Механизъм за Командирски?

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Механизъм за Командирски?

Мнение от Pavlin »

Аааа не съм съгласен. Той е специалист по репликите, не по ментетата :)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Бе и аз виках,че не харесвам блондинки ... ;) сигурен съм,че поне може да го насочи.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Със същият диаметър едва ли ще намериш,поне не и за 1-2лв. цялата работа е да се преправи евентуално вътрешното уплътнение
Изображение
но то не е проблем и да няма подходящо,напъхваш вътре около механизма тоалетна хартия,вата,памук,някои дори ги заливат с гипс,ама после не може да се смени батерията,трябва гипса да се разчупи.Каквото и да е,ще стане,ще имаш по-точен часовник от Ролекс,а и касата ще е връхта. Стрелките ще трябва да смениш,ам то не е болка за умирачка в случая. Ще се получи чудесен Франкен,действай и да ни го покажеш,че да му се радваме n_thumbsup

А ако толкова държиш да му сложиш китайски механизъм(макар ,че се обърках вече какво точно искаш) ,ето това е Командирски менте с китайски механизъм
Изображение

Изображение
но проблемът с точността остава,а това е най-важното.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
vilden
Reactions:

Мнение от vilden »

Искам да му сложа точен кварцов механизъм.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Аз ти писах още на първата страница - а ремонтоар с коронка?

И накрая ще получиш залепен накриво за цифера механизъм, с лошо закрепени или неподходящи стрелки, с дата, която е изместена от прозорчето и батерия на кварцето, която при малко по-силен удар пада от гнездото и почва да дрънчи в полупразния корпус.
И всеки път като сверяваш часовника, ще го разглобяваш за наместване.

Това ли искаш?

Аз ти предлагам алтернатива - представи си, че часовникът ти няма секундна стрелка. Ако дава плюс 15...20 секунди на ден,всяка неделя го слагаш една минута назад и си свиркаш.
Секундната стрелка също я ползвай - като индикатор, че водомерът ти върви. И да мериш пулс. Ама не сверявай и не засичай по нея.
Още повече, че 2414 е по бамбашка схема и секундната му стрелка прави пируети.
Аватар
vilden
Reactions:

Мнение от vilden »

Ще се маха всичко заедно с циферблата, ако му дойде времето. За сега са само разсъждения.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

То по-добре каса от амфбия си търси,командирската е бронз
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

varban написа:И накрая ще получиш залепен накриво за цифера механизъм, с лошо закрепени или неподходящи стрелки, с дата, която е изместена от прозорчето и ..
Не е задължително. Има много евтини китайски часовници, на които механизма е закрепен за циферблата с хелметекс и не седят накриво.

Винаги съм бил за такова ашладисване, понеже на точност от механичен часовник е трудно да се разчита. (Нищо, че не е проблем да си го сверяваме 2-3 пъти в месеца.) Отделно ако имаме няколко часовника, които искаме по различно време да носим, ще е много по-удобно да си сложиш часовника и да не се налага да го навиваш и сверяваш всеки път, само защото не си го носил 3 дена.

Ще бъде малко играчка със закрепването на различните части. Отворите на оригиналните стрелки също няма да съвпаднат. Но не намирам за ненужно да си поиграе човек, ако сериозно е решил да си го носи.

Сега разгледах размерите за отворите на стрелките на различни кварцови механизми - има голямо разнообразие и може да се търси подходящ: http://www.timemodule.com/se/eng/download.php#standard" onclick="window.open(this.href);return false;

p.s. Това виждал ли си го: http://auction.bg/item.php?id=1019373
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”