Ural

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Ural

Мнение от Pavlin »

Браво Роска, много полезно!
Аз също повярвах че има двустрелочници. Имам 3 броя, всички са алуминиеви с централен секундарник. до последно си мислех че само това е оригинала.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Добро нагледно сравнение си направил, което ще е полезно за всички нас. Хареса ми, че даже и в руския форум си им обяснил на български. :clap:
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Имах в една кутиѝка 3-4 комплекта стрелки.И в тях се оказа нов комплект черни стрелки за Урал:
Изображение
:lol: Това вече е чист късмет!Мога да го направя "двустрелочник" ,но ще се опитам да стане с централна стрелка.Ще разчитам и на вашата помощ,разбира се :redface
П.П. Направи ми впечатление,че сериѝният номер на двата капака е само през по-малко от 300 номера.Това може би означава,че ако не са направени в един ден или в една седмица,то със сигурност са в един месец.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

:bravo :b
.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Не гледай номерата на съветските часовници. Може да определиш по номер само Полет 3017. Другите изкарват една партида , след това втората партида пак е от нулата и така. Въобще не е сигурно, че са от една партида.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Въпрос за Урал-а ,коѝто се опитвам да окомплектовам.Имам тази машина:
Изображение
От Молния е,но не се различава от тази на другия двустрелочен Урал
Изображение
Освен по по-дългата ос за секундната стрелка.Та искам да попитам -как да скъся остта?Или да премахна връхчето?Сега съм използвал това,че точно там оригиналният цифер на Урала има фрезована окръжност,а и подложих леко на крачетата му :redface.И работи така,но...
И вторият въпрос-мога ли да навия резба ,за да скъся ремонтоара от Молния в "домашни" условия.Замислям се да го отрежа и да залепя коронката.Или не се прави така?
Продължавам да търся машина с централна секундна стрелка :)
За сега изглежда така :lol:
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Майсторите не се обаждат, но аз ако бях щях да скъся оста на секунданика или да търся оригинален механизъм. Ремонтоара не знам как ще стане в домашни условия, май никак :)
Мълнията леко се различава с по големите глави на болтовете за закрепване.
Машината с централен секундарник за друг Урал ли ти трябва?
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Да наистина са по-големи отворите и главите на закрепващите болтове.Ето виждаш ли още една разлика в машините :thumbup: На механизмите с централен секундарник са още по-големи леглата за болтчетата + ексцентрик болтовете.Ама оригинална машина я намеря - я не.Аз това питам : как точно да се пробвам да скъся оста .Да я счупя ли ,или нещо друго? Omegaqq ми даде съвет да потърся секундно колело с отчупен връх.Ремонтоар ще се опитам да намеря на битака - има един постоянен търговец с една кутийка ремонтоари,дано излезе нещо подходящо.А ако намеря машина с централен секундарник ще го сложа в тази каса.Ако не така ще остане,че и без това нямам секундна стрелка :)
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Ремонтоара може да стане,ако се намери флашка за същата резба и се довърши наличната
до нужната дължина.След което се скъсява колкото трябва.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

То ако има флашка.............Едно приятелче от доста време мие обещал "дребни" такива инструменти,но все не остава време,че работи на "Слънчев бряг" и сега е луднал.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Отдавна се каня да посетя магазина на Раковски и Сливница за тези флашки.
Може ли някой да даде основните размери които се ползват?
Май веднаж питах.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

За моя случаѝ 0,8 маѝ.Къде точно е този магазин?
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Резбата на ремонтуара на Молния е 1.2 . Аз си купих от магазин Интеринструмент във варна две плашки с този размер от различни производители, но не стават за нищо. едната въобще не режеше никаква резба, а само изяждаше материала - обикновен кламер. Другата правеше нормална резба, но с диаметър 0.9 а не 1.2, а стъпката - като за 1.2. Накрая я разцепих от едната страна с диамантен диск и и набих клин за да я разширя, така някак успях да постигна нещо. Имайте пред вид, че ремонтуарите са закалени и първо трябва да се отпуснат, иначе само ще се изтъпи плашката. В днешно време няма откъде да се купят нормални инструменти и това независимо от цената им.
За скъсяване на върха на секундното колело може да се ползва дремел с фин диамантен диск, а може и с диамантена пила и даже на шкурка 600, внимателно
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Евроболт.Точно на ъгъла.

Изображение

Точно затова изчаквам-да разбера размерите-диаметъра и стъпката на най разпространените.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

nevenbekriev написа:Резбата на ремонтуара на Молния е 1.2 . Аз си купих от магазин Интеринструмент във варна две плашки с този размер от различни производители, но не стават за нищо. едната въобще не режеше никаква резба, а само изяждаше материала - обикновен кламер. Другата правеше нормална резба, но с диаметър 0.9 а не 1.2, а стъпката - като за 1.2. Накрая я разцепих от едната страна с диамантен диск и и набих клин за да я разширя, така някак успях да постигна нещо. Имайте пред вид, че ремонтуарите са закалени и първо трябва да се отпуснат, иначе само ще се изтъпи плашката. В днешно време няма откъде да се купят нормални инструменти и това независимо от цената им.
За скъсяване на върха на секундното колело може да се ползва дремел с фин диамантен диск, а може и с диамантена пила и даже на шкурка 600, внимателно
Благодаря,имам Дремел ,а и много добри диамантени пилички :thumbup:
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”