Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Нали обичате да гледате снимки? Е сега ви се е паднало. :) Нещо като съботните часовници на Росен,ама при мен се оказаха петъчни и понеже няма как да ходя по битаци,пък то и няма във Варна,си купувам от Еконт.Та обажда ми се един агент: Имам,вика за тебе едни механизми без каси за части,искаш ли ги? Към 40бр.са."Ми прати снимки,да ги видя",му казвам,а той ми праща снимки правени с телефон,нефокусирани както са накуп,отпред и отзад.Купувал съм от тоз чиляк и го знам,че не разбира от саати,ама бъкел.Казвам му ,че нищо не се вижда и го питам,дали има здрави,а той:"Май няколко работят, може да си избереш." Абе как да избирам,то сляпа работа,но понеже имам рентгеново зрение което не ме е подвеждало до сега,мернах някакви заинтригуващи петна и му викам: "Хубо слагай ги всички в една кутия и ми ги пращай" Голяма радост го обхвана(пък мене после) :wink: ,че се е отървал от "боклуците" си,които продава иначе,на тези дето правят бижутата с такива части.По-долу ще видите какво съм успял да спася,най-самоотвержено,как съм се жертвал в името на хобито.
Та, изсипвам аз кутията,пликчета хартийки по 3-4 вътре и много бързо масата ми заприлича на биташка.
Изображение
Изображение

42бр.всеки огледан поотделно,някои заснех да ви покажа.Накрая се оказват 30бр.работещи механизма и 12неработещи :o ,от които 10бр. със здрав баланс,които след Върбанохептанова баня,няма начин половината да не тръгнат,много мръсни са. Хубавото е,че всичките те са от стандартните руски,без някой ценен или рядък,абе като по поръчка.

Първият който ми попадна,ме изненада с запазеният си и интересен цифер.Марка Лакорда,за която не бях и чувал,но като погледнах механизма,веднага го познах,за всеки случай погледнах под баланса,ми то си е ЕТА 2371 ,врътнах му барабана,че няма манивела и баланса му запердаши.Ще му намеря една каса подобаващо сейкоширана и ще стане муцка за сергията.
Изображение
Изображение
Следващото което се появи от хартийките,пак суиц Ланко с оригиналната си машина Лангендорф 1337,бая голям размер,а такъв голям баланс ,май не съм виждал.Баланса много бърз и си тръгна още като го развих от хартията,сигур е бил навит и баланса се е опирал някъде,мандахерца се два дена,където и да го подмятам.Цифера няма наранявания,ама е пран,на него ще използвам една нова технология :wink: и може и да стане нещо,има си и заден капак.
Изображение

Изображение
Изображение

После изскокна един Жан Кардо с работеш механизъм МЧЗ,до скоро не знаех,че това е износен часовник за Франция.

Изображение
Изображение
Следващото пък едно чукундурено Мауте с много сладък цифер,много му се смях,ама ме зарадва,не е от най лошите,има си и камъни,ам дали са 17 немтудом,имам май такива каси и ще го възстановя.Не помня дали работеше,ама май да,щот не е в другата купчинка.
Изображение

Изображение
После пак швейцарски излезе,а стига бе icon_crazy ,обаче цял Гала,стара марка не е ментак,ама на пръв поглед не можах да му идентифицирам механизма,макар,че ми е познат,вижда се само едно 25 до баланса.Чудсен цифер,спукано стъкло и не лоша като дизайн каса,без грам покритие.Жълта е и ще я направя кат златна и ще го спретна за фонда "Напълни хладилника"
Изображение

Изображение
Изображение
След него най-накрая една Слава,неработеща,с що годе запазен цифер.
Изображение
После един куриоз,който нарочно ви показвам,Ракета 2609,може да и видите състоянието,но като я извадих от пакетчето,баланса се мандахерцаше и то с добро и равномерно темпо.Сами си направете изводите.Едва ли ще стане,че вътре сигур всичко е ръжда(тиража),но барем части и здрав баланс.
Изображение

Изображение
Един 29 камъков автомат,бичи та хвърчи.
Изображение
Един запазен Полет
Изображение

Изображение
Едно произведение на изкуството,но и една мн.добре запазена със здрави механизми(все файда)
Изображение

Изображение
Един 23камъков автомат,цифера е хубав,но има драскотина,за това пък изпадна после и един цял с повреден механизъм добър цифер,така ,че ще правим интелигентен франкен.
Изображение

Изображение

Изображение

После излезе нещо което му се зарадвах,една Ректа не знаех много за марката,но излезе квалитетна,създадена да прави сложни и прецизни механизми,първият джобен компас от 1914г.е неин.Снабдявала е немската армия през ВСВ с десетки модели много качествени милитъри часовници,има модели хронорафи и с аларма звънчеви,а след ВСВ,се настанява във Великобритания най-вече като пазар.Цифера е здрав ,но мухлясъл,той си е така оригинал без надписи,само долу на 6ч.Swiss,не знам дали ще може да се освежи,но по-впечатляващ е механизма,оригинален на Ректа,те си обозначават калибъра с букви,а не с цифри,този е FC рових навсякъде,но не намерих същият.Има такива,но без тази джаджа отгоре на моста,която мисля,че е за прецизност.Има и една пружинка отгоре, която ме заинтригува,но нали съм бос в механиката,не ми е ясна ролята и. Който знае да казва.Определено добро попадение.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Два Полета добри цифери и работещи механизми.
Изображение

Изображение

Изображение
Един много хубаво запазен Кама,с такива жълти надписи ня бях виждал,а и в съчетание с това синьо,направо трепе.Механизмът не работи,ам такива бол,стрелките ще сменя,а каса веднага му намерих,само капак ще търся.
Изображение

Изображение

Изображение

После изскокна един шеговит часовник,направо минт.Май американска марка,ама сглобяван във Филипините,с механизъм на Таймекс и френска каса дизайн.Ха-ха,този е от голямата конкуренция на руснаците.Работи тенекето иначе и отива в една кутия с надпис"За рушвет и подмазване" в нея държа разни кварци,ментета,и други разни "красавци" и вършат страхотна работа като направиш подарък на някой,дето не разбира и гледа само фасата и той се засилва да ти целува ръка,а ти махваш пренебрежително с ръка и изричаш "За нищо,някой път ще ми се отблагодариш"

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Следващото обаче наистина се обрадвах като го видях,че нямах досега. Восток прецизионние,жалко за цифера,но чудесна машина,всичко и е в ред и спиралата на баланса е добре и работи перфектно.Него не изтърпях и веднага го турих във ваната,че беше мръсен,а под цифера имаше доста полузасъхнало масло,смазах му и баланса,за друго не знам как и къде,а да разглобявам,няма да стане. nono Красота какая-то. icon_clap
Борка,само не ме питай защо съм боядисал със син маркер звездичките.Шегувам се :)
Изображение

Изображение

Изображение
Още един сравнително добър Полет,работи.Цифера е добре,само по периферията има наранявания малки,сигур се е опирал вътре в касата.
Изображение

Изображение
И още един работещ Полет 2608,цифера е направо минт,но е прашасъл,ще рискувам и ще го чистя.Вече направих на един квадратен Де лукс такова и мисля ,че ще се получи.
Изображение

Изображение

Едно неочаквано бонусче,кутийка 1МЧЗ,вътре с медалион на девата,да ми носела късмет,както после ми каза по телефона.
Ми то аз от деви съм на туй дередже,му викам,ам айде да не ти скършвам хатъра.В кутийката ще сложа един Кировски за колекцията.
Изображение

Изображение

Изображение
После още два работещи Полета(абе, как не излезе поне един Восток,не броя прецизният)

Изображение

Изображение

Изображение
От там нататък се заредиха едни жълтури 23камъкови,повечето на 1МЧЗ и два на ЛУЧ,само единият е със счупен баланс.Всичко друго бичи без отказ,особено като ги изкъпах и смазах балансите.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Един руснак за износ и такъв не съм имал,работещ автомат.
Изображение

Изображение
Накрая като за десерт,като черешка на тортата,ми се появи едно нещо което си е доста над средно ниво. Един Грюен 415R SS прецижън,за жалост с повреден надпис,но за това пък с блестяща машина,навих го и трябва да ви кажа,че наистина май не съм виждал такъв ход на баланс,много бърз,постоянен,направо стрела.Търсих в Ранфта да видя от коя година е,но има само 415R,a този е модифициран и не можах да го намеря.Както и да е,добра машинка,що е швейцарска обаче е друг въпрос,създадена от немски имигрант в Щатите и произвеждана там и сглобявана в Германия за тамошният пазар,(вярно ползвал е швейцарски части)чак по-късно се премества в Швейцария и турга заветното Swiss made.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Та, това е,приятели и колеги,измъчих ли ви,моля веднага да се обяви конкурс за най-дълъг пост и веднага да ми се даде първа награда :yahoo този път ударих кьоравот одма.Де всеки ден такъв рахат,ама няма.
Сега тръгва мъката,ама и кефа,първо баня,реставрации и правени на франкени,някои интелигентни,а някои,не съвсем.

П.П. Утре ще ви покажа новият японец и един мутант.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Ако не бяха пости щеше да гласиш парцуцата и мезелъка, а аз да паля гумите кум Варна :D
Поздравления!!! Чудесни попадения!
.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Aaa! Добра партида!
Все така да улучваш :)
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Изобщо не сме се измъчили, с интерес разгледах дългия пост. 40 коментара няма да пиша - имах какво да кажа за всяка машина, но това е ефектът от дългите постове - трудно можеш да отговориш без да пропуснеш нещо.
Много се радвам за машините. И моля ви, изкупувайте ги кой откъдето може, преди някакви смотли, занимаващи се с приложни изкуства да са ги преработили на ключодържатели и брошки.
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

Аз като видя такива красоти със съсипани каси си мисля само едно - да му изсъхне пиш-ата на тоя, дето ги е съсипал!
А иначе - честито, и дано да успееш да напъхаш поне най-хубвите в някакви каси, па макар и франкени!
Изображение
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Дърте ако намериш каса на синия луч едно ново циферче ще ти пратя армаган
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

И аз затова изкупувам де-що има на някаква нормална цена, пък дали е с перфектен външен вид по-няма значение.
Ако има много части, все ще има какво да се събере накрая. Пък до тогава може да има и лесен начин за печат на циферблати и др. такива.
Тези квадратните само в позлатени каси ли се намират? Много повече голи механизми с циферблати съм виждал, отколкото цял часовник.

p.s. Не го мъчи Востока без смазка. Този механизъм не може да се смаже без разглобяване.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Не, не само. Аз имам един цял такъв Луч... цял - в смисъл, че е в корпус.
Иначе скъсана пружина, пукнат централен камък, счупен зъб на векселното колело и за капак - цифер със счупени крака.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Е онзи дето си го купих го беше хванала амнистията, въпреки че има изтрито по ръбовете. Но освен позлатени не си спомням да съм виждал други - или не са чак толкова разпространени. Като следствие механизми и циферблати се намират доста лесно, но това че някой унищожава касите никак не ме радва. Между другото видях, че седи най-добре на обикновена платнена черна каишка от 20 ст. Пробвах с кожена-кафява (без подложка) и някак се губи часовника.
Направи една снимка на твоя.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ще направя разни снимки, като си дойде дъщерята.
Има какво, ма няма с какво :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Лелееееее icon_crazy Много хубавини бре.Касите обаче ,че те измъчат .Голям късмет си извадил. icon_clap
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

sheretudis написа:Дърте ако намериш каса на синия луч едно ново циферче ще ти пратя армаган
Ще намеря,няма де да иде,сигур ще трябва да купя цял,ма за къв чеп ми е.лошото е ,че ми трябват още стотина и то повечето жълти каси,мам... трябва ми и за квадратна Слава/Корнавин,че имам цифер,а ми трябват каса ,машина и стрелки :D

Върбанчо-наш, имам две ризи,ще ти пратя едната бе,нъл сме христиене,таман взех един от часовникарката ми от ремонт,де да зная,че ще изпадне този лот :) ,а цифера ще го лепнеш с Хелметекс или с двойнозалепващо фолио :wink:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

rosen_er написа:Лелееееее icon_crazy Много хубавини бре.Касите обаче ,че те измъчат .Голям късмет си извадил. icon_clap
Мдяяя,прав си Роска,виж по-горният ми пост. :)
Швейцарските и Маутито ще ги оправя,те в квато каса да ги шибна и какъвто цифер да им сложа ,все са оригинал :lol: Ма русначетата n_sad ,че и повечето за жълти плачат. Бе, да има там,пък квото стане,матрял да има,знайш какво ми е хубаво като изпадне някой запазен,пък машината счупена,или някой с оакан цифер или спаружена каса,а и я стрелки коронка или ремонтоар и бръкна из кутийките и все нещо излиза.Тъй е, обичам аз да събирам жълъди за зимата,като една катеричка съм станал :D
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Хванал си добра партида,за касите е ясно,че ги сейкошираш,за механизмите дето не стават,те ти идея :) дразнител съм :)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 8288_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Еее много се радвам че си ги взел....по добре е по някакъв начин да им се върне нов живот.....дори и да е като франкени.....и аз не сум фен на стийм пънк бижутата.....и по лошото е че там винаги има хубави цифери и механизми.....както и да е....
Ако ти трябва каса за квадратното луч-е имам и то доста запазена само дето е бяла не жълта.....но е найстина запазена....даже след едно сейкоширане ще стане чудо и приказ :) само казваш и ти я пращам....

.....и с нетърпение чакам да покажеш япончето и мутанта ! Поздрави.....
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”