Неизвестно Швейцарче .....

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Неизвестно Швейцарче .....

Мнение от Prisadov »

Наскоро попаднах на тази радост но за съжаление времето е взело своята част....часовничето работи иключително точно и е с много красив механизъм но ми е интересно каква марка може да е било а и какви са били оригиналните стрелки....а и касата е стоманена :)..... Ако някой може да помогне ще съм много благодарен :)

Изображение

Изображение

Изображение

Благодаря предварително...

Поздрави Злати...
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Re: Неизвестно Швейцарче .....

Мнение от мitakaaa »

машината е AS 1130 ОТ ОКОЛО 60-ТЕ години. Много разпространена , но и много сполучлива и издръжлива. Използва се най- често при часовниците ОМИКРОН но в жълтия вариант. Също и NACAR са я използвали. При теб не е нито една от двете марки доколкото гледам касата. Но каквато и да е била марката , ще е масова.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Значи мислията за намиране на циферблат не е невъзможна :) Благодаря ви !
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

ТЯ ( мисията) по-скоро не е оправдана - почти всички марки които са използвали този механизъм са с други каси - каси на щракащ капак и всички ( почти) са били с лого на капака. Така че аз имам съмнение че и касата може да не е оригинална с този винтов капак. Евентуално само ANCRE 17 RUBIS - циферблата на средния ред от ляво - може да е бил с тази каса
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”