Много ми харесаха всички но този защото е по-нестандартен ли...не знам, но ме грабва.
Честито за новите придобивки!

Много ми харесаха всички но този защото е по-нестандартен ли...не знам, но ме грабва.
3017 написа:Това е пръвия модел на Победа, одобрен лично от Сталин, за това е толкова търсен. И мисля, че е бил произвеждан съвсем кратък период. А на този екземпляр може просто да му е сменян механизма с такъв от по късен часовник.
Не видя ли,че съм качил снимка на 1-46?Понеже няма сериен номер,има мнения,че това може да е прототип ,но защо да слагат квартал и година в такъв случаѝ?clockwiser написа:В същност няма достоверна информация, че точно това е първия модел, а не примерно един от петте първи, тръгнали едновременно. Освен това в СССР не е чак толкова рядък. В България е рядкост, вероятно е бил внасян по-малко или по-къс период от време. Любопитно е, че копира модел на "фашисткия" Stowa с червено 12 http://24.media.tumblr.com/tumblr_lccsy ... o1_500.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Всъщност моделът е ценен и търсен, защото е ефектен с тези ажурни стрелки и шарената цифричка и се различава от останалите модели.
А легендата е:
На 9 май 1946, на приемът по случай День Победьй др. Сталин забелязал, че повечето маршали, генерали и висши партийци носят "трофейни" немски и швейцарски часовници. Тогава се начумерва и казва "Ние трябва да създадем часовник за съветските хора. Имате срок 1 година - до 9 май 1947"... Кръстили часовниците Победа, и предоставили на Сталин рисунки с прототипите, той избрал червеното 12... Но това е градска легенда, за която в Руския форум доста се спори, както и от кое тримесечие точно е започнало производството. Засега най-ранното клеймо там е от 3 - 46, но има спор доколко е автентично.