Продавам Gustav Becker стенен

kalitko
Reactions:

Продавам Gustav Becker стенен

Мнение от kalitko »

Здравейте !
Часовникът е на търг ,не е реставриран и всичко по него е оригинално , направена е профилактика.
.Перфектен циферблат и кристални стъкла.Четири струнен и бие на всеки 1/2 час и кръгъл час,ударите са според часа.Някога е имал орнаменти.Не мога да се справя с реставрирането и го оставям на Вас.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Продавам Gustav Becker стенен

Мнение от rosen_er »

Като е на търг,мисля че трябва поне да определиш продължителността на търга - т.е. кога точно приключва наддаването.Можеш и някаква начална цена да сложиш(ако не започваш търга от 1 лв.).То вярно тук правилата са доста либерални,но нека поне някои неща ,които логично се подразбират да са спазени.Та препоръката ми да направиш тези уточнения и успех в май първия търг тук.Или греша?

П.П. Току що видях,че същият часовник е пуснат в два под форума и в Стрелките.Като употребяван часовник и на търг от 1лв.Какво ще стане с два стартирани търга при интерес и в двата форума можете да си представите. icon_crazy
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Принципно не е много коректно да се пуска нещо на продажба на търг, на повече от едно място. Но също така продавача по никакъв начин не може да навреди на когото и да било от нашия форум, освен на себе си, оставяйки лошо впечатление.

Обявата може да остане, ако бъде определен краен срок за завършването на търга.
Без обявяване на първоначална цена, се смята, че няма долна граница на предложенията.

Доп. Ако някой вижда смисъл в добавянето на категория за търгове, нека направи предложение в тази тема:
viewtopic.php?f=58&t=2365" onclick="window.open(this.href);return false;
kalitko
Reactions:

Мнение от kalitko »

Нов съм и се извинявам за грешката.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Няма проблем, разбираемо е!
В такъв случай просто определи крайна дата и час за завършването на търга и аз ще съм първия участник с предложение :)
Ще бъде хубаво да добавиш и размерите на кутията и ако се сетиш още нещо, ще бъде в твой плюс.
strupi
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от strupi »

Колега, мисля че не е коректно да правиш и тук търг след като си пуснал подобна тема и в другия форум.
kalitko
Reactions:

Мнение от kalitko »

До strupi
.Колега,това си е моя работа !!!
Засягам ли те по някакъв начин??
Има си хора които са ценители и те ще кажат цена,аз като не разбирам какво да ви кажа.Не мога да попитам пра баба-ми колко е струвал,за това съм ТУК.
Размерите са 33 на 76 на 16.
60 дни
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Kalitko,все още не става дума за пари до сега.Представи си ситуацията :наддаване и в двата форума.Участниците в едно от наддаванията ще бъдат излъгани.Няма да използвам по-мека дума за ситуацията - излъгани е точната.Съвсем естествено е дадеш часовника на колегата с наѝ-висока оферта,но в коѝ от обявените търгове?А сега си представи ,че аз дам оферта N стотин лева. Цената ти допадне и дори зарадва ,а на следващия ден напиша -ОТКАЗВАМ се.Как ще се почустваш?
Павлине,мисля че това което казваш
Pavlin написа:Принципно не е много коректно да се пуска нещо на продажба на търг, на повече от едно място. Но също така продавача по никакъв начин не може да навреди на когото и да било от нашия форум, освен на себе си, оставяйки лошо впечатление.
не е съвсем така.Ако се ангажира някоѝ с наддаване,надежди за спечелване на търга,емоции и после получи отговор:"Да,ама в другия форум има по-голяма оферта"
няма ли да се почувства излъган и ощетен?Понякога вредата е не само финансова.Съгласен съм на толерантност и търпение към нови членове на форума ,но трябва и някакви принципи да защитаваме все пак.Нека мнението ми не обиди никого.
kalitko
Reactions:

Мнение от kalitko »

Ако знаех че така стоят нещата нямаше да го пускам така.Аз въобще не се замислих за това и ще съм коректен в случая

Часовника работи точно,кутията е запазена и няма драскотини.3бр. от ъгловите орнаменти са свалени и дадени за реставрация,но не мога да видя накъде челният орнамент.Исках да си го направя за мен ,но поради тази причина се отказах.От зад на машинката има щампа в метала на Gustav Becker и някакви цифри и номера.Ще направя още снимки и ще ги постна.Може би така ще се разбере кога е произведен.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

kalitko написа:Ако знаех че така стоят нещата нямаше да го пускам така.Аз въобще не се замислих за това и ще съм коректен в случая
Което ще рече?
kalitko
Reactions:

Мнение от kalitko »

Start
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

На различни езици говорим маѝ.
kalitko
Reactions:

Мнение от kalitko »

Часовникът е пуснат за 60 дни и в stelki.info.- - (търгове от 1лв)
Дано няма недоразумения
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Колега, аз ли не разбрах или наистина часовника се продава на дв търга едновременно???
.
kalitko
Reactions:

Мнение от kalitko »

Не знаех как стоят нещата с пускането на търгове и от там идва грешката.Чакам админите за да оправим нещата.Нека я изтрият за да я пусна на-ново както трябва.
Публикувай отговор

Обратно към “Стари обяви”