УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ50те!10 micGOLDЗапазен или не?Продаден!
УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ50те!10 micGOLDЗапазен или не?Продаден!
Уважаеми колеги!Часовника, предмет на оживени дискусий е вече продаден!Моля, да се въздържате от по нататъшни коментари!
Последно промяна от 2012-emil на 19 Окт 2013 05:59, променено общо 4 пъти.
-
- Reactions:
Re: УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ 50те!10 mic GOLD
То голям транспорт ще е било, голямо нещо 

Виж сега...За да отиде от Швейцария до Турция/предполагам че при този транспорт не е имало проблеми с опаковката/ , да престои там не определено време и неизвестно как е съхраняван и след това време да се върне в България по неизвестен начин/ вероятно в торба с други метални предмети/, неизвестно кога и да се появи на пазара...Не е лесно!..Това са 60 - 70 години!..Надявам се, че съм ти помогнал да намериш отговора на твоята реплика!
Колега (Емил, предполагам),
не се обиждай, но поразгледай ревютата и обявите за продажби, за да придобиеш представа на какво тук му се вика "леко износване" или "перфектно състояние". Часовници не се транспортират в торба с други предмети, още по-малко когато са нови. От съхранение златно покритие не се разваля и не се оксидира, нали затова е златно.
Аз лично ако трябваше да я пиша тази обява, щях да я напиша така: "Златно покритие 10 мк, силно очукано и износено по ръбовете и лъговете - моля разгледайте подробно снимките, за да добиете пълна представа."
В този форум тези приказки за транспорта няма как да минат, тук основно са колекционери, през ръцете на които са минали и ще минават много часовници. И колегата се е опитал да ти го каже под формата на лека шега. Също така тук има представени много, ама много по-уникални часовници от твоя, затова и заглавието на обявата е малко пресилено.
Всъщност и така да останат обявите ти (видях, че и в другите ти обяви описанията доста се различават от реалното състояние) - няма проблем, но в този форум не вярвам да успееш да продадеш нищо по този начин. Тук колегите са компетентни и най-вероятно след още три-четири такива обяви изобщо ще спрат да ги преглеждат.
Поздрави, Миро.
не се обиждай, но поразгледай ревютата и обявите за продажби, за да придобиеш представа на какво тук му се вика "леко износване" или "перфектно състояние". Часовници не се транспортират в торба с други предмети, още по-малко когато са нови. От съхранение златно покритие не се разваля и не се оксидира, нали затова е златно.
Аз лично ако трябваше да я пиша тази обява, щях да я напиша така: "Златно покритие 10 мк, силно очукано и износено по ръбовете и лъговете - моля разгледайте подробно снимките, за да добиете пълна представа."
В този форум тези приказки за транспорта няма как да минат, тук основно са колекционери, през ръцете на които са минали и ще минават много часовници. И колегата се е опитал да ти го каже под формата на лека шега. Също така тук има представени много, ама много по-уникални часовници от твоя, затова и заглавието на обявата е малко пресилено.
Всъщност и така да останат обявите ти (видях, че и в другите ти обяви описанията доста се различават от реалното състояние) - няма проблем, но в този форум не вярвам да успееш да продадеш нищо по този начин. Тук колегите са компетентни и най-вероятно след още три-четири такива обяви изобщо ще спрат да ги преглеждат.
Поздрави, Миро.
Здравей Миро,
Благодаря за отделеното време!Бих се радвал ако приемеш следните уточнения.
1.Часовникът е закупен от случаен продавач/не колекционер!/ и действително е бил "съхраняван" в
стара чанта заедно с още 4 стари часовника.Това за мен обяснява и състоянието му.
2.Механизма е действително в отлично състояние и профилктиран
3.Разглеждайки други обяви във форума, си позволявам да не се съглася с теб относно коректното описание на някои от авторите.Това не е оправдание а констатация!
4.Липсата на кооперативност и доверие не е предимство и не води към градивност в отношенията между хора съмишленици, да го нареча!Соред мен, за да бъдеш критичен към другите , първо трябва да отстраниш своите грешки!
5.Участвам във форума защото вярвам, че действително тук са се събрали компетентни хора, приятелски настроени един към друг
Благодаря за отделеното време!Бих се радвал ако приемеш следните уточнения.
1.Часовникът е закупен от случаен продавач/не колекционер!/ и действително е бил "съхраняван" в
стара чанта заедно с още 4 стари часовника.Това за мен обяснява и състоянието му.
2.Механизма е действително в отлично състояние и профилктиран
3.Разглеждайки други обяви във форума, си позволявам да не се съглася с теб относно коректното описание на някои от авторите.Това не е оправдание а констатация!
4.Липсата на кооперативност и доверие не е предимство и не води към градивност в отношенията между хора съмишленици, да го нареча!Соред мен, за да бъдеш критичен към другите , първо трябва да отстраниш своите грешки!
5.Участвам във форума защото вярвам, че действително тук са се събрали компетентни хора, приятелски настроени един към друг
-
- Reactions:
След като е закупен от случаен продавач, кое ти дава оснавание да твърдиш, че "няма данни да е употребяван /използван /"? Само неговото твърдение или това, че са му сложени нови патенти? Тук искаме да купим или продадем някой часовник и разчитаме на коректното му описание.
Здравейте!Радва ме тази активност към обявата!Надявам се ще се съгласите с мен, че повечето стари часовници в този форум са закупени от случайни продавачи/поне с такова впечатление оставам аз разглеждайки колекциите и обявите/.В тази връзка всяка една обява е израз на субективната оценка на автора.Излагайки своето мнение аз смятам, че преценката ми е правилна защото часовникът е в ръцете ми /снимките са факт който коментирах- не са добри/.
Това че не е носен на ръка е моя субективна оценка и не разбирам какви "тревоги" събужда в хора които не познавам и които не са видяли-прегледали обекта на тяхната критика.Надявам се да съм бил изчерпателен и лоялен към участниците във форума и смятам че ако подобни коментари продължат, то обявата трябва да се премести в раздел "Дискусии"
Поздрави
Емил
Това че не е носен на ръка е моя субективна оценка и не разбирам какви "тревоги" събужда в хора които не познавам и които не са видяли-прегледали обекта на тяхната критика.Надявам се да съм бил изчерпателен и лоялен към участниците във форума и смятам че ако подобни коментари продължат, то обявата трябва да се премести в раздел "Дискусии"
Поздрави
Емил
Донякъде си прав, извинявам се, че споменах "други обяви", всъщност става въпрос само за една друга обява - RAKETA 16 JEWEL, 20 MIC GOLD:
Според теб "Леки драскотини на стъклото/козметично възстановимо", според мен - пукнатина, невъзстановима, необходима е смяна:

Според теб "Незначителни драскотини по касата.Леко износване по лъговете", според мен - сино износване отдолу в областта на коронката. За лъговете - може би не е толкова леко, но все пак е въпрос на преценка

Препоръката ми беше съвсем добронамерена, мислех, че ще ти помогне (т.е. кооперативност има
). В момента не ми се търси, но това, че има други подобни обяви (доверявам се на твоята констатация), не означава, че и твоите следва да са такива. Разбира се, може и да не ми обръщаш внимание - сам си преценяш.
Ако последните постове наистина се преместят в самостоятелна тема към раздел "Дискусии", би било добре, така и повече колеги ще могат да вземат отношение.
Според теб "Леки драскотини на стъклото/козметично възстановимо", според мен - пукнатина, невъзстановима, необходима е смяна:

Според теб "Незначителни драскотини по касата.Леко износване по лъговете", според мен - сино износване отдолу в областта на коронката. За лъговете - може би не е толкова леко, но все пак е въпрос на преценка

Препоръката ми беше съвсем добронамерена, мислех, че ще ти помогне (т.е. кооперативност има

Ако последните постове наистина се преместят в самостоятелна тема към раздел "Дискусии", би било добре, така и повече колеги ще могат да вземат отношение.
Последно промяна от miroman на 18 Окт 2013 09:37, променено общо 1 път.
Благодаря ти още веднъж за акцентите!Продължавам да твърдя относно RAKETAта , че стъклото е драснато а не спукано!Акое спукано не бих си позволил да пиша обратното.Проблема е нулев, ако те интересува мога да ти изпратя и ново стъкло без да го плащаш.
Относно силното износване в областа на коронката-радвам се че си го забелязал!Също бих се радвал ако обърнеш внимание на износването около коронката на Швейцарския/на когото отделихме доста време/Точно липсата на износване на същия, както и общото състянието ме кара да мисля , че часовника не е употребяван /Швейцарския!/
Поздрави
Емил
Относно силното износване в областа на коронката-радвам се че си го забелязал!Също бих се радвал ако обърнеш внимание на износването около коронката на Швейцарския/на когото отделихме доста време/Точно липсата на износване на същия, както и общото състянието ме кара да мисля , че часовника не е употребяван /Швейцарския!/
Поздрави
Емил
Рано сутринта се опитах на лични да обясня на новия колега същите неща за които се говори вече в темата му.
Явно колегата е некомпетентен,или му се спори.
Лично на мен вече ми е ясно и няма да си губя повече времето с неговите обяви.
Явно колегата е некомпетентен,или му се спори.
Лично на мен вече ми е ясно и няма да си губя повече времето с неговите обяви.
Re: УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ 50те!10 mic GOLD- Запазен или не?
Не мога да си обясня вашата агресивност - като че ли някой ви е влезнал в двора!Имам предвид коментарите на двама-трима участници.Моля за уточнение!..Ако форума е семеен или лобистки то нека да се знае и хора като мен наивно да не се опитват да влезат контакт.Толкова несериозен и обиден подход не прави чест на сериозни професионалисти.Бъдете здрави и терзайте.В такива отношения няма позитивизъм и развитие.Приемете моите извинения, но това е поведение за кваратален кръжок.Пак повтарям, в горните редове визирам двама/трима участника които могат да бъдат намерени в темата!
Колегите не са агресивни. Опитват да ти обяснят съвсем нормално, че описанието което даваш на часовниците си не отговаря на истината. Проблема е в различния критерий определящи състоянието. Ти имаш един, хората отдадени на това хоби имат друг.
Най лошото за теб е, че не взимаш под внимание техните доводи, а държиш на безумиците си.
Видно е че липсва позлата, няма как да твърдиш че е "уникален". Това наистина ще ти го кажат и в кварталния кръжок.
Нищо лично!
Поздрави!
Най лошото за теб е, че не взимаш под внимание техните доводи, а държиш на безумиците си.
Видно е че липсва позлата, няма как да твърдиш че е "уникален". Това наистина ще ти го кажат и в кварталния кръжок.
Нищо лично!
Поздрави!

Приемаме извиненията
.Форумът не е квартален кръжок,но и да е какво лошо?Още по-малко е типа "Продавалник",но имаме и такъв под форум.В него участват колеги,които с коректността си ,с точността на обявите са спечелили доверие и се радват на радушен прием и добри продажби бих казал.Колегите ,които участват в "дискусията" имат много голям опит и забележките им са "добродушни",точни и насочващи.Прави ми впечатление ,че в последно време прехвръкват искри при обяви за продажба от този тип :претенциозни,неподкрепени с факти,в някои случаи направо разминаващи се като описание и фактология видно от снимковия материал.Ма не било това ,а онова,но снимките били лошо!Твоѝ проблем.Свикнали сме да вярваме повече на очите си ,отколкото на ушите си.
И един пример ще дам:3017 е направил комплимент на "чист нов" колега точно за обява за продажба.Което показва,че никакво особено отношение към нови членове няма.Погледни я,прочети я.След това направи същото с твоите и си направи изводи. Имам чувството,че обяви поднесени като твоите леко дразнят, да не кажа обиждат нивото на този форум.Лично ,неангажиращо никого мнение.
П.П. докато пиша се е появило друго мнение,което с нищо не променя моето

И един пример ще дам:3017 е направил комплимент на "чист нов" колега точно за обява за продажба.Което показва,че никакво особено отношение към нови членове няма.Погледни я,прочети я.След това направи същото с твоите и си направи изводи. Имам чувството,че обяви поднесени като твоите леко дразнят, да не кажа обиждат нивото на този форум.Лично ,неангажиращо никого мнение.
П.П. докато пиша се е появило друго мнение,което с нищо не променя моето

stoyan.vet правилно е отбелязал,транспорта е бил в торба с чакъл а не други часовници,касата е ужасно очукана,оценката на Миро е точна.
-
- Специалист
- Reactions:
Re: УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ50те!10 micGOLDЗапазен или не?Прода
ама и вие аратличета Ами кой каквото си иска да пише а вие просто гледайте с очите си На всеки окото е различно и при добри снимки няма никакъв проблем Ако ще да пише че е нов а той да е пускан в бетонобъркачка Аз си зяпам, смея се на акъла на продавача и си правя пас Никой не ни дърпа парите от джоба насила Може да пише че използва баланса лятос вместо вентилатор и икономисва ток че си изключва климатика Свят голям серсеми разни дето има еднин лаф