Оста на това колело е толкова дебела, че едва ли може по тоя начин да се изкриви. По-вероятно е да са се изкривили зъбите на това колело и при преминаването на тия зъби през другото зацепено в него да спира.zhvk19 написа:Да не отварям нова тема! Племеницата яко дръпнала топуза на чосовника Majak, скъсала синджира. Синджир намерих неоригинален, часовника работи работи -часове, немога да кажа колко, не съм му хванал интервала и дали има и спира. Струва ми се, че е изкривена оста на колелото на което е преметнат синджира. Може ли да се ремонтира и как?
Новият синджир е с по-малки елемнти. Дали е подходящ? Струва ми се, че по-бързо слиза тежестта! Продължавам да го дебна да разбера цикъла на спиране! от 9:00 до 16:00 работи без проблемnevenbekriev написа:Щом синджирът не е оригинален, дали му е подходяща стъпката? Тя е много важна. Може да се сравни чрез налагане върху другия синджир. Може този от "кукането" да се използва за хода, ако е здрав разбира се.
Вероятно е така! от 9:00 до 17:25 работи без проблем!nevenbekriev написа:Колелото през което минава синджирът има зъби, които влизат в халките. Ако елементите са по-малки, няма да се зацепва правилно и ще заяжда, ще се получават случайни спадове в задвижващата сила. Едва ли има някаква цикличност.
Защото на Маяка за 30 години му се събра многоrosen_er написа:А защо не оправи скъсаният синджир?Моята щерка беше сторила същото с кукувицата,но само махнах едно звено,което беше много изкривено и после не съм имал проблем с работата на часовника.Не че го ползвам, но е работещ.
dreadx написа:Май мехчетата надуваха някакви като свирки.
Ти сега кой часовник разглобяваш и кой не кука - този, дето го купи от аукциона ли?