http://twistedsifter.com/2013/09/15-scu ... tch-parts/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето един сайт за повишаване на общата ни култура Заболя ме сърцето като видях това но пък иначе е интересно.Нали правят и бижута от части.
Точно и кончето на мен ми хареса най-много,но и всичко друго е уникално icon_clap Тази жена има истински талант и прави чисто изкуство,големи познания по анатомия и страхотно чувство за баланс на елементите. Невероятен поглед върху детайла и цялото. Такова нещо да създадеш,се искат много усет и знания. Евалла.
Достта отдавна мислех и имам един готов разработен в рисунки проект за малка пластика(абе не съвсем малка) от този род,ама с материала проблемите са много. Има един дет продава над 5кг. механизми и части в Аукциона и му писах дъл не може да ми отсипе кило и половина на кантара,пък той ми тегли една псувня
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства"" 浪人 "
Мишо,виждам,че имаш професионален поглед и може да направиш разбор.
Да Ви покажа и аз нещо.Не е свързано с часовници обаче.
Дъщеря ми от известно време се е запалила по рисуването.
Засега с моливи.Стила според галеристката в зала България(внучка на Златю Бояджиев)
е "хипер реализъм".Отдавна я врънка да излага в галерията,ама дъщеря ми не ще.
Било и е рано.
Има и други,ама по нататък,че може да ми се скара за споделянето.
Оооо това Пламене е направо професионално Имах период в който имах и ученици и точно зарзават и плодове им слагах да рисуват,това е задължително на даден етап. Мога да кажа само,че е много напреднала дъщеря ти,не откривам почти никакви дефекти. Рисувала е доколкото мога да преценя от снимката с акварелни моливи,ако случайно бъркам,да си вземе такива,ще може да ги ползва хем като обикновен молив,а и да може на места да добавя с четка,акварелен размит нюанс,което ще и даде възможност да дообогати идеиите си.
Ако следващият път направи постановката ,като сложи още една глава чесън за тези две,ще получи още по-добра сложна сянка от предметите,един в/у друг. Чудесна работа,макар да няма такова понятие като хипер реализъм,нещата наистина са впечатляващи по скоро сюрреализъм,ако нарисува и една кацнала муха в/у чесъна Майтапя се,но е чудесно.Чакам да видя продължението.
На тати се е метнала-сръчна.
А иначе има 3 висши от немско.
(Толкова се надявах да артиса там и аз да си отживея като хората.
Нямате представа какви пари се изкарват от лютиерство там).
Сега я питах дали мога да пусна още нещо.
Имам разрешение.Само да не цапам темата?
Само да добавя,че размера на листа е А4.
За да добиете представа.Доста ситно и мисля,че не е много лесно.
А този "хипер реализъм"е явно нещо по ново за да не го знам и аз.
Не знам какви и са моливите,но са голямо количество и много скъпи.
Ето първата и рисунка.
В действирелност е много по детайлно.Явно при постването се намаля резолюцията.
И снимано с обикновен апарат.
Пламене,ти сигурен ли си,че дъщеря ти има много и то скъпи моливи,защото,извинявай,но трябва да са много скъпи,за да не оставят следи от работа по 40гр. хартия. Това ми намирисва на принт,а дали е скениг от оригинал и последваш принт,мога само да гадая. Ако се отнася обаче до компютърна графика,няма нищо лошо,това е бъдещето,но няма нищо общо със сръчната ръка. Такава е разликата и м/у компютърно проектираната музика и твоето "жалко" скрибуцане.Въпреки всичко и с такава техника,трябва да имаш познания,сама по себе си техниката не рисува,а е само средство,а нещата изглеждат добре иначе,точно като учебна постановка. Предполагам,че дъщеря ти ще разясни нещата на теб,а ако ти решиш и на нас
Няма никакви принт,минт и т.н.
Хартията е голяма като на А4,но си е специална за рисуване.Не е тънка,че да остават следи.
Да,моливите и са много скъпи-точно колко не мога да си спомня,но бяха над 200евро.И то само единия комплект.
Технологията и на рисуване е следната-реже чушката и я снима с фотоапарата.
След това я слага на компютъра и гледа от там.
Това го прави,защото една рисунка я прави около 15-20 дена.Иначе ще се спаружи модела.
Все пак и работи.
Ето ти една друга,която виси у нас-подарък.
Никак не е лесно да се нарисува толкова подробно и реалистично.
Няма нищо случайно,метнала се е на мен,освен това ходи доста време на уроци.
Ееее, Панама,докато чесъна горе-долу е в нормите и може да се нарисува от що годе напреднал художник,това вече.... Извинявай... ти виждал ли си ЛИЧНО с очите си,как дъщеря ти,рисува този нар с МОЛИВИ???Извинявай,ам или се бъзикаш с мен,или наистина си наивен,по скоро лаик. Това не е обидно,а е повсеместно,не можахме да доживеем да станем всестранно развити личности. Такова нещо с моливи ,ако ще и за 20 00 евро,не можеш да нарисуваш.принципиално,може да се изпълни с акварел,но това е майсторска работа и не е за човек който ХОДИ ОЩЕ НА УРОЦИ. Съжалявам,че май се впрягам,но за мен това е най-малкото смесена техника,а точно каква,мога да ти подскажа поне няколко варианта,само ще кажа,че докато при старите майстори,смесената техника означаваше все пак и преди всичко,ръчна работа,то при съвременното тълкувание,нещата не са съвсем така.
Подобно нещо с такъв ефект,може да се получи и с тъй наречените графични аерографи, това са аерографи за изключително фина работа и нямат почти нищо общо с тези които и ти и аз показвахме(руските) най-добрите са японски марки и съм ползвал на заем от колеги няколко пъти,защото са от порядъка на 2000$ и нагоре,а и за да боравиш с тях,се иска много работа и тренинг. За да не вземе да влезем ,недай си боже в някакъв излишен спор,ще кажа само,че ,не е невъзможно и чисто ръчно да се изработи такава рисунка,ама както казала Айшето-едва ли. Тези компютри,много дават,ам и много вземат.
Нито съм наивен,нито лаик.Все пак съм на 63 години.
Отгоре на всичко съм дева(тя и дъщеря ми е дева).
Доста съм подробен.Не оставям нищо на случайноста.
Всичко проверявам.
Не и стоя на главата като рисува,но съм виждал някои от нещата
в процеса на рисуване.
Не се впрягам,даже ми е приятно.Явно работата на детето впечатлява
и трудно се приема.
Но няма никаква измама.Невъзможна е.Децата ми са много стабилни.
Даже повече от мен.
Ето ти още една-последна.
В ляво с модела,в дясно с моливите.
Тази лично аз не я харесвам много.
Доста го е "сресала кучето".
Последно промяна от plamenhar на 19 Фев 2014 08:12, променено общо 1 път.
Да, има уникални китайци, а и американци съм виждал които правят с моливи такива фоторисунки. Пламене, довечера ще покажа рисунките на дъщеря ти на жена ми да се изкаже и тя като професионалист но то си е ясно - има си око и ръка.Все пак за изобразително изкуство това не е достатъчно. Спомням си едно време Чик Кърия беше казал нещо в смисъл, че той добре свири джаз ,но джазовия музикант трябва да се научи първо да свири класика и след това друго за да е добър. Май отплеснахме темата ама нищо :-))