Може би няои от вас вече са видяли темата ми другаде, но реших да я пусн аи тук

Наскоро се сдобих с този прекрасен часовник, което ме доведе и до форума.

Казаха ми, че не е пускан от години и ми се иска да му направя някаква профилактика, преди да се опитам да го пусна.
За жалост до сега не съм се занимавал с нещо такова и нямам никакъв опит, но имам огромното желание да се справя сам!
След доста четене по въпроса, не смятам, че е толквоа сложно да се изчисти и сложи малко масълце.
За такъв тип мейтенънс говоря, не смятам да разглобявам каквото и да е било.
Доста четох как се чистят такъв тип часовници , гледах доста видеа с такива часовници, къде се капва масло, колко масло се слага, какво масло, как не трябва да се прекалява и още доста за почистването/смазване.Собствениците на такива часовници предимно чистят от прах и капват маслце, това смятам да направя и аз. Смятам, че вече имам достатъчно инфо по въпроса, остава да си намеря масълце

няколко места видях Moebius 8040 ...
В няколко форума предимно немски/австииски мн често използват wall nut (орехово масло)
което е доста интересно, поне за мен

Както писах по-горе ще съм безкрайно благодарен, ако някой може да ми помогне с това.
Пиша във форума с надеждата да получа съвети, добри практики и всякаква подбна информация, която би ми помогнала в това начинение, от всички вас.
Поздрави,