Касетата е свързана със секундното колело на механизма и то я върти. Анкерното колело от касетата е зацепено с едно неподвижно колело, под касетата. Анкерното колело е обърнато наопъки и доколкото си представям се е наложило таблата му да се обърне спрямо пиньона.Pavlin написа:Ако се направи и да отчита времето, ще се намерят и купувачи
Аз все още не мога да разбера как предава движението на касетката!?!
Слава 5671 Tourbillon
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Слава 5671 Tourbillon
Хвала на таквиз люде!!! Продължавай и не се предавай! Такива като теб са вдъхновение! icon_clap 

Мисля, че постигнах значителен напредък.
Подходих доста самодеяно и оптимистично към заниманието, но най-важното е, че съм тъп и упорит.
Смятам съсвем гордо да отговарям на техническите въпроси.

Поздравления за техническото и майсторско постижение.
За съжаление нямам необходимата теоретична подготовка да задавам смислени въпроси.
Затова ще задам само един.Каква е целта на тази техническа разработка и
какво се постига чрез нея?
За съжаление нямам необходимата теоретична подготовка да задавам смислени въпроси.
Затова ще задам само един.Каква е целта на тази техническа разработка и
какво се постига чрез нея?
И добре дошъл и икрени адмирации за показаното icon_clap Нямам думи просто.....за мен това е изкуство
Продължавай да си ..........и упорит...........както и да го споделяш с нас
За мен, а предполагам и за останалите е удоволствие и чест 

.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Първи въпрос - колко е амплитудата?
Не може да се види добре от клипа, ама е добра. Аз на обикновена 5671 по-малко направих :-)
Не може да се види добре от клипа, ама е добра. Аз на обикновена 5671 по-малко направих :-)
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Още - а като повториш записа, повтаря ли се "иглата"? Това някой зъб ли е... не е на 15 удара, значи не е от анкера.
Диране, очевидно е, че не си тъп
Това, че си упорит, също е очевидно
Майсторлъка няма смисъл да коментирам, едно голямо БРАВО, за всичко! icon_clap Тази седмица ще мина да видя творението ти и на живо

Браво! Олекотил си мостовете май.
Диране, не виждам причина да не може да се направи и на Молния. Записвам се за една такава ако приемаш поръчки.
Марине, знаем че си стабилен, ама ... не предлагай много висока цена за прототипа.
Аз ще мина утре.
Диране, не виждам причина да не може да се направи и на Молния. Записвам се за една такава ако приемаш поръчки.
Марине, знаем че си стабилен, ама ... не предлагай много висока цена за прототипа.

Аз ще мина утре.

Ей,Вие от Варна сте с голямо предимство.
Блазе Ви.
Блазе Ви.
Вие пък си имате дащен битак 

Мнооого е рано да се пробвам на Молния още.
Има проблеми които не съм разрешил все още.
На първия въпрос - Няма никакво практическо или логично обяснение на направата на турбийон освен естетическа. Лично на мен ми беше любопитно дали ще мога да го направя.
Касетата не може да се олекоти повече и именно това е належащия проблем.
Амплитудата е повече от добра, като поставях циферблата закачих леко анкърното колело и изкривих таблата от там идва кривата работа на виброграф, но иначе е завидно точен.
Наложи се да поставя втора пружина и вече разбрах защо всички турбийони имат повече от 50часа резерв. иска се доста сила за движението на касетата.
Имам една молба ако някой има Слава будилник "глобус" едни жълти като топка с един спътник (не ми се търси снимка из нета) - купувам.
Смятам, че ще пасне идеално вътре за това и стрелките са "служебни" в момента.
Има проблеми които не съм разрешил все още.
На първия въпрос - Няма никакво практическо или логично обяснение на направата на турбийон освен естетическа. Лично на мен ми беше любопитно дали ще мога да го направя.
Касетата не може да се олекоти повече и именно това е належащия проблем.
Амплитудата е повече от добра, като поставях циферблата закачих леко анкърното колело и изкривих таблата от там идва кривата работа на виброграф, но иначе е завидно точен.
Наложи се да поставя втора пружина и вече разбрах защо всички турбийони имат повече от 50часа резерв. иска се доста сила за движението на касетата.
Имам една молба ако някой има Слава будилник "глобус" едни жълти като топка с един спътник (не ми се търси снимка из нета) - купувам.
Смятам, че ще пасне идеално вътре за това и стрелките са "служебни" в момента.
точно такаdiran написа: Има проблеми които не съм разрешил все още.

пробвай с татан или алуминийdiran написа: Касетата не може да се олекоти повече и именно това е належащия проблем.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Ммм, титан нямам, с него не съм работил, ама дурал за такава работа... местната якост му е ниска. Ни камък можеш да запресоваш като свят, нито да направиш чиста повърхност.kapkan написа:пробвай с титан или алуминийdiran написа: Касетата не може да се олекоти повече и именно това е належащия проблем.
Освен да е термообработен... ама даже високояки алуминиеви сплави от типа на В95 се режат кофти.