Макар и да се различават, този часовник е ново издание на произвеждания през 60-те часовник на китайските ВВС. За разлика от онзи моедл, този се радва на доста голяма интернационална популярност. А и има защо. Дизайнът е разкошен - златните индекси и цифри, сините стрелки, червената хронографна стрелка, изпъкналото стъкло - всичко в синхрон допринася за общото звучене на часовника.
Когато го виях за първи път, външният му вид очаквано ме грабна. Но моханизмът беше нещото, което ме изненада. Приятно! Seagull ST19. Работи много стабилно и отклонението, когато съм го засичал влиза в рамките на +6-7 сек/24ч (зависи и от използването на хронографа), което не очаквах от китайски механичен хронограф. Явно има защо часовниците, в които се използва да не са никак евтини.
Аз съм първият му собственик, закупил съм го нов преди по-малко от 5 месеца. Има малки драскотинки по стъклото, нормално за плексиглас, като станат много може спокойно да се полира.
Продава се освен с нато каишката, с която простигна при мен, с допълнителна нато каишка (малко по-широка - 20мм), 4 по-обикновени текстилни каишки, както и с може да се каже чисто нова каишка от естествена крокодилска кожа! Кутията и книжката също са налчни.
Намира се във Варна. За дуги градове - с Еконт за сметка на купувача.
Цена: 325лв (твърда)