Евтини номерца

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
morqk
Reactions:

Евтини номерца

Мнение от morqk »

http://auction.bg/item.php?id=776409" onclick="window.open(this.href);return false; Аз лично не съм виждам по-долен, по-цигански , по-просташки номер от това.Ти да измислиш някакво лого на Волна и да нарисуваш с маркер на циферблатата ти да напишеш 1МЧЗ им Кирова на измислена та ти Волна ти да обозначиш секундите с маркер и то криви и с цялото си нахалство да пишеш "малко са останали такива....не му мисли много.." направо нямам думи :shock: :shock: :shock: .
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Евтини номерца

Мнение от Pavlin »

Този случай си има обяснение. Това са циферблати печатани от много часовникари, в различни райони. Дискутирано е на други места, и все още никoй няма обяснение защо са писали завод различен от производителя на марката. От страната на продавачите погледнато, не всички са запознати с тези подробности, и ни представят това което пише на циферблата. Така че всичко е наред с този вид часовници :)
Мислех тези дни да направя тема специално за тези изпълнения, защото знам че всеки има такъв.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Хе, хе - Волна от 1ви МЧЗ се срещат доста често в България, но май само аз съм горд собственик на Волна от 2ри МЧЗ. Здраве да е.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Тази Волна от доста време си стои в аукциона.За съжаление такива майстори- бол.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

morqk написа:http://auction.bg/item.php?id=776409 Аз лично не съм виждам по-долен, по-цигански , по-просташки номер от това.Ти да измислиш някакво лого на Волна и да нарисуваш с маркер на циферблатата ти да напишеш 1МЧЗ им Кирова на измислена та ти Волна ти да обозначиш секундите с маркер и то криви и с цялото си нахалство да пишеш "малко са останали такива....не му мисли много.." направо нямам думи :shock: :shock: :shock: .
Мисля,че не го е направил Пешо.Познавам го лично-купува ,продава,малко е ексцентричен ,но ма дотам.При него за пръв път видях около 1000 наѝ-различни,а и доста интересни часовници.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

http://auction.bg/item.php?id=859186" onclick="window.open(this.href);return false; И тази е такава Навремето имаше един арменец в Пловдив който ги правеше като оригинални и покритието му с нищо не се търка освен с амонячна вода Тази е негово производство Цифера е поне на 40 год и не е мръднал Правеше и порцеланови за джобни В ЗОРАТА НА Т,Н демокрация замина за Америка кАК И ПО КАКЪВ НАЧИН ГИ ПРАВЕШЕостава в тайна защото никога не работеше пред хора Знам само че ги изпичаше
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

Ето ви още такива продукти на художествена самодейност. Специално съм събирал снимки от аукциона. Enjoy!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Сега питах жената.Можело казва-зъботехник е.Мажел се цифера с кермика(какъвто нюанс на бялото желаеш).Печене във вакумна пещ за метолокерамика.Идва по сложното-шаблон и нанасяне на маркери,надписи и т.н.Мазане с прозрачна керамика и пак печене.После гланц ако искаш.Щом един мост може да изкара10-15г в устата ,защо така направен цифер да не изкара 40-50г.Само,че тази техника преди 40 в БГ не е била позната.Арменецът е ползвал нещо по-различно.Ако някоѝ измисли шаблон за цифер,мисля да навия скъпата да отдели малко време за експеримент.Не знам дали няма да изгори метала на цифера(ако се използва стар)печенето е на 900 градуса С.Остава сваляне на силиконов отпечатък и отливане на цифер от стоматологичен метал.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Хе-хе, тази е моя. Трябва да черпиш една бира за авторски права :)

Изображение
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

Що сайтове съм претърсил да намеря такъв "востокски" модел на Ракета...

Всъщност, както писах и на друго място, за мен е сериозна загадка защо този арменец ги е правил тези играчки. Идеята не е била измама (евтини модели са), по-скоро е творчество. Ама като е творчество, защо не си е измислил собствено лого, а си е играл да пише Ракета или недоразумението Волна 1МЧЗ?
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

rosen_er написа: ...
Не знам дали няма да изгори метала на цифера(ако се използва стар)печенето е на 900 градуса С.Остава сваляне на силиконов отпечатък и отливане на цифер от стоматологичен метал.
Повечето са медни, а медта се топи при малко по-висока температура от 900 градуса - експериментирай смело!
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

В книгата на Харитончук е описано как се оправят циферблати - с варовикова паста май. На страница 91-92 от учебника, можете да го изтеглите тук (http://german.bolovsrol.ru/books/kharitonchuk-2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;).

Изображение

Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

линка не бачка
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Вярно бе. Ами сега? Имам книгата в pdf формат, файлът е големичък - 5.5 мегабайта, не знам как да го кача тук.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Нещо с компресиране опитай.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”