И после като почна да чопля мъжки часовник, ми се струва като будилник

Всъщност сериозната разлика е спиралата.
А тоя детски какъв е? Да не е на 1601 и той?
varban написа:Баланс здрав, ама се клати много. Като със счупена цапфа.
Разглобих я и дерта се оказа в инкаблока на платината - много лесно мърда.
Сума бушони пробвах - не ще и не ще :( От всички счупени ракети инкаблоците са еднакви. Стана само от 2609Б, ама машината и си е здрава, така че не е за разкулачване.
// http://forum.watch.ru/showpost.php?p=13 ... stcount=11" onclick="window.open(this.href);return false;5. По пружинкам инкаблока можно смело действовать на глаз, если влезла по размеру и конструктиву, то работать будет без проблем. А вот по бушонам так действовать нельзя, замучался чинить Полет 2415 в который засунули бушоны от Луча, а чтобы не болтались подперли двумя пружинками. Баланс, естественно, был зажат и еле шевелился.
И само с толковаvarban написа:Засега Гаудеамус се държи много прилично - с десет секунди е избързал![]()
Ако върви така, ще мина на принципа "не трогай технику, и она не подведет"
Аз нямам друга 2609 Ракетa, тази машина ми е единствена. Имам една 2609Б, от нея става, ама не докарах 2609 до сглобяване - само видях, че бушонът с камъните влиза като свят. Даже не съм го давил в хептан да му махна накладния камък - веднага го върнах обратно.dreadx написа:EDIT: Ако мислиш, че са подменени, най-добре за проба вземи от друга машина.
До прахосмукачката още не съм опрял, ама...nevenbekriev написа:Ако няма следи от червен прах, значи е изхвърчал.plamenhar написа: Как се опазвате от губене на части?
Няколко пъти нещо ми изчезва и го намирах с цитираното лазене.
Последния камък обаче изчезна при поставянето-или изхвърча,или се пръсна на прах?Камъните лесно се губят и затова трябва да има в повече...
Това с губенето на частите се избягва с използване на добре наточени пинсети и най-вече с правилно захващане на частта. Разбира се никой не е застрахован, но с натрупването на опит се случва по-рядко. Ама колко пъти съм ровил в боклука на прахосмукачката...
// viewtopic.php?f=72&t=1294&start=300#p18752" onclick="window.open(this.href);return false;danailhristov написа:има има смисъл от пращане защото тук няма нищо.а в един плик за писмо с обратна разписка за стотинки чрез български пощи ще добие истински смисъл.абсолютно нищо няма в тоя свищов.това е истината за всичко което съм намерил и поправил е чрез вас от тук.в свищов един месец чаках така набедения за часоникар човечец да ми намери пружина за командирския докато atanweb не ми прати подарък и за един ден стана.а какво остава да вземам за по 3 лв не работещи и да чакам някои да ми ги оправи след 3 месеца.абсурдно е.затова тук се намеси и митака а всички ми останали все гледам да са работещи за да няма нужда от този човечец"часовникаря".поздрави на всички.днес разбрах кои часовник ме накефи наи много след малко ще кача снимка.за вас може да не е интересен обаче аз като го видях и хванах в ръка страшно ми хареса и масивната каса и излъчването като от стар руски космически кораб.поздрави на всички
62 лв.? - часовникарят лично ли е струговал нова ос за баланса?varban написа:Аз през април дадох два часовника за ремонт - на Slava 1601 липсваше пръжина на храповика, а Чайка 1601А беше със счупен баланс. Удоволствието ми излезе общо 62 лева,...
Получих ги. Вече намерих каси на две машиниsheretudis написа: Ако ли пък хептен си заритал пусни на лични да ти пратя няколко кила изправни машини дето съм обезкостявал за топене