Разпознаване на механизъм 36мм от джобен часовник.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Разпознаване на механизъм 36мм от джобен часовник.

Мнение от atanweb »

Здравейте.
Търся някаква информация за този механизъм.
Размер 36мм

Изображение

Изображение

Благодаря предварително!
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Re: Разпознаване на механизъм 36мм от джобен часовник.

Мнение от stepona555 »

Ще го пусна на еспанците , предполагам е излишно да питам дали няма нещо под баланса.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Опитах и аз под баланса, но нищо няма, а иначе механизмътвече работи добре и би било хубаво да знам какво е, пък и на циферблат няма да откажа ако се намери.
Изображение
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Ако си съгласен с ЛиП както постигнаха съгласие двама от наистина разбирачите.
А как са секундите , изглеждаха като заварени на първата снимка.
https://www.relojes-especiales.com/foro ... lo-511795/
Дано ти помогне това
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Благодаря!
За съжаление не успях да намеря нищо под името LIP което да прилича.
Също така направих голямо търсене на всякакви механизми с размер 16 линии т.е. 36мм
Но никъде нищо не излиза да прилича на този механизъм.
Покритието на механизма е потъмняло, но въпреки това той е почистен и работи много добре.
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Търси сабонета ЛИП , коронката ти е на 3 часа като ръчен ,а не на 12 като джобетата.
На картинката която публикуват не е ли модела това , доколкото разбрах всички търсят в Бестфит формата на тиража , явно там са разликите , отзад повечето са еднакви.

С една дума кажи какво конкретно да питам за доуточняване , предполагам че с удоволствие ще отговорят.
Успех
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Според мен няма нужда още да се пита. Просто ми беше интересно за модела, а от там исках да потърся някой циферблат. Да 36мм с коронка на 3ч. е чуден за експерименти. Цифера му е с изпъкнали цифри, преди много време се занимавах с подобни и ги докарвах в добър външен вид, боядисване и след това премахване на слоя от върховете на цифрите с помощта на навлажнен с разредител/лакочистител памучен парцал опънат на някаква плоскост. Така при плъзгане на боядисания изцяло циферблат върху опънатия парцал, се откриват релефните елементи. Сега за съжаление нямам подходяща боя спрей и ще трябва да отложа малко. Или ще взема направо един коплект каса-цифер и ще го спретна за носене.
Изображение
джобният часовник беше без стъкло и годините подмятане са причинили това.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Коронка на три(3) часа, не значи ,че не е за джобен часовник, а просто механизма е предназначен за джобен тип hunter (ловец) а не стил open face, при hunter моделите има капак и пред циферблата и стъклото т.е. общо има три капака.Механизма определено не е на ЛИП и щом няма маркировка , не е инхауз , не е и на някоя от големите хорлогерии, които също в повечето случаи маркират и то не под баланса, а при по-старите ,под циферблата. Както се вижда липсва всякаква маркировка за бр. камъни, няма примерно ,ако е произведен в Швейцария, абсолютно нищо. Според мене това е от немски часовник ,каквито масово са се сглобявали в Германия с Швейцарски части, в много случаи нелегално. Износът на части от Швейцария не е бил облаган с данъци , за разлика от целите механизми, за това и в началото на 20-те години на миналият век, започват да се създават и сдруженията на производителите с цел защита от този износ, Така е създадена и ЕТА и мн. други.
Иначе механизма лъха на качество, личи си солидната изработка и може да се превърне в чудесен саат за джобито (не забравяй за типа каса) или за някой ръчен Мейд ин Сашони :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Добре де защо не качи снимката на циферблата в началото , ако за теб не носи никаква информация , може някой да е имал нещо подобно и да ти помогне .
ако приемем тезата на Мишо за контрабандата , аз съм ходил в Женева , там границата е в града и повечето не знаят къде и в коя държава се намират като тръгнат да обикалят .
Тоест както швейцарски така са могли да пренасят и френски части , само предполагам.

А относно твърдението "определено не е на ЛИП " все едно не съм го видял , мъдрости от шопския край от рода на "Не знам как е но не е така " * не са за този форум още повече от всепризнати капацитети .
Един палячо дето ръси смешки стига , визирам себе си.
Човека си губи времето намира ви в каталог нещо подобно от ЛИп , друг намира подобно на Булова , но се съгласява че повече прилича на Лип , вие не сте съгласни , ОК всеки има право на мнение , но след като кажеш не е това , трябва да можеш да кажеш и, понеже е, ето това ........ модел година и т.н.

*Видял шопа Жираф в зоопарка и след подробен оглед заключил "е те такова животно нема"

Голяма веселба преди празник да умуваш за един саат дали е френски немски или посредата , аз отивам да си търся Българския часовник подарък от Вальо да го снимам за 24 май .
Поздрави
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Тошко, не е нужно да се стига до злобеене. Аз съм написал неща които са си мое мнение, ти защитаваш чужди. И не е там работата, при такива стари часовници нещата са винаги "около" Казах ,че не е на ЛИП защото това не е тяхна конструкция, те имат само няколко техни конструкции за джобен калибър и са рзпознаваеми повечето. Отделно ,ако е ЛИП, щеше да е брандиран подобаващо и да има барем и сериен номер. Никой не е правил часовници с френски части ,освен италиянците, а швейцарците ги ползват ,като просто купуват манифактурата, но това са малки случаи, така както купуват и немски орлогерии. Колкото до изнасянето на части, не е непременно контрабанда, а по-скоро възползване от законови наредби, може би е било оформяно като резервни части, един бог знае преди 100г. какви са ги вършили, но това е всеизвестен факт. Огромно количество часовници със швейцарски части са се правили и в Германия и в САЩ и в Италия и точно те нямат никакви маркировки, за разлика от тези например,които са произведени в Суиц за конкретен пазар. Например изключително често срещаните джобни сребърни часовници произведени в Швейцария за Немският пазар ,имат маркирока с полумесец и корона,т.е. Германската империя и това е легален износ на цял часовник. Всички бижутерии по него време в западна Европа в повечето случаи поръчват някакъв механизъм и или сами си правят касите със съответната маркировка, ако имат такъв лиценз,или поръват някому и обикновено такива часовници които не са маркови, нямат никакви маркировки по механизма ,а и по циферблата. Едва в края на 19в. се появяват такива с името на търговеца евентуално и вече с логотата на инхауз производителите.
Механизма пък да е на Булова е абсурд. Това,че се сравняват някакви части в механизмите също не е от значение, масово са се копирали нещата , а и да не се копират, принципът е еднакъв и разнообразието не е граничело с безкрайност. То е като при музиката , все някоя песен ти прилича на някоя друга.
Циферблата сам по себе си също не носи някаква конкретна инфомация такова оформление има при американски още от края на 19 в. та до 20-те г. на 20в. включително и в Европа. Мода.
Тодоре, размахай малко с ръце да се разсеят алкохолните пари, никой никого не е тръгнал да обижда, че да реагираш така скаутски. Всеки си има мнение, аз моето го написах, а какво е твоето - незнам. Според мене е и безсмислено търсенето, ако е нещо което е, то щеше и да се разбере :D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Страхотни сте зарадвахте ме истински.
Всъщност вината е изцяло моя. Ако някой друг го беше направил мислено щях да му се ядосам, но повярвайте не помислих, че така ще се развие дискусията. Знам, че и единия и другия се тупа по търбуха и си подхилква на ситуацията, а и като помисля, въобще нямаше да се стигне до такива интересни факти и синтезиране на история.
За което ми беше безкрайно интересно да прочета. Всъщност вие вероятно не проумявате, но вашите предположения и насоки всъщност някъде там в далечината се пресичат.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Извинявам се и на хорицата които ровиха в каталозите насляпо за да помогнат, а съм могъл сам да им помогна.
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Сега вече аз пък не разбирам нищо , то често ми се случва напоследък в интерес на истината.Сигурно е от 5G.
В опита си да помогна ви насочих в погрешна посока , спирам , и на мен ще ми е интересно да се разбере истината някога.

МИшо моето отношение към теб няма да се промени и никога не е било злоба.
МИсля че си объркал форума , и на две страници пишеш всеизвестни неща ,без никаква конкретика.
Ако бях младеж с 5 часовника и 7 каишки и по цял ден се занимавах да правя комбинации между тях , щях да остана със зяпнала уста от толкова дълбок прочит на историята на европейското производство на джобни саати.
Поздрави и да почерпиш утре е св Кирил и Методий , значи Михаил има имен ден.Или поне добър повод.

Весел край на седмицата и си носете новите саати.
Изображение
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

stepona555 написа: 23 Май 2020 12:37 ...Поздрави и да почерпиш утре е св Кирил и Методий...
Не е ли на 11-ти май?
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Любо, ти не смяташ часовата разлика. :-)
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Ехо , има стар и нов стил , като двата синода , баща ми е Кирил и си го празнува утре , това за мен е достатъчно убедително доказателство че е празник и повод за веселие.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”