Механизъм за Командирски?
Re: Механизъм за Командирски?
Аааа не съм съгласен. Той е специалист по репликите, не по ментетата 

Бе и аз виках,че не харесвам блондинки ... ;) сигурен съм,че поне може да го насочи.
Със същият диаметър едва ли ще намериш,поне не и за 1-2лв. цялата работа е да се преправи евентуално вътрешното уплътнение

но то не е проблем и да няма подходящо,напъхваш вътре около механизма тоалетна хартия,вата,памук,някои дори ги заливат с гипс,ама после не може да се смени батерията,трябва гипса да се разчупи.Каквото и да е,ще стане,ще имаш по-точен часовник от Ролекс,а и касата ще е връхта. Стрелките ще трябва да смениш,ам то не е болка за умирачка в случая. Ще се получи чудесен Франкен,действай и да ни го покажеш,че да му се радваме
А ако толкова държиш да му сложиш китайски механизъм(макар ,че се обърках вече какво точно искаш) ,ето това е Командирски менте с китайски механизъм

но проблемът с точността остава,а това е най-важното.

но то не е проблем и да няма подходящо,напъхваш вътре около механизма тоалетна хартия,вата,памук,някои дори ги заливат с гипс,ама после не може да се смени батерията,трябва гипса да се разчупи.Каквото и да е,ще стане,ще имаш по-точен часовник от Ролекс,а и касата ще е връхта. Стрелките ще трябва да смениш,ам то не е болка за умирачка в случая. Ще се получи чудесен Франкен,действай и да ни го покажеш,че да му се радваме

А ако толкова държиш да му сложиш китайски механизъм(макар ,че се обърках вече какво точно искаш) ,ето това е Командирски менте с китайски механизъм

но проблемът с точността остава,а това е най-важното.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Искам да му сложа точен кварцов механизъм.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Аз ти писах още на първата страница - а ремонтоар с коронка?
И накрая ще получиш залепен накриво за цифера механизъм, с лошо закрепени или неподходящи стрелки, с дата, която е изместена от прозорчето и батерия на кварцето, която при малко по-силен удар пада от гнездото и почва да дрънчи в полупразния корпус.
И всеки път като сверяваш часовника, ще го разглобяваш за наместване.
Това ли искаш?
Аз ти предлагам алтернатива - представи си, че часовникът ти няма секундна стрелка. Ако дава плюс 15...20 секунди на ден,всяка неделя го слагаш една минута назад и си свиркаш.
Секундната стрелка също я ползвай - като индикатор, че водомерът ти върви. И да мериш пулс. Ама не сверявай и не засичай по нея.
Още повече, че 2414 е по бамбашка схема и секундната му стрелка прави пируети.
И накрая ще получиш залепен накриво за цифера механизъм, с лошо закрепени или неподходящи стрелки, с дата, която е изместена от прозорчето и батерия на кварцето, която при малко по-силен удар пада от гнездото и почва да дрънчи в полупразния корпус.
И всеки път като сверяваш часовника, ще го разглобяваш за наместване.
Това ли искаш?
Аз ти предлагам алтернатива - представи си, че часовникът ти няма секундна стрелка. Ако дава плюс 15...20 секунди на ден,всяка неделя го слагаш една минута назад и си свиркаш.
Секундната стрелка също я ползвай - като индикатор, че водомерът ти върви. И да мериш пулс. Ама не сверявай и не засичай по нея.
Още повече, че 2414 е по бамбашка схема и секундната му стрелка прави пируети.
Ще се маха всичко заедно с циферблата, ако му дойде времето. За сега са само разсъждения.
То по-добре каса от амфбия си търси,командирската е бронз
-
- Специалист
- Reactions:
Не е задължително. Има много евтини китайски часовници, на които механизма е закрепен за циферблата с хелметекс и не седят накриво.varban написа:И накрая ще получиш залепен накриво за цифера механизъм, с лошо закрепени или неподходящи стрелки, с дата, която е изместена от прозорчето и ..
Винаги съм бил за такова ашладисване, понеже на точност от механичен часовник е трудно да се разчита. (Нищо, че не е проблем да си го сверяваме 2-3 пъти в месеца.) Отделно ако имаме няколко часовника, които искаме по различно време да носим, ще е много по-удобно да си сложиш часовника и да не се налага да го навиваш и сверяваш всеки път, само защото не си го носил 3 дена.
Ще бъде малко играчка със закрепването на различните части. Отворите на оригиналните стрелки също няма да съвпаднат. Но не намирам за ненужно да си поиграе човек, ако сериозно е решил да си го носи.
Сега разгледах размерите за отворите на стрелките на различни кварцови механизми - има голямо разнообразие и може да се търси подходящ: http://www.timemodule.com/se/eng/download.php#standard" onclick="window.open(this.href);return false;
p.s. Това виждал ли си го: http://auction.bg/item.php?id=1019373