Какво е ментето ?

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Какво е ментето ?

Мнение от мitakaaa »

Отворих някакъв уж Китаец - а вътре руска машина. Уж руска ама и тя няма нищо по което да разбера дали е такава - само по калибъра 2456 предположих че е руска, но знам ли вече???
Изображение

Изображение

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Какво е ментето ?

Мнение от Seikosha »

Е.то няма и накъде повече да се слиза по стълбата :o Тая гадост не само ,че е менте,ама мяза и на вмирисано кюфте,няма да изброявам детайли,ама искам да погледна в очите този изрод,дето готви такива манджи lol2 във всеки случай такива полезни теми вече ще чета,само ,ако съм ял нещо развалено и трябва да го върна обратно :mrgreen:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Аз имам една Japona вътре с L1656:

Изображение

От година и нещо е в подписа ми, пък я отворих тоя месец. Мислех си, че вътре е пластмасов хунвейбин, пък то Луч със седем рубина и от последна мода платки - с корекция през половин секунда.

Всъщност, тогава пластмаси още нямаше - Ройлеха е с китайска машина, ама също със седем камъка и доста добра за ремонт. Всъщност, не по-лоша от 2460... календарът е по-смотан, има пластмасов мост, а машинката под капака е ток и жица :-)
Последно промяна от varban на 28 Юли 2014 22:17, променено общо 1 път.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

вероятно някой е изкупил последните остатъци от руските машини преди умирането на заводите - така изглежда.
А това менте ли е ??
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Абе пробвах с мишката, ама не му се местят стрелките :-)
Ако на цифера пише Casio, не е менте.

ПС: На капака поше разни Лотуси... ама вътре е машина, каквато слагат в Касио.
Аз имам един водомер с подобна машина, но секундарникът му е на 6 часа.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

пише си ЛОТУС. А на машината - МИОТА.CO - ОS 60
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Изображение

Изображение

Изображение

По принцип стои в завода, ама днес бях с него на полигона и го донесъх да му изпера каиша от нагар и смазка :-)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

мitakaaa написа:пише си ЛОТУС. А на машината - МИОТА.CO - ОS 60
Мойта е OS10 - явно заради разлика в мястото на секундарника.
А на капака си пише честно Cased in China.

Машинката нищо че е без камъни, се прави лесно. Календарът и той бива. Не работеше хронографната част... да знаеш, какъв яд са стрелките... ковани са с парен чук, като ги свалих и ги сложих обратно, превъртаха. Аз взех, че им капнах по една капка лак за коса с иглата за смазване :-) :-) :-)

Засега не падат, от декември. Вече изяде една батерия след ремонта, тоя път му сложих не от 20, а от 30 стотинки :-D
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

при мен стрелките се движат само при сверяване. А иначе при работа времето за тях е спряло. Другите функций май работят но не са ми много ясни. Абе що ли му се занимавам и аз - я да го местя в раздел подаръци и да не си губя времето - колко русначета чакат спасение , а аз съм се хванал с китаец.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

При сверяване, когато основният механизъм е спрял, се наглася на нулата секундната стрелка на хронографа. Като върнеш коронката, се запомня в кое положение е нулата. Минутната и часовата му са с механично нулиране. Там е едната засада - иска си смазка на лостчето. Аз му хакнах хидравлично масло, щото нямям гъсто часовникарско :-)
Другото е да се натискат хубаво пружинките от бутоните. Иска разглобяване на бутоните, чистене, смазване на о-пръстена, иначе не бачка. Ми това е.
Иначе горнкя бутон пуска и спира хронографа, долният го нулира.
Няма сложнотии като Ситизен с аларма :-)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Този Лотус за мене е менте,просто не отговаря на изискванията на марката ,която хич не е за пренебрегване. Идеята тръгва от формула едно и марката Лотус и е с чисто дизайнерски замисъл,някои го определят като швейцарски,но там работата е малко объркана ,защото водещият дизайнер е испанец,а и Лотус се произвеждат предимно там. Не вярвам да са с Мийота вътре,защото цените им тръгват от 100$ нагоре,най вероятно са с швейцарски механизъм вътре,а при хаоса който е в момента в световен мащаб,може да са дали права в Азия да се комплектоват с с по евтини механизми и каси ширпотреба icon_crazy Интересът клати феса,то ментета почти не останаха,всичко си е вече законно. Утре щв Ви покажа два китаеца с механизми на Слава,единият автоматик,с което ще подкрепя тезата,че е паднало голямо разпродаване и пълнене на гуши от правоимащи и праворазполагащи след разпада на СССР
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

То и аз по едно време имах един солиден стар часовник CITCO или нещо подобно май беше ( циферблата още го пазя) часовника беше автоматик. Хубав циферблат, хубави стрелки - и изобщо приличен часовник. А вътре машина СЛАВА АВТОМАТ - и всичко си изглеждаше фабрично - нямаше дори никаква пластмаса. Ама взех че го използвах за донор.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Както обещах,изрових кюфтетата. Хубаво ,че са скорошни,че не се наложи да дълбая на дълбоко.
Единият е Ориент,без стъкло и заден капак ,а вътре се вижда какво има и то съвсем тоно на мястото си.работи,че се къса,сменя дата и стрелките са си точно за механизма.
Другият е Мистър Анкер,който е наводнил Германия,но също се прави някъде ТАМ> :D
същата работа ,чудесен ход на Славата ,сменя с дата и се чувства като у дома си. Изводите по-горе ги писахме,толкова е тъжно такива яки и качествени машини,да завършат своят път така n_sad
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ами, тъжно :)

Аз машината от оная Japona ще я извадя и ще я сложа в един дамски Луч, така че ще има късмет да поработи още някоя и друга петилетка в правилен корпус, със стрелки и цифер баш по каталог, 100% оргиналдъ.

И ще регистрирам първото си антикюфте :) :D :) :D
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Обаче Зорката 1601, която ти ми прати:

Изображение

Изображение

ще си остане така - само коронка да и намеря, машината кърти мивки и плочки. Нея ще я запазя като ценен артефакт :)
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”