Купувам брандирана коронка на винт ROLEX-дамски
Купувам брандирана коронка на винт ROLEX-дамски
Търся брандирана коронка на винт с логото на ROLEX- дамски. Видях китайските, но те видимо се различават по цвят /вероятно не са стоманени/. Знам, че при Беша сигурно има, ама :shock: . Вероятно трудно ще излезе, но някой ако случайно има, да свирка. 

Re: Купувам брандирана коронка на винт ROLEX-дамски
Дай да го видим 

Първо да го оправя, но часовникът не е Ролекс. Както знаеш и друга фирма е използвала логото на Ролекс.
Добре, да видим Тюдор-а 

Ще покажа Принцеса Тудорка
, само да го оправя :oops:

Малко уточнение. Трябва ми и тубе / поне така разбрах, че се казва/ и коронка за Tudor princess oysterdate. Проблемът е следния- някой вероятно не е знаел как се отваря коронка на на винт :shock: и я е изтеглил, от което се е развалила резбата и се откачила горната част на рементуара , която е с пружина. Предполагам, че тази част ще може да се занити за отвинтващата се част от коронката. Ако някой има такова нещо , или пък може да изработи тубе и да оправи резбата на коронката , да свирка. :roll:
снимай щетите,да видим,имам идея
Сега ще опитам, но не знам дали ще мога да направя хубава снимка.
не разбрах добре описанието ти,с пружинката :? но на снимка ще се разбере
Извинявам се за лошите снимки, но с наличната техника толкова. Пружинката е както на всички коронки на винт- има една част от рементуара, който е към отвиващата се част от коронката, така , че коронката да се натисне леко преди да се навие. Парченцето е на рементуара вътре в корпуса и е голяма играчка да го извадя

Ако резбата се опитва да "захапе" може да притиснеш коронката към конусен отвор за да се свие малко,но не е надежден метода(за Амфибия стана)а рементуара ще излезе,намери си от тези лекарски щипки дето закопчават,гледам има как да го хванеш
За съжаление, резбата не захапва , а рементуара може спокойно да се развие, това не е проблем.
може да се направи втулка с резба за коронката,ма трябва техника :(
И аз това търся, накой с техника , ама............ 

-
- Специалист
- Reactions:
Въпросът е коя резба е повредена? на коронката, на тръбичката (tube) или и двете.
Ако тръбичката е здрава, трябва нов ремонтуар (коронката зърви заедно с вала на ремонтуара).
Начинът да се поправи наличното е да се поправи резбата на коронката към по-голям диаметър и към нея да се изработи нова тръбичка. Това може да стане на моя струг ако имам подходящите зъбни колела за стъпката на резбата. Тази стомана се обработва трудно, но мога да опитам. Трябва след това да се занити обратно вала в коронката, надявам се да стане някак.
Ако тръбичката е здрава, трябва нов ремонтуар (коронката зърви заедно с вала на ремонтуара).
Начинът да се поправи наличното е да се поправи резбата на коронката към по-голям диаметър и към нея да се изработи нова тръбичка. Това може да стане на моя струг ако имам подходящите зъбни колела за стъпката на резбата. Тази стомана се обработва трудно, но мога да опитам. Трябва след това да се занити обратно вала в коронката, надявам се да стане някак.