http://postimg.org/image/hq3szsatf/" onclick="window.open(this.href);return false;
Долу вдясно ЗиМ - като първият ми часовник.
Ама не съм го носил много, бързичко му счупих баланса и мама го подмени в часовникарското ателие в Бяла Слатина. Доплати и ми взе Wostok с датник. Той още е жив, макар и без ремонтоар и коронка. Не можах да му намеря при една часовникарка.
Него съм го носил на каишка с подложка, затова и корпусът не е изяден много-много.
После имах един квадратен, с дата на четири и половина. Него не го помня, щото замина след ЗиМа. За бала получих първия си жълт часовник - ракета 2628.Н. Тя е носена малко, от мен и от баща ми. Това е верижната ракета, на която и щипнах карамфила със зегер клещи.
А за казармата ми подариха една простичка ракета с тъмен циферблат и светещи стрелки. На едно учение "махнулись часами" с един руснак. Командирският часовник с най-простичкия циферблат на памучна, избеляла от пране текстилна лента подарих на един младок, като се уволних. После два кварцови - удавената чайка 3056 и залепената Слава 3056А. И съживената 24ракета. Нея я носих до 99 година.
Егати, колко часовници съм имал
Ама чудо като Терминатор-2 не съм носил. Май само командирския от руснака беше стоманен, всичко останало - пиринч. Такива часовници не траят дълго.
Затова за постоянно носене - само стомана. За жена може и злато. То и за мъж може, ама ако ходи с костюм
Хммм. То и мелхиор може, като джобния Лонжин на дядо Върбан. За 28 години носене не е кородирал никак.