap Такъв цифер на този модел е за позлатена каса.Белите хромирани са с едни светли,слонова кост. И трите стрелки са за смяна,минутната и часовата са от други часовници,оригиналните са от по-широките стрелковидни,а секундната е със счупен връх.Не е лошо да смениш и коронката с бяла,а и стъклото ти е пукнато. Както си тръгнал с касата,ако и докараш още малко финиш и спретнеш и по-горните неща,ще стане муцка. n_thumbsup
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

В този часовник има много потенциал да стане нещо с което да се пъчиш Имаш още много работа а Сейкоша ти каза насоките в които да работиш Най лесния вариант е да го оставиш в някой клон на еконта с димитровградски адрес :redface :redface :redface
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

Много ме зарадвахте с отзивите си :b
Първо, ако някои много го иска - негов е!
Второ, не смятам да влагам повече усилия в него, просто исках да му предам по-достоен вид, но не разполагах нито с оригинални стрелки, нито със стъкло. Освен това заниманията ми с часовници са за развлечение и удоволствие, не съм имал намерение да го правя като нов. А и имам достатъчно часовници, с които да се пъча /май са над 200/ :redface
А що се отнася до технологията, тя не е сложна, трябва само търпение и доста усилия - както казах всичко правя на ръка. По-дълбоките драскотини на касата и ринга на стъклото минах с водна - 500, след това касата с абразивна гъба-шкурка 300, за да се създаде матов ефект. Ринга минах последователно с 1500 и 2000, а накрая с полирпаста, за да стане гланц. Коронката само с гъба и полирпаста. Капака с шкурка 500 за по-големите деруги, след това с 1500, а на края с гъбата - яко търкане само в една посока, за да предам малко вид на Ролекс-капак lol2
Та така, това беше цялата операция и нейната забавно-развлекателна цел.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Колко да глася??? :lol:
.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Два делукса :-)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Къде се бутате,ракетите при мен :)
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Първо се извинявам за рязкото си включване, но трябваше да излизам и нямах време за драскане :redface
Радвам се да видя колегата sharky1973 тук, както и това, което го ангажира и интригува.......защото по един или друг начин всички ние споделяме едно и също хоби и една и съща страст. За мен, както предполагам и за всички тук е удоволствие някой да сподели това, което го вълнува, това което е направил. Защото това е една от идеите на този форум.
Някои казват, че социалните мрежи са за споделяне......за мен форума е моята социална мрежа и може би за това се кефя толкова на подобни неща.
Поздравления за усилията, колега и се надявам направеното да ти е донесло същото чувство и емоция, както и на нас.
.
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

DHM написа:Колко да глася??? :lol:
Ааа, не сте ме разбрали - часовника не се продава. Идеята ми беше да го харижа на най-големия мераклия, по повод задявката на колегата Шератудис. Всъщност, като първи подал заявка, май ще го пратя на него. Белким го омилостивя да ми смъкне наполовина от цената на "Грую Прецизния" :wink:
А що се отнася до хобито ми / предполагам и вашето/, то наистина ми доставя голямо удоволствие. Както някои от вас, с които сме се засичали или в другия форум, или в аукцион, продавалник и т.н., знаят, мен основно ме вълнуват часовници от 60-70-80г. /като няма да изхвърля нещо и извън тези граници, разбира се/. За последно съм купил часовник от магазин преди 25г. Почти нямам модерен часовник, с който да впечатля масовия потребител, а и не харесвам такива - приличат ми на масовки, при това на цени далеч от качествата им. Аз обичам да приютявам изоставени души, на който, доколкото мога, да дам бъдеще и добра визия. Използвам само ръцете си и малкото свободно време. Нямам претенции на реставратор на яйца Фаберже, просто ми е кеф с малко усилия да накарам един часовник да изглежда достолепно. Без значение дали е Омега, Тисо, Зим или Рухла. Просто защото много уважавам точното време и минимализма и съвършенството на часовниковия механизъм. Понасъбрал съм няколко, които при достатъчно време ще снимам и ще ви представя.
Май станах досаден.
Лека вечер на всички и успешна нова седмица. :b
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

в гореизложеното много ме впечатли следното от предпоследното и второто изречение горе :D ----Понасъбрал съм няколко ,които при достатъчно време ще снимам и като първи подал заявка май ще ги изпратя на него----------- Та за кой грую става въпрос n_sad Тантурестия класическия илииии Към другите от форума Я назад че дедо ви Ангел ще размаха бастуна Ега ти наглеците nono
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

sheretudis написа: ...
Я назад че дедо ви Ангел ще размаха бастуна Ега ти наглеците nono
Като доде реч за наглеци, да се наредя и аз. Ти нема ли най-накрая да дадеш оня Моерис бе дъртия?
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

И на мен квадратната Ракета
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Ооооох чеда мои, Омега яяя, и ти о Славний Капкане геронтодеменциус ми е диагнозата и ни помня ни бъкел,особенно като не ми оттърва :wink: :yahoo
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”