инфо относно 2809

dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

инфо относно 2809

Мнение от dr.zlobul »

здравейте и наздраве... в тия жеги само потна бира може да облекчи страдащия от 40 градуса на сянка ;) . зародил се е един проект ... направа на каса за 2809 . намерих въпросната машина без каса, ремонтуар и секундна стрелка. Иска ми се тая красота да я сложа в каса неподаваща се на карцерогената ми пот... тааа за тая гимнастика освен че механизма е 28мм. цифреника доколкото мога да измеря е 29мм. не знам пък и малко неточно меря височината на механизма и височината на стрелките ...малко помощ няма да е излишна. Общо взето проекта е нещо такова...

http://www.youtube.com/watch?v=U2_PRivI-us" onclick="window.open(this.href);return false;

непостижимото за мен е направа на ремонтуар с достатъчна дължина, тъй като ми се иска касата да е по масивна съвет за последното също не отказвам.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Re: инфо относно 2809

Мнение от cerasimi »

Ако говориш за Восток прецизен- 2809, то може да използваш каса от Волна или Восток 2809А, калибърът на които отговаря на Прецизен. Ако искаш да направиш каса, като на клипчето, то трябва първо да изработиш касата и после да намериш часовникар, който да ти изработи рементуар с необходимата дължина.Има часовникари, за които това не е проблем.
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Благодаря за бързия отговор. Стига да намеря каса от прецизен или волна бих сложил все пак истински да изглежда си е най-добре ама пустите му разсипници претопиха повечето каси ..... а ми се иска касата да е от по издръжлив материал.... да не се влияе от пот и вода. Водоустойчивостта не съм сигурен че ще я постигна но поне да не се разлага като оригиналните съветски каси.... Надявам се до седмица две да мога да кача снимки с нещо поне наполовина направено. Стигне ли се до ремонтуара ще пиша да видим кой ще се нагърби с тази задачка. наздраве
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

ДР-ЗЛОБУЛ- ремотоара е най дребния проблем Има удължители или се слагат втулки и с тях също се удължава старият ремонтоар което е в компетенцията и на най ниско квалифицирания часовникар Успех с начинанието
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Ако ти се занимава, по добре намери стоманена каса от някаква реплика. Да е с прозрачен капак, този механизъм заслужава да се вижда. За циферблата вече не знам, изобщо много проекти са неосъществими заради тях.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Изображение
И ако е прозрачен капака можеш да мацнеш с аленко или синичко колелото и болтовете Мен ма домързя да боядисвам и болтовете Много кушия
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Те на "Жълтите" механизми ,не са ли сини фабрично?
http://postimage.org/image/xu6eodps3/" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Извинявай,не видях,че не е жълт механизмът на твоя :oops: .
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Сини са бе Росенчо Ама като синята боя не е на една ръка разстояние а трябва да ставаш боядисваш с каквото попаднеСега съм наредил флаконите до мен и другото манифактур ще е синичко
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

:D Имаше някъде една тема за това как да станат болтчетата сини -с нагряване нещо,но не можах да я открия.Искам да те попитам:Как би направил прозрачен капак на такъв часовник?Попадна ми една Волна без капак и без пръстен и взех,че и навих пръстен от Восток 2214 (по-широк е и стига до ръба на механизма) и "щракнах" едно стъкло в пръстена.Стана красиво за гледане,но стъклото което пасна е овално и леко изпъква.Но пък плоско няма да стане с този пръстен,защото механизмът е висок - може би от тези цилиндричните руски ще стане по-добре.Ще я снимам довечера.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Ся начи Вземаш заготовка от плексиглас от някой който прави нестандартни стъкла-от мен демек :wink: Намираш или вземаш назаем оригинален капак Поставяш капака близо до котлона на печката, в отсъствие на жена ти естествено и желателно Нагряваш заготовката докато започне да се гъне под собствената си тежест и преди да се получат мехурчета по неяПоставяш нагрятата заготовка в-у капака и с гривната притискаш Заготовката се огъва по формата на капака След това с пила я докарваш до точния диаметър Ако първия път не успееш -опитай пак Часовникарската пластмаса има свойството да възвръща първоначалната си форма стига да не си я изгорил прекалено Дано съм ти бил полезен
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

След дълго търсене по чершиите ... неуспешно естествено съвсем случайно попаднах на TCM автомат със стоманен корпус и прозрачен капак..... следва напасване че корпуса е с доста широк диаметър.... а и цифера е доста голям.... по-късно ще кача снимки... отворен съм за всякакви идеи.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”