Колекцията на plamenhar

Има какво да се види
Публикувай отговор
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Колекцията на plamenhar

Мнение от Seikosha »

За да има поне някакъв баланс м/у взирането в зъбни колела и естетика,ще кажа,че моделът е много красив и запазен цифер,с този синьо-зелен цвят,който някои капацитети определят като цьоленблaу.
А, иначе ,ако не смяташ,че 35 лазарника са малко време назад,то ти си си младеж :D
Типичен дизайн за средата на 70-те ,а виж,машината е вече от първите на Мийота,които Цитизен влагат в часовниците си след като ги приобщават в лоното на Цитизен груп. Де факто това е и май първият механизъм на Мийота произведен за Цитизен през 1975г. 8200 е на Цитизен,а 8200А вече е на Мийота. От там насетне Пламене,всичко що се търкаля в корпуса на един Гражданин е на Мийота и то съвсем за кратко,после идва тишина......и кварц n_sad ,което е разбира се много тъжно,за една такава страхотна марка като Цитизен,с чудесни инжинерни находки в механизмите си. Правят се още някои спорадични автоматични модели на Мийота,но това си е екзотика.
Знаеш ли как се е казвала първата марка на Цитизен? от 1917г. - Shokosha watch.co :D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Ей,къде я намираш всичката тази информация и по важно как я помниш.
Паметта не ми е силната страна.
Няма как да съм във всичко добър. n_sad
Е,има и такива хора,но не са добре с главата...

Днескашната ми придобивка,която породи леки вълнения.
Изкъпан,със сменено стъкло и добавена секундна стрелка.Не знам дали прилича на оригиналната.

Изображение

Изображение

Изображение

Мисля,че и двете страни трябва да сме доволни.
Последно промяна от plamenhar на 29 Юли 2018 17:04, променено общо 1 път.
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

plamenhar написа:Ей,къде я намираш всичката тази информация и по важно как я помниш.
Паметта не ми е силната страна.
Няма как да съм във всичко добър. n_sad
Е,има и такива хора,но не са добре с главата...

Днескашната ми придобивка,която породи леки вълнения.
Изкъпан,със сменено стъкло и добавена секундна стрелка.Не знам дали прилича на оригиналната.

Изображение

Изображение

Изображение

Мисля,че и двете страни трябва да сме доволни.
А, леки вълнения. Беше си направо свинска работа от страна на продавача. Първата оферта, на предложената от него цена, при това с първоначална информация, че не работи я бях направил аз. Почват уговорки, "ама той не работи, да не ми го върнете после, гарантирате ли, че ще го вземете". Съгласявам се със всичко, правя оферта и давам данни за доставка. Получавам отговор, че на следващият ден ми се изпраща. Питам днес изпратен ли е часовника - следва: "ами то таковата, те ми предложиха четири пъти по-висока цена, няма да го изпращам".Но хора всякакви, а пе.али дал бог.
Отдавна направих предложение в Продавалника, че когато някои си пусне обява с обявена цена, първият който я оферира-печели и обявата изчезва. Както е с офертата купи сега на Аукциона. То другото какво - звънене по телефона, на домофона, по мейли и скайпове, с надхвърляне, наддаване и надлъгване. icon_crazy
Но нищо, все пак е попаднала в добри ръце :b
Последно промяна от sharky1973 на 17 Фев 2014 18:55, променено общо 2 пъти.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Браво Пламене, евала!
Обявата я видях преди теб, уж я позагледах Ракетата, след това вълненията както каваш ти и пак нищо не съм видял!!!
Радвам се че е при теб, заслужаваш го! Ама леко завиждам :)
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Продавача беше една девойка в напреднала бременност.
Не мисля,че е искала да върти номера.
Просто са и пращали различни предложения и акъли и тя е решила,
че 12лв. е малко.Което си е така.
Имало е вероятност да отиде за претопяване.

Този път нямам угризения. :mrgreen: Аз пръв и писах в темата.
Но предупреждавам-в аукциона няма никаква пощада. nono
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

Малко, много, всеки си има глава на раменете да мисли, като прави оферта с определена цена. Между другото, такъв е закона /ЗЗД/, по отношение на отправената оферта.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Честита и от мен,късно я видях :(
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Доказателство че админа и модераторите не могат да четат лични, в противен случай щях да съм видял че има особен интерес, да ви видя офертите и да предложа най печелившата... :mrgreen: ама уви!
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

Аз имах предвид, че тази Ракета я оферирах и уговорих още вчера, около 13.00ч. в Продавалника, минути след като се появи, много преди да излезе тук, в "Стрелките" или "Базар", но продавача, въпреки че се съгласи да ми я изпрати днес, продължи да си пуска обяви.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Това не съм могъл да го зная,а и няма значение.

Не се и съмнявам в корекноста на всички отговорни в този форум.
Този път обаче си кореспондирах с имейли.
И предложението ми не беше малко.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

И аз няколко пъти съм попадал в подобно положение. Първият път с тайно предложение придобих хронографа от заглавието на форума, към който имаше интерес и sci от стрелките(дано не съм оставил много лоши впечатления у него!) Вторият път трябваше да надкачвам storyteller за 300-метровата Амфибия, като в процеса на изнудване продавача успя да ми измъкне 3 пъти по висока цена от тази на която се беше съгласил, плюс това трябваше да получа и още един Заказ, от който в последствие бях лишен. Най голямамата емоция и тръпка изживях, когато първоначално го бях спазарил, човека го беше изпратил, наблюдавах всичко в профила си в Еконта, докато в един момент не получих нов мейл с ново предложение. И действително, изчезна като пратка в Еконта.
Това е като да си на лов, да дебнеш, и да отстреляш нещо голямо, но без да убиваш...
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

За мене обявата беше некоректна,дали продавачът е коректен ,или неосведомен,но това не го извинява,на първо място в страницата има правила и той е длъжен да се осведоми,как толкова други хора го правя? За това за мен е необяснимо,защо след като беше забелязан този пропуск,а имаше вече и коментари, обявата не беше блокирана до нова редакция. Не кой знае какво една Ракета,но така се създава прецедент,нямаше дори и телефон,а нагъл емейл,на който заинтересованите от нас с изплезени езици и течащи лиги,да се надпреварват да пишат.
В случая Пламен е късметлия,но можеше и той сега да се сърди,нали? Примерно ,ако аз бях писал и предложил двойна цена. Така,че такива шушумиги,трябва да се възпитават,а за това е и превенцията от правила,които трябва да се спазват. Така,че лично ще направя предложение в темата за обратна връзка с администрацията,да се направят така нещата,че да бъдат пресечени такива случаи,като единият вариант е,да се включи и опцията "Търг" примерно с едноседмичен срок,по подобие на Аукциона или Ибейя "Най-добра оферта" и там вече който наддаде, става въпрос да си предлагат на лични офертите мераклиите,а не да заприличваме на Сотби,и продавачът да си решава вече,но и при този случай,да има обявена начална минимална цена.
Разбирам огорчението на Шарки от непочтенността която се шири около нас и може да се случи на всекиму,затова умната и с акъл ...и с контрол.

П.П. Разбира се Пламен ,няма никаква вина в случая,той си е късметлия :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Аз затова много харесвам търговията на битака :wink: Дебнеш,намираш,взимаш "плячката" в ръка и ........почваш пазаренето.Ако успееш "застрелваш" продавача,не успееш ли - сам си си виновен?Почти липсва измама ако знаеш какво търсиш.А и почти не се случват такива ситуации.Адреналинът е гарантиран :wink:
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Аз също смятам,че трабва задължително да има цена във всяка обява.
И ако има промени в цената при положение,че някой е заявил
че купува,да си има съответното наказание
Дали има имейл,или телефон е все едно.
В случая обявата е некоректна най вече в продавалника.
Обявена е цена и не се спазват уговорките.
Но това си е проблем на продавалника.
И на мен ми се е случвало там и в аукциона и съм писал до тяхните администрации.
Какви са последствията нямам представа.
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

rosen_er написа:Аз затова много харесвам търговията на битака :wink: Дебнеш,намираш,взимаш "плячката" в ръка и ........почваш пазаренето.Ако успееш "застрелваш" продавача,не успееш ли - сам си си виновен?Почти липсва измама ако знаеш какво търсиш.А и почти не се случват такива ситуации.Адреналинът е гарантиран :wink:
Да, и аз съм върл почитател на този тип търговия. Много по-мъжкарски и почтено е, отколкото да се чудиш какво става зад гърба ти, докато не усетиш... lol2
А за колегата plamenhar просто не мога да кажа и една дума напреки /дано не е останал с обратното впечатление/ :b . Упрека ми беше към продавача и по-скоро към принципа на работа в Продавалника.
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”