Здравейте Приятели! В последно време доста информация изчетох в този форум и на други места. Имах проблем с профилактиката на един автоматик, но всичко вече е ОК. Не знаех /нямаше кой да ми каже, а и не бях прочел Тук/, че автоматичните, а и въобще механичните часовници се нуждаят от профилактика през определен период от време. Както в няколко мои поста си признавам, че съм ПЪЛЕН ЛАИК И НОВОБРАНЕЦ, НЕ МЕ Е СРАМ ОТ ТОВА. Относно маслата, с които се смазват механичните часовници също доста прочетох. Как се втвърдяват, разпрашават, изпаряват, клеясват, стават на някаква твърда маса и т.н.
НО! Какво бихте казали ето за ТАЗИ "УНИКАЛНА ЗА МЕН МАШИНА:

Купих го през далечната 1984-та година, подарък за Майка ми от екскурзия в бившия вече СССР. Не знам дали този часовник е "стъпвал" при часовникар, може би да, не знам. Майка ми почина през 1994-та. Оттогава часовника "спеше" в един шкаф. Днес го извадих, навих го /ръчно естествено, то няма как да е другояче/ И ТОЙ ЗАТИКТАКА. ГЛЕДАМ ГО ВЕЧЕ 5-6 ЧАСА, "ВЪРВИ" И НЕ СПИРА. Айде кажете ми как стават тия работи. Това чудо "ЦЪКА" при положение, че не е навивано през последните почти 24 години.
АКО ИСКАТЕ ВЯРВАЙТЕ!