Сейко 5 Автомат,34 мм каса,сериен номер 630029,модел 6309-7330.

Същият е купуван 1988 г. или 1989 г.,спря да работи около 1995 г. и оттогава е по шкафовете.
Какво трябва да направя,за да разбера дали аз самия мога да отстраня проблема,ако е малък, или е за опитен часовникар?
Второто,което ме интересува за него е,дали е дамски?Майка ми го носеше, но ми се струва с прекалено голяма каса.
Вторият часовник е Восток 2214,сериен номер 9943,последната цифра е 3 или 9,не съм сигурен.

Първият часовник,който купих(ако не броим няколко ментета преди това).Хареса ми на външен вид,работещ,с позлата.На фона на всичко това,плюс разните машини,които бях гледал по различни сайтове,18-те лева,които ми поиска продавача,ми се сториха нормална цена.Не му погледнах механизма,нещо което след откриването на този сайт,не бих пропуснал.Но останах с впечатлението,че предишния му собственик беше много доволен от сделката.След около седмица реших да го отворя и забелязах,че ринга,с шлеците за развиване,е завит накриво и вътре имаше доста прах.От няколко дни започнах да се съмнявам и в коронката.Въпросът ми за него е,дали всички части са си неговите,цената нормална ли е и при следващи покупки от същия продавач да му имам ли доверие?
Поздрави