Офф, гледах и двата каталога и се ядосвам че съм ги пропуснал.
Много, много благодаря!
Мисля че имам такава каса...или нямам...не зная, ще видя.
Стрелките мисля да ги оставя белите, щом съществува такъв вариант, би било по-добре да го оставя, най-вероятно е и по-малко разпространен - чисто колекционерски е по-добре да съществува...с черни е по-логично, но най-вероятно има повече запазени

Секундна ще намеря - това най-лесно. Тя тази сегашната е по-рядка. стрелки с черен пълнеж също мога. Според мен белоте стрелки идват от логиката че (не зная дали се вижда на моите гадни снимки) въпреки маркерите да са златисто с черно, над всеки маркер има кръгче светломаса, което е мръсно бяло - та затова и са бели. А цифера от ветният каталог е по-друг - там няма светломаса и светломасата е сменена с черни маркери за чертички.
За механизмите не си съвсем прав - т.е. да по-ранните са 16-камъка, следват 17 камъка с ромб според мен (обаче и при двата вида има сариен без номер на механизма) и след това идват тези без ромб и със номер на механизма и само 17 камъка или Seventeen 17 jewels. Ама това според мен - не е сигурно да е така. Иначе единственото като подкрепа на идеята е серийният номер, ако това значи нещо. При 16 камъковите (имам 3) имаме 012(3)****, при 17 камъка с ромб (мисля че е само този) имаме 03*****, а тези без ромб са вече 1******.
За камъните, според мен пак, разликата е от допълнителен камък на анкерното колело - така мисля? Не зная.
16 камъковите са и с друг календарен механизъм (скоро правих един, но не се сетих да снимам - при този ако намеря каса ще снимам). Не е със стандартното палче и пружинка, а с една пластина която избутва датата - всъщност интересно ще опитам да снимам.
Благодаря много за помощта, отново!