Отдавна се каня да продам единият си Канон SX 130 IS,дублират ми се и тва си е излишно затворени пари. Моделът е от 2011г. (по-точно декември 2010г.)
Купих го миналото лято и почти не съм го използвал,само му правих проби и се оказа,че за целта която ми трябва,не се различава от старата пушка,т.е за макро режима,само дето при автоматичен режим,макрото се управлява също автоматично,като приближиш обектива повече ,сам преминава на макро. Прави много хубави снимки извън макрото,с много по-наситени и контрастни цветове(има функция контраст) светочуствителността му е силно завишена спрямо другият ми SX 100 IS Дисплеят му е голям ,7.5 см. има куп екстри,които тъй и не съм използвал.
HD видеото със стерео звук, също е на ниво.(за скрита камера е 6

) Запазен е напълно,само от едната страна на основата на обектива му драснах две точици в един инструмент,но не личат. Ето и линкове към по-подробно описание.
http://www.canon.bg/For_Home/Product_Fi ... _SX130_IS/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.photographyblog.com/reviews/ ... is_review/" onclick="window.open(this.href);return false;
Купил съм го за 180лв. и ,ако го вземе някой от форума,ще го дам за 165 лв. по-малко не мога,защото дадох и около 40лв. за аксесоари,купих му чантичка,кабел,карта и батерии,които са чисто нови,на първо зареждане. Зарядно не мога да дам,защото ми е едно,гледах някъде,че ги има по 7.50 за две батерии.
Най-ниската цена,която видях да се продава като нов е 290лв. без чантичка и батерии обаче

Разглеждах и за втора употреба,има и по-скъпи и по-евтини,но като цяло това е нормалната цена. Помъчих се да му форматирам картата в CHDK формат с който настройките му стават амен-амен като на професионалните,но четецът ми за карти излезе ,че е сдал багажа и не ми чете картата. Тука Върбан наш ,може да помогне на 100% Когато се конвертира,менюто изглежда като на последните снимки които качвам.Тогава стават и снимки във RAW формат
Ако някой от форума,от близките люде,дето се знаем все пак и има интерес,мога да го пратя,да го разучава 2-3 дена ,да може да го изпробва спокойно. Все пак ,това е Канон и е бойна машина и ако някой снима и друго,освен окьорьовяващи саати,ще му върши чудесна работа
Няколко дена е за тук,после отива по сайтовете.
(Снимките са правени както е известно на повечето от вас под един луминисцент,така,че го имайте предвид.)
Това са снимки правени с апарата
Продавам този,защото е по-нов модел и е по-продаваем от другият ми, с повече екстри от SX 100 IS,който обаче ми върши в макро режим същата работа,а ако трябва да снимам природни красоти и нежни извивки,се обаждам на сина за MARKII