УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ50те!10 micGOLDЗапазен или не?Продаден!

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
2012-emil
Reactions:

УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ50те!10 micGOLDЗапазен или не?Продаден!

Мнение от 2012-emil »

Уважаеми колеги!Часовника, предмет на оживени дискусий е вече продаден!Моля, да се въздържате от по нататъшни коментари!
Последно промяна от 2012-emil на 19 Окт 2013 05:59, променено общо 4 пъти.
stoyan.vet
Reactions:

Re: УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ 50те!10 mic GOLD

Мнение от stoyan.vet »

То голям транспорт ще е било, голямо нещо lol2
2012-emil
Reactions:

Мнение от 2012-emil »

Виж сега...За да отиде от Швейцария до Турция/предполагам че при този транспорт не е имало проблеми с опаковката/ , да престои там не определено време и неизвестно как е съхраняван и след това време да се върне в България по неизвестен начин/ вероятно в торба с други метални предмети/, неизвестно кога и да се появи на пазара...Не е лесно!..Това са 60 - 70 години!..Надявам се, че съм ти помогнал да намериш отговора на твоята реплика!
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Колега (Емил, предполагам),
не се обиждай, но поразгледай ревютата и обявите за продажби, за да придобиеш представа на какво тук му се вика "леко износване" или "перфектно състояние". Часовници не се транспортират в торба с други предмети, още по-малко когато са нови. От съхранение златно покритие не се разваля и не се оксидира, нали затова е златно.
Аз лично ако трябваше да я пиша тази обява, щях да я напиша така: "Златно покритие 10 мк, силно очукано и износено по ръбовете и лъговете - моля разгледайте подробно снимките, за да добиете пълна представа."
В този форум тези приказки за транспорта няма как да минат, тук основно са колекционери, през ръцете на които са минали и ще минават много часовници. И колегата се е опитал да ти го каже под формата на лека шега. Също така тук има представени много, ама много по-уникални часовници от твоя, затова и заглавието на обявата е малко пресилено.
Всъщност и така да останат обявите ти (видях, че и в другите ти обяви описанията доста се различават от реалното състояние) - няма проблем, но в този форум не вярвам да успееш да продадеш нищо по този начин. Тук колегите са компетентни и най-вероятно след още три-четири такива обяви изобщо ще спрат да ги преглеждат.

Поздрави, Миро.
Изображение
2012-emil
Reactions:

Мнение от 2012-emil »

Здравей Миро,
Благодаря за отделеното време!Бих се радвал ако приемеш следните уточнения.
1.Часовникът е закупен от случаен продавач/не колекционер!/ и действително е бил "съхраняван" в
стара чанта заедно с още 4 стари часовника.Това за мен обяснява и състоянието му.
2.Механизма е действително в отлично състояние и профилктиран
3.Разглеждайки други обяви във форума, си позволявам да не се съглася с теб относно коректното описание на някои от авторите.Това не е оправдание а констатация!
4.Липсата на кооперативност и доверие не е предимство и не води към градивност в отношенията между хора съмишленици, да го нареча!Соред мен, за да бъдеш критичен към другите , първо трябва да отстраниш своите грешки!
5.Участвам във форума защото вярвам, че действително тук са се събрали компетентни хора, приятелски настроени един към друг
stoyan.vet
Reactions:

Мнение от stoyan.vet »

След като е закупен от случаен продавач, кое ти дава оснавание да твърдиш, че "няма данни да е употребяван /използван /"? Само неговото твърдение или това, че са му сложени нови патенти? Тук искаме да купим или продадем някой часовник и разчитаме на коректното му описание.
2012-emil
Reactions:

Мнение от 2012-emil »

Здравейте!Радва ме тази активност към обявата!Надявам се ще се съгласите с мен, че повечето стари часовници в този форум са закупени от случайни продавачи/поне с такова впечатление оставам аз разглеждайки колекциите и обявите/.В тази връзка всяка една обява е израз на субективната оценка на автора.Излагайки своето мнение аз смятам, че преценката ми е правилна защото часовникът е в ръцете ми /снимките са факт който коментирах- не са добри/.
Това че не е носен на ръка е моя субективна оценка и не разбирам какви "тревоги" събужда в хора които не познавам и които не са видяли-прегледали обекта на тяхната критика.Надявам се да съм бил изчерпателен и лоялен към участниците във форума и смятам че ако подобни коментари продължат, то обявата трябва да се премести в раздел "Дискусии"
Поздрави
Емил
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Донякъде си прав, извинявам се, че споменах "други обяви", всъщност става въпрос само за една друга обява - RAKETA 16 JEWEL, 20 MIC GOLD:
Според теб "Леки драскотини на стъклото/козметично възстановимо", според мен - пукнатина, невъзстановима, необходима е смяна:
Изображение
Според теб "Незначителни драскотини по касата.Леко износване по лъговете", според мен - сино износване отдолу в областта на коронката. За лъговете - може би не е толкова леко, но все пак е въпрос на преценка
Изображение
Препоръката ми беше съвсем добронамерена, мислех, че ще ти помогне (т.е. кооперативност има n_thumbsup ). В момента не ми се търси, но това, че има други подобни обяви (доверявам се на твоята констатация), не означава, че и твоите следва да са такива. Разбира се, може и да не ми обръщаш внимание - сам си преценяш.

Ако последните постове наистина се преместят в самостоятелна тема към раздел "Дискусии", би било добре, така и повече колеги ще могат да вземат отношение.
Последно промяна от miroman на 18 Окт 2013 09:37, променено общо 1 път.
Изображение
2012-emil
Reactions:

Мнение от 2012-emil »

Благодаря ти още веднъж за акцентите!Продължавам да твърдя относно RAKETAта , че стъклото е драснато а не спукано!Акое спукано не бих си позволил да пиша обратното.Проблема е нулев, ако те интересува мога да ти изпратя и ново стъкло без да го плащаш.
Относно силното износване в областа на коронката-радвам се че си го забелязал!Също бих се радвал ако обърнеш внимание на износването около коронката на Швейцарския/на когото отделихме доста време/Точно липсата на износване на същия, както и общото състянието ме кара да мисля , че часовника не е употребяван /Швейцарския!/
Поздрави
Емил
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Рано сутринта се опитах на лични да обясня на новия колега същите неща за които се говори вече в темата му.
Явно колегата е некомпетентен,или му се спори.
Лично на мен вече ми е ясно и няма да си губя повече времето с неговите обяви.
2012-emil
Reactions:

Re: УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ 50те!10 mic GOLD- Запазен или не?

Мнение от 2012-emil »

Не мога да си обясня вашата агресивност - като че ли някой ви е влезнал в двора!Имам предвид коментарите на двама-трима участници.Моля за уточнение!..Ако форума е семеен или лобистки то нека да се знае и хора като мен наивно да не се опитват да влезат контакт.Толкова несериозен и обиден подход не прави чест на сериозни професионалисти.Бъдете здрави и терзайте.В такива отношения няма позитивизъм и развитие.Приемете моите извинения, но това е поведение за кваратален кръжок.Пак повтарям, в горните редове визирам двама/трима участника които могат да бъдат намерени в темата!
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Колегите не са агресивни. Опитват да ти обяснят съвсем нормално, че описанието което даваш на часовниците си не отговаря на истината. Проблема е в различния критерий определящи състоянието. Ти имаш един, хората отдадени на това хоби имат друг.
Най лошото за теб е, че не взимаш под внимание техните доводи, а държиш на безумиците си.
Видно е че липсва позлата, няма как да твърдиш че е "уникален". Това наистина ще ти го кажат и в кварталния кръжок.
Нищо лично!
Поздрави! :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Приемаме извиненията :) .Форумът не е квартален кръжок,но и да е какво лошо?Още по-малко е типа "Продавалник",но имаме и такъв под форум.В него участват колеги,които с коректността си ,с точността на обявите са спечелили доверие и се радват на радушен прием и добри продажби бих казал.Колегите ,които участват в "дискусията" имат много голям опит и забележките им са "добродушни",точни и насочващи.Прави ми впечатление ,че в последно време прехвръкват искри при обяви за продажба от този тип :претенциозни,неподкрепени с факти,в някои случаи направо разминаващи се като описание и фактология видно от снимковия материал.Ма не било това ,а онова,но снимките били лошо!Твоѝ проблем.Свикнали сме да вярваме повече на очите си ,отколкото на ушите си.
И един пример ще дам:3017 е направил комплимент на "чист нов" колега точно за обява за продажба.Което показва,че никакво особено отношение към нови членове няма.Погледни я,прочети я.След това направи същото с твоите и си направи изводи. Имам чувството,че обяви поднесени като твоите леко дразнят, да не кажа обиждат нивото на този форум.Лично ,неангажиращо никого мнение.
П.П. докато пиша се е появило друго мнение,което с нищо не променя моето :)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

stoyan.vet правилно е отбелязал,транспорта е бил в торба с чакъл а не други часовници,касата е ужасно очукана,оценката на Миро е точна.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Re: УНИКАЛЕН ШВЕЙЦАРЕЦ ОТ50те!10 micGOLDЗапазен или не?Прода

Мнение от sheretudis »

ама и вие аратличета Ами кой каквото си иска да пише а вие просто гледайте с очите си На всеки окото е различно и при добри снимки няма никакъв проблем Ако ще да пише че е нов а той да е пускан в бетонобъркачка Аз си зяпам, смея се на акъла на продавача и си правя пас Никой не ни дърпа парите от джоба насила Може да пише че използва баланса лятос вместо вентилатор и икономисва ток че си изключва климатика Свят голям серсеми разни дето има еднин лаф
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”