Некоректен продавач

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
dreadx
Специалист
Reactions:

Re: Некоректен продавач

Мнение от dreadx »

ststankov - доста хора в другия форум са писали, че са доволни от часовниците, които им е продал.
Купих си от него някакъв натокан будилник Ереванский и един доста запазен UMF.
Поне така изглеждаха от снимките.
Soviet Armenia "СЕВАНИ"~4J Table Alarm Clock за части: http://auction.bg/item.php?id=1556987
Рухла UMF 63 за части: http://auction.bg/item.php?id=1558450
Изображение
Когато същите пристигнаха се оказа, че са изподрани като войнишка манерка, а циферблатът на UMF-то е и с доста олюпена боя.
Снимките нарочно са направени така, че да скрият над 95% от дефектите по външния вид, иначе нямаше да ги продаде и за 1 лв.

Писах до администрацията на аукциона с два въпроса: -Дали не е редно в коментарите по сделката да информирам другите потенциални купувачи да гледат по-внимателно снимките, в случай че решат нещо да купуват от него. Питах ги също дали по правилата на аукциона продавачът е некоректен (понеже реално ми е изпратил всичко, за което съм наддавал).

Не ми отговориха нищо конкретно. Казаха ми, че мога да предявя претенциите си към продавача от формата за изпращане на е-мейл към продавача..
?!? :o

p.s. Като направя снимки ще ви пусна да видите за какво става въпрос.. ;)
Този първият, дето балансът му се търкаляше свободно вътре си го сглобих и си работи.
impressionistus
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от impressionistus »

sheretudis,благодаря за информацията,че бях се загледал в една /Аукцион
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Ето и обещаните снимки - покупка на 2 бр. будилници от продавач: ststankov (ststankov@abv.bg) http://auction.bg/profile.php?user_id=13059
, които купих най-вече защото изглеждаха доста запазени. Ако беше сложил реални снимки никой нямаше да ги купи дори за 2 лв. (толкова е максималната цена, която биха им поискали на битака, но като сложим и разходи за куриер изобщо не си струва човек да се занимава, дори да са подарък.)

Soviet Armenia "СЕВАНИ"~4J Table Alarm Clock за части: http://auction.bg/item.php?id=1556987
Рухла UMF 63 за части: http://auction.bg/item.php?id=1558450

Продавачът има 118 положителни коментара и нито един отрицателен или неутрален.

Ако разгледате снимките на неговите часовници, доста от тях изглеждат като снимките, които ще ви покажа по-долу. Най-вероятно всички са направени с цел да скрият различни дефекти от състоянието на предмета. Може би за по-скъпите часовници не си позволява подобно нещо, защото води до гарантирани разправии и отказване на пратки.

Така изглеждат доста от снимките на по-евтините му часовници:

ИзображениеИзображение

Ето как часовникът изглежда в действителност:

ИзображениеИзображениеИзображение

Към вътрешното състояние забележки нямам, часовникът е обявен за части. Вътре всичко беше омазано с някакво лепкаво машинно масло, а балансът се търкаляше свободно из механизма.

За щастие нямаше сериозни липси. Сглобих частите и часовникът вече тиктака и много ме радва. До сега не съм имал Ереванский и много ми хареса. Но ако не бяха фалшивите снимки на ststankov може би нямаше да си купя от него. Със същия успех може да се купи часовник в такова състояние за 1-макс.2 лв. от битака, без човек да се занимава да поръчва и да плаща за куриери.

С другия часовник направо се е престарал:
Изображение

Не знам колко трябва да си е играл - да подбира правилното осветление и отражението в правилния цвят, така че да скрие толкова дефекти по циферблата. И съвсем случайно един отблясък от лампата долу-вдясно върху олюпената боя.

Снимки в профил по обясними причини няма.

ИзображениеИзображение

Не знам дали според правилата на аукциона изпращането и получаването на стоката самО по себе си се смята за коректна сделка - независимо от достоверността на снимките и описанието на предмета. Писах им с въпрос как да постъпя при това положение - дали е редно да му оставя отрицателен коментар. Отговориха ми да се разбера с продавача. Но с него едва ли има за какво да се разбирам - съмнявам се, че човек направил толкова фалшиви снимки, само за да спечели 7 лв., щеше да ми върне парите и да си поеме куриерските разходи.

Загубите не са сериозни - под 11 лв.(с ЕКОНТ-а) - за часовници, които в реалното им състояние - не това, което изглеждаше на снимките - можех да си намеря за 2 лв. общо. Може би и продавачът разчита, че за малко пари никой няма да тръгне да се разправя. Няма какво друго да направим срещу некоректните продавачи, освен да се погрижим да няма други излъгани.

Днес гледах в youtube един човек, който купува, ремонтира, профилактира и продава печки за коли "Eberspacher" - и на който му е писнало в ebay-a лъжци-продавачи да му пробутват тотални мъртъвци за "запазена, 100% работеща, тествана" и т.н. Човекът казва, че е много трудно на продавач с висок положителен рейтинг да се остави отрицателен коментар. Затова още щом получи пратката заснема на видео отварянето на кашона, външен оглед - състоянието на печката, включването й -- даже в кадър си е закачил волтметри, за да не кажат че ги пуска на нещо различно от 12 волта. Прочита записаните грешки и показва, че са резултат от 5 неуспешни стартирания. Обяснява как продавачът се кълне, че е пускал печката и работи. И добре, че е заснел всичко откакто я вади от кашона - иначе той ще твърди едно, продавачът друго. При високия положителен рейтинг на продавача, дори да остави отрицателен коментар е много вероятно от ebay-а да го премахнат. Човекът намерил начин да избегне цялото надлъгване - откакто започнал да записва всичко на видео нямал никакви проблеми. http://www.youtube.com/watch?v=9YHPB8c1g0c
- гледайте го и вие, много полезна практика. Длъжни сме да се отнасяме сериозно към рейтинга на продавачите и той да бъде реален. Ако тръгнем за всеки отделен случай да се разбираме с продавача -- това означава, че той се опитва да пробутва боклуци на принципа "ако мине". Отделно някои хора не могат да напишат минус, от страх да не им напишат и на тях. Аз се отнесох коректно към продавача - получих пратката, платих си я и т.н. Сега ще му напиша (-)-сите, пък надявам се този път от аукциона да не ги изтрият.
Аватар
stonedead
Напреднал
Reactions:

Мнение от stonedead »

За това е добре да се изисква опцията отвори преди да платиш. Лично аз съм се попарвал няколко пъти от подобни сделки но това са си обичайните трикове/рискове. Око да види, ръка да пипне не става през нет. Все пак има конкретни неща които не могат да се намерят винаги на битака.
За съжаление този потребител е песни и пляски пред други с още по-висок рейтинг. Добре е да поискаш допълнителни снимки но повечето продавачи рядко пращат, разбираемо защо, или пък им ставаш досаден като купувач, педант, който много пита за нещо което струва 5-10 лева и не си заслужава усилието. Но това не е БГ синдром има го по цял свят. За съжаление, но така стоят нещата. Когато имаш хоби е задължително до изгориш 1-2 пъти за обица.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Аз имах преди години интересен проблем с него - купих едно малко мъжко Радо, всичко изглеждаше наред, поставих положителен коментар, но то постоянно отказваше да навива като автоматик. С ръчно навиване нямаше проблем. А механизмът оригинален, пише си Радо и прочее, като го завъртя с пръст - навива. И не е издраскан отгоре, да кажеш че маховикът опира някъде.

Голяма мъка беше, докато бачо Ангел не ме светна, че в часовника трябвало да има малко по-нов вариант на ЕТА с една идея по-нисък, а моят бил прясно сглобен. Да е жив и здрав, този часовник ми беше станал като зъбобол, защото не можех да разбера какво става. Не знам колко пъти е бил сглобяван и разглобяван.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

а аз се каня да слагам негативен отзив на тези които чрез компа уголемяват снимките и дамски изглеждат като мъжки Най често се прецаквам с правоъгълници които са ми слабост и като видя такъв ми пада пердето След такива раздувки на снимки ако не е упоменато че е дамски го смятам за моше чиста проба ама все от мен да мине досега никой не съм охрачил а трябва
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

Поредният "търговец" - Васил Трифонов chench_2012@abv.bg http://auction.bg/active_auctions.php?user_id=53627

Купих си "..НЕВЕРОЯТНО РАБОТЕЩ.." http://auction.bg/item.php?id=1773295 който се оказа само невероятно проблемен. Дадох му шанс на човека и аз съм търговец все пак, а и си е дърта механика това - не се знае кога ще стане мизерия, но уви, човекът е решил да забогатява бързо по схемата "платено ли е - твое си е"
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"-Т.П.
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Доста служба е видял този часовник, а циферблата изглежда добре. Кофти случка!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Добре де Ковачев,кажи все пак какви са тези проблеми на тоз цилиндър. Все пак в описанието е написано само ,че е работещ,а "невероятно" се отнася за самият часовник,малко неграмотен словоред според мене. Иначе като гледам,досега продавачът не е имал негативни оценки,щом и Ролекса е купувал от него,значи е читав,но може да не разбира от саати.Може би случката е кофти,но се разберете,а не се ядете,коментарът може да се премахне,ако се изчистят нещата.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

Seikosha написа:щом и Ролекса е купувал от него,значи е читав

А кой е "Ролекса", та се превърнал в единица мярка за подбор на читави продавачи?

Съжалявам за офтопика, ама вярно нямам идея, та затова питам.
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

Проблемът, Мишо, е че нямам време да прекарвам по час в еконта за тест. А иначе часовникът работи само обърнат :) На каквото и да се дължи това, за мен е без значение, не го купих, за да се задълбочавам с него. А че е неграмотен - такъв е, толкова ме впечатлиха мейлите му, че аха да му простя .. nono
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

sharky1973 написа:
Seikosha написа:щом и Ролекса е купувал от него,значи е читав

А кой е "Ролекса", та се превърнал в единица мярка за подбор на читави продавачи?

Съжалявам за офтопика, ама вярно нямам идея, та затова питам.
Не става въпрос за еталон. Доколкото знам Ролекса е часовникар или явно разбира от нещата които купува. Продава скъпо,но качествено. И мисля,че Шарки ,много добре знаеш за кого става дума,не си от вчера в Аукциона. :wink:

Ковачев,съжалявам за случая колега,кой ли не го е преживявал n_sad Щом работи само по гръб,най вероятно има износена ос,но не съм аз този който ще дава диагноза.Точно такива,"работещи" съм купувал и аз и после се налагаше да давам по 50-60лв. да им оправям осите и то за тези които си заслужават,другото отива в "кофата" Кофти работа не,ами кофти.
Опитай пак да го уплашиш малко,пиши му че ще го разнесеш и по форумите и т.н. Най-малкото,може да те компенсира по някакъв начин.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Абе я събери юнаците и оди му налей малко :D Барем ти е наръки :lol: Отсипи му арно, че да не си помисля за други подобни nono
.
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

Айде сега, пацифисти хора сме, интелигентни решения търсим :)

И на Ролекса съм му сърбал попарата, каза тогава нещо от рода на "...защо да казвам, не съм очаквал да го разглобяваш..", но той поне е наясно, че ако иска да е успешен продавач, трябва да приема всякакви извращения от клиентите или поне донякъде да се съобразява с мнението им.

А на моя човек си му писах, обясних му ситуацията, а той ме заплаши с отрицателен рейтинг :) и ме посъветва да му направя профилактика, хехе, знаете как е -"здрав баланс, работи и спира, има нужда от почистване" Де..а тва почистване, панацея за всичко се оказва. Та така, Мишо, допълнителния 50-60левов товар колко има да го мъкна още...
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ми ще го мъкнеш цял живот. Все пак си задобрял от времето,когато ти продадох една лично лъсната до "злато" ONSA преди 2 год.:D Ще купуваме и ще рискуваме,ще псуваме и ще носим на бой,това ни е орисията,който не му стиска да гледа патладжани и домати. А на тоя келеш,лично ще му стъжня живота,ако това което казваш е вярно.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”