Прослужено време. Все още цъкащи, достойно служили часовници

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Прослужено време. Все още цъкащи, достойно служили часов

Мнение от atanweb »

от Людмила
Изображение Изображение
Обмислям почистване на циферблата, но новото верую в мен може да надделее и да го оставя така.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

http://postimg.org/image/hq3szsatf/" onclick="window.open(this.href);return false;

Долу вдясно ЗиМ - като първият ми часовник.
Ама не съм го носил много, бързичко му счупих баланса и мама го подмени в часовникарското ателие в Бяла Слатина. Доплати и ми взе Wostok с датник. Той още е жив, макар и без ремонтоар и коронка. Не можах да му намеря при една часовникарка.

Него съм го носил на каишка с подложка, затова и корпусът не е изяден много-много.

После имах един квадратен, с дата на четири и половина. Него не го помня, щото замина след ЗиМа. За бала получих първия си жълт часовник - ракета 2628.Н. Тя е носена малко, от мен и от баща ми. Това е верижната ракета, на която и щипнах карамфила със зегер клещи.
А за казармата ми подариха една простичка ракета с тъмен циферблат и светещи стрелки. На едно учение "махнулись часами" с един руснак. Командирският часовник с най-простичкия циферблат на памучна, избеляла от пране текстилна лента подарих на един младок, като се уволних. После два кварцови - удавената чайка 3056 и залепената Слава 3056А. И съживената 24ракета. Нея я носих до 99 година.

Егати, колко часовници съм имал :)

Ама чудо като Терминатор-2 не съм носил. Май само командирския от руснака беше стоманен, всичко останало - пиринч. Такива часовници не траят дълго.

Затова за постоянно носене - само стомана. За жена може и злато. То и за мъж може, ама ако ходи с костюм :)

Хммм. То и мелхиор може, като джобния Лонжин на дядо Върбан. За 28 години носене не е кородирал никак.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

atanweb написа:от Людмила
Изображение Изображение
Обмислям почистване на циферблата, но новото верую в мен може да надделее и да го оставя така.
Остави почистването!!! Така си е красива :thumbup: според мен де :)
И ти си първия, който показва нещо от поръчката :wink: Другите си траят нещо.........
.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Изображение
Изображение Изображение Изображение
Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Часовника може и да е хубав, но с тези снимки нищо не се разбира...........някакво кръгло......на тъмен фон може би............и аз не мога да го определя точно..........
.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Гъбаркам те :yahoo Хубаво часовниче (взаимстванка от Присадов :) ) За снимките няма да говорим, защото само се дразня..........ти..........Ковачев..........направо смазвате...........
.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

:thumbup:
Точно тези снимки вярно, че ми се получиха малко тъмни, ама нали времето навън е променливо и тъмни облаци прелитат и в миг затъмняват, а аз като почна да щракам с апарата по няколко часовника и не съм предвидил крайният резултат. Иначе да интересно часовниче, механиката цъка отлично. Имам още един такъв само, че в по ожулен корпус.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Поредния часовник служил вярно на собственика си поне 40 години. Произведен през 57ма.
В комплект към него е и женската му половинка "Аврора" която също работи и ще я запазя с идеята да са неразделни така както и техните собственици.

Изображение
Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Едни събират ценности (демек рядкости...), други лъскавинки.....(като мен :) )....трети просто часовници......а някои ИСТОРИЯ!!! Комплименти към теб и Борис!!!
.
Аватар
iivetsa
Напреднал
Reactions:

Мнение от iivetsa »

Този дъртак ми го донесоха преди няколко дни, в доста изстрадал вид,но с учудване открих че като го разклатих и тръгна :lol: !Вярно, че издава някакви странни звуци като се завърти ротора, и вероятно е за профилактика, но важното е че след толкова години още не се е предал!чичо ми каза,че го е купувал преди доста време от кореком,и тогава е бил върха на сладоледа!

Изображение

Изображение

Изображение

Моля ако някой знае повече за модела, да ме просвети малко,за да знам струва ли си да се занимавам да го поправям!?
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Нищо специфично за модела, но щом ти е подарък от чичо ти, си заслужава да го поправиш.
Аватар
iivetsa
Напреднал
Reactions:

Мнение от iivetsa »

Ще го стегна, и ще го оставя на хлапето,защото мен сейковците не са ми много тръпка!Има може би само 3-4 модела които ми харесват!
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

iivetsa написа:Този дъртак ми го донесоха преди няколко дни, в доста изстрадал вид,но с учудване открих че като го разклатих и тръгна :lol: !Вярно, че издава някакви странни звуци като се завърти ротора, и вероятно е за профилактика, но важното е че след толкова години още не се е предал!чичо ми каза,че го е купувал преди доста време от кореком,и тогава е бил върха на сладоледа!

Изображение

Изображение

Изображение

Моля ако някой знае повече за модела, да ме просвети малко,за да знам струва ли си да се занимавам да го поправям!?
Уникално часовниче Иво.....даже доста ти завиждам :o произведено е май 1980г .....определено си струва да се въстанови !
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

Часовника на любимата ми баба:

Изображение
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Днес се разрових в кутиите и забелязах много бройки които не съм ви показвал, затова е и тази офанзива от постове от моя страна. :D
Изображение Изображение Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”