Циферблат за Восток Амфибия

zahari9779
Reactions:

Циферблат за Восток Амфибия

Мнение от zahari9779 »

Здравейте!От много време харесвам руските часовници и най-вече тези от марката Восток.От няколко дни насам искам да пробвам да направя часовник с кварцов механизъм,но искам той да е с циферблат от любимият ми часовник-Восток Амфибия или Командирские важното е да е без датник.Ако някой от колегите има такъв излишен циферблат да пише на лични.Поздрави!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Циферблат за Vostok Амфибия

Мнение от Seikosha »

Е,защо с кварцов механизъм? Какво му е на механичният автентичайз,или те мързи да го навиваш,че то там е кефа :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

А какво мислиш да правиш с характерните стрелки на точно тези два вида Восток?
zahari9779
Reactions:

Мнение от zahari9779 »

Въпроса не е,че ме мързи или нещо от сорта,въпроса е,че не разбирам нищо от механични часовници.Имам опит с един Ориент - часовника си вървеше нормално,но един ден реших да го отворя и разглобя добре до тук,но после като дойде време за сглобяването сами се досещате какво се случи :redface .Това е причината да искам да го направя с кварцов механизъм.Поздрави!!
zahari9779
Reactions:

Мнение от zahari9779 »

Относно стрелките ще се пробвам да ги намеря от един и същ източник заедно с циферблата,за да съвпадат.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Осите на кварцовия часовник не са ли доста по-тънки?Не е ли по-добре да се ориентираш към това да речем:

Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

zahari9779 написа:Въпроса не е,че ме мързи или нещо от сорта,въпроса е,че не разбирам нищо от механични часовници.Имам опит с един Orient - часовника си вървеше нормално,но един ден реших да го отворя и разглобя добре до тук,но после като дойде време за сглобяването сами се досещате какво се случи :redface .Това е причината да искам да го направя с кварцов механизъм.Поздрави!!
Жалко, че не си разглобил един кварцов :D Сега щеше да си търсиш механичен и нещата щяха да са много прости :thumbup: А и какво общо има случилото се? На ли го искаш за носене, а не за разглабяне??? За последното все пак има и часовникари, и те са хора и те семейства хранят :D
.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”