Евтини номерца
Евтини номерца
http://auction.bg/item.php?id=776409" onclick="window.open(this.href);return false; Аз лично не съм виждам по-долен, по-цигански , по-просташки номер от това.Ти да измислиш някакво лого на Волна и да нарисуваш с маркер на циферблатата ти да напишеш 1МЧЗ им Кирова на измислена та ти Волна ти да обозначиш секундите с маркер и то криви и с цялото си нахалство да пишеш "малко са останали такива....не му мисли много.." направо нямам думи :shock: :shock: :shock: .
Re: Евтини номерца
Този случай си има обяснение. Това са циферблати печатани от много часовникари, в различни райони. Дискутирано е на други места, и все още никoй няма обяснение защо са писали завод различен от производителя на марката. От страната на продавачите погледнато, не всички са запознати с тези подробности, и ни представят това което пише на циферблата. Така че всичко е наред с този вид часовници 
Мислех тези дни да направя тема специално за тези изпълнения, защото знам че всеки има такъв.

Мислех тези дни да направя тема специално за тези изпълнения, защото знам че всеки има такъв.
-
- Moderator
- Reactions:
Хе, хе - Волна от 1ви МЧЗ се срещат доста често в България, но май само аз съм горд собственик на Волна от 2ри МЧЗ. Здраве да е.
Тази Волна от доста време си стои в аукциона.За съжаление такива майстори- бол.
Мисля,че не го е направил Пешо.Познавам го лично-купува ,продава,малко е ексцентричен ,но ма дотам.При него за пръв път видях около 1000 наѝ-различни,а и доста интересни часовници.morqk написа:http://auction.bg/item.php?id=776409 Аз лично не съм виждам по-долен, по-цигански , по-просташки номер от това.Ти да измислиш някакво лого на Волна и да нарисуваш с маркер на циферблатата ти да напишеш 1МЧЗ им Кирова на измислена та ти Волна ти да обозначиш секундите с маркер и то криви и с цялото си нахалство да пишеш "малко са останали такива....не му мисли много.." направо нямам думи :shock: :shock: :shock: .
-
- Специалист
- Reactions:
http://auction.bg/item.php?id=859186" onclick="window.open(this.href);return false; И тази е такава Навремето имаше един арменец в Пловдив който ги правеше като оригинални и покритието му с нищо не се търка освен с амонячна вода Тази е негово производство Цифера е поне на 40 год и не е мръднал Правеше и порцеланови за джобни В ЗОРАТА НА Т,Н демокрация замина за Америка кАК И ПО КАКЪВ НАЧИН ГИ ПРАВЕШЕостава в тайна защото никога не работеше пред хора Знам само че ги изпичаше
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Ето ви още такива продукти на художествена самодейност. Специално съм събирал снимки от аукциона. Enjoy!

Сега питах жената.Можело казва-зъботехник е.Мажел се цифера с кермика(какъвто нюанс на бялото желаеш).Печене във вакумна пещ за метолокерамика.Идва по сложното-шаблон и нанасяне на маркери,надписи и т.н.Мазане с прозрачна керамика и пак печене.После гланц ако искаш.Щом един мост може да изкара10-15г в устата ,защо така направен цифер да не изкара 40-50г.Само,че тази техника преди 40 в БГ не е била позната.Арменецът е ползвал нещо по-различно.Ако някоѝ измисли шаблон за цифер,мисля да навия скъпата да отдели малко време за експеримент.Не знам дали няма да изгори метала на цифера(ако се използва стар)печенето е на 900 градуса С.Остава сваляне на силиконов отпечатък и отливане на цифер от стоматологичен метал.
Хе-хе, тази е моя. Трябва да черпиш една бира за авторски права 

- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Що сайтове съм претърсил да намеря такъв "востокски" модел на Ракета...
Всъщност, както писах и на друго място, за мен е сериозна загадка защо този арменец ги е правил тези играчки. Идеята не е била измама (евтини модели са), по-скоро е творчество. Ама като е творчество, защо не си е измислил собствено лого, а си е играл да пише Ракета или недоразумението Волна 1МЧЗ?
Всъщност, както писах и на друго място, за мен е сериозна загадка защо този арменец ги е правил тези играчки. Идеята не е била измама (евтини модели са), по-скоро е творчество. Ама като е творчество, защо не си е измислил собствено лого, а си е играл да пише Ракета или недоразумението Волна 1МЧЗ?
Повечето са медни, а медта се топи при малко по-висока температура от 900 градуса - експериментирай смело!rosen_er написа: ...
Не знам дали няма да изгори метала на цифера(ако се използва стар)печенето е на 900 градуса С.Остава сваляне на силиконов отпечатък и отливане на цифер от стоматологичен метал.
-
- Moderator
- Reactions:
В книгата на Харитончук е описано как се оправят циферблати - с варовикова паста май. На страница 91-92 от учебника, можете да го изтеглите тук (http://german.bolovsrol.ru/books/kharitonchuk-2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;).

линка не бачка
-
- Moderator
- Reactions:
Вярно бе. Ами сега? Имам книгата в pdf формат, файлът е големичък - 5.5 мегабайта, не знам как да го кача тук.
Нещо с компресиране опитай.