мitakaaa написа: КЪДЕ ГИ СЪХРАНЯВАШ ТЕЗИ РАДИА. ОТДЕЛНО ЖИЛИЩЕ ТИ ТРЯБВА. БАЩА МИ БЕШЕ РАДИОТЕХНИК И ТАВАНА БЕШЕ ПЪЛЕН С ПИОНЕРЧЕТА, БОТЕВ И ДРУГИТЕ НЕ ПОМНЯ. НО СЕГА ПОЧТИ НЯМА СЛЕД ГОЛЯМОТО ЧИСТЕНЕ.
Добре пакетирани, в мазе/таван и отделни екземпляри у дома. Затова спрях да събирам лампови (най-интересните), защото няма място. Но всъщност колекционирането на радиа има пряко отношение към колекционирането на часовници. Допускам, че жените на много от вас гледат неприветливо при всеки пореден очукан съветски часовник. Е, ако преди това бяхте влачили в къщи потънали в прах дървени сандъци, които да обработвате с ароматен паркетин, то когато зарежете радиата и минете "на часовници", по-добрата половина от семейството им се радва почти колкото вас.
ЗА РАДИАТА НЯМАМ МНЕНИЕ, НО ПРИНЦИПНО ВСЯКО СТАРО НЕЩО ОТ МИНАЛОТО СИ СТРУВА ДА БЪДЕ ЗАПАЗЕНО И СЪХРАНЕНО ЗА ПОКОЛЕНИЯТА. МАКАР ЧЕ СЪВРЕМЕННИТЕ МЛАДИ ЕДВА ЛИ ГИ ВЪЛНУВА ТОВА. ЗА ТЯХ НЕЩО ПО-СТАРО ОТ 'МР-4' Е 'МР-3'
ЕТО И ЕДИН СГЛОБЕН С ПРЕПЕЧАТАН ЦИФЕРБЛАТ , ИЗГЛЕЖДА ПО-СВЕЖО ОТ СТАРИЯ - ТРЯБВАШЕ ДА СНИМАМ И НЕГО, НО ГО ИЗХВЪРЛИХ.
Най важното че качеството на тази манифактурка май е на по високо ниво и от оригиналните Де да можех и аз така Имам един ЛУЗ на който з -ъто му е изтрито Не мога да го оправя Пробвах и с тънкописци на Шнайдер - идея от един друг форум
sheretudis написа:Най важното че качеството на тази манифактурка май е на по високо ниво и от оригиналните Де да можех и аз така Имам един ЛУЗ на който з -ъто му е изтрито Не мога да го оправя Пробвах и с тънкописци на Шнайдер - идея от един друг форум
Едно време в чешкият център имаше различни шрифтове и размер букви върху восъчна хартия.Представляваха буквички и цифри огледално написани с туш върху тази основа,които с натиск остават там където решиш да ги положиш.Ползвал съм ги в Строителния техникум за надписване на чертежи.Само ,че отдавна не се бях сещал за тях и не знам откъде могат да се купят сега.
sheretudis написа:Най важното че качеството на тази манифактурка май е на по високо ниво и от оригиналните Де да можех и аз така Имам един ЛУЗ на който з -ъто му е изтрито Не мога да го оправя Пробвах и с тънкописци на Шнайдер - идея от един друг форум
Едно време в чешкият център имаше различни шрифтове и размер букви върху восъчна хартия.Представляваха буквички и цифри огледално написани с туш върху тази основа,които с натиск остават там където решиш да ги положиш.Ползвал съм ги в Строителния техникум за надписване на чертежи.Само ,че отдавна не се бях сещал за тях и не знам откъде могат да се купят сега.
ПРЕПЕЧАТВАНЕТО Е БИЛО ЕДНОВРЕМЕННО ЗА БУКВИ, ЦИФРИ, ЧЕРТИЧКИ, ТОЧКИ И Т.Н.
И ЗА ВСЕКИ МОДЕЛ - РАЗЛИЧНО. ТАКА ЧЕ СИ ТРЯБВА СПЕЦИАЛНО ИЗРАБОТЕНИ ПЕЧАТИ ЗА ВСЕКИ МОДЕЛ. МОЖЕ БИ НА ПРИНЦИПА НА ОБИКНОВЕНИЯ ТАМПОНЕН ПЕЧАТ - ВЪПРОСА Е КОЛКО МОЖЕ ДА Е МИНИАТЮРЕН.